Įkraunama...
Įkraunama...

Kiniška sriuba

QUOTE(Karambola @ 2005 04 05, 15:06)
Aš kinietiškas sriubas verdu taip: į sultinį įpilu smtį cukraus, samtį acto, tadu sudedu, pvz. mirkytus baltus grybus, agurką, šviežiai maltų juodųjų pirpirų arba blanširuoto pomidoro, virtų kalmarų ir pipirų, kratais įleidžiu žalią kiaušinį.
Jolitka, kaip verti baltų grybų sriubą? blush2.gif

Karambola, sveika, gal dar seki tema: ar tikrai samti cukraus ir samti acto? O jei taip, tai i koki kieki vandens/buljono?
Atsakyti
Seku, seku biggrin.gif tikrai samtį. Jei bijai, gali bandyt mažiau pilt. Man šį receptą Pekino anty davė, sakė, kad ten taip gamina. O vandens, apie litrą, pusantro. Aš viską iš akies darau. Siūlau pirmą kart pilt po tru[putį ir ragaut. Ir šviežiai maltų juodųjų pipirų nepagailėk.
Atsakyti
Verdu paprastą a la kinišką sriubą:

Išverdu natūralų vištienos sultinį (niekad nenaudoju kubelių, o perku sparnelius arba šlaunį). Keptuvėje pakepinu keletą juostelių kiaulienos file su prieskoniais. Juostelėmis supjaustau papriką, morką, kelias bulves, viską suverčiu į sultinį, šiek tiek įpilu ryžių acto ir tarkuoto imbiero, galima pipiriukų, kas mėgsta aštriau. Va jums ir paprasta a la kiniška sriuba smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, gal galit man paaiškinti kas tie blanširuoti pomidorai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(viketorija @ 2007 06 26, 20:06)
Sveikos mamytes, gal galit man paaiškinti kas tie blanširuoti pomidorai?  unsure.gif

Uzpilti verdanciu vandeniu ir tada nulupti odele - blanshiruoti pomidorai gatavi :-)
Atsakyti
Taip sudėtingai vadinasi, o taip paprasta ax.gif
ačiū
Atsakyti
Keliuose receptuose radau Cili alieju. Niekut tokio daikto neradau pirkti, gal galit parekomenduoti kur gauti ir kas tai per daiktas? Gal galima ji pakeisti Tobasco padazu?
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 04 05, 15:06)
Aš kinietiškas sriubas verdu taip: į sultinį įpilu smtį cukraus, samtį acto, tadu sudedu, pvz. mirkytus baltus grybus, agurką, šviežiai maltų juodųjų pirpirų arba blanširuoto pomidoro, virtų kalmarų ir pipirų, kratais įleidžiu žalią kiaušinį.
Jolitka, kaip verti baltų grybų sriubą? blush2.gif

Vakar padariau. Rustumas-saldumas buvo puikus. Samtis kaip tik :-).
Kokius pipirus ten turejai minty? Saldziuosius?
Atsakyti
Labai megstu sriubyte su baltais grybais ir vistiena, gal kas turit receptuka? 4u.gif
Atsakyti
Pasiskaityk temoje, tikrai yra.
Atsakyti
Labutis, vyras terorizuoja, kad isvirciau astrios kalmaru sriubos kaip cili kinijoje. gal kuri zinote recepta. buciau labai dekinga, labiau turbut vyras.
Atsakyti
Ka tik apie kalmaru sriuba kalbeta doh.gif , nesuprantu, negi taip sunku tema pasiskaityt g.gif
Atsakyti