Įkraunama...
Įkraunama...

Kiniška sriuba

QUOTE(Simumu @ 2012 06 18, 15:26)
Pirmame puslapy yra receptas sriubos su bambukų ūgliais, o kur jų gaut?  g.gif  Man jie labai skaniai vartojasi kiek tenka pabūt pas kiniečius, o ir padažą nesenai saldžiarūgštį su bambukų ūgliais pirkau, tai niam niam, bet jie patys kur slapstos? g.gif  rolleyes.gif



Yra visuose (na kiek teko matyt) prekybos centruose prie egzotiniu produktu. Atrodo stai taip:
user posted image
Atsakyti
Dėkui, keliausiu apžiūrėt pasiūlą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimme @ 2012 02 27, 16:48)
Blin kaip iškvosti jų recepto biggrin.gif tikras autentiškas receptas ten pas juos, neatspėjamas, sakė pas juos tos sriubos išsinešimui net klaipėdiečiai užsako, kai kolegos kokiais reikalais į Vilnių važiuoja, tai liepia be sriubos negrįžti biggrin.gif matyt tikrai E621 deda, kad baigia užkrėst visą Lietuvą smile.gif



Yuuuuuuuchuuuuuu! yahoo.gif
Sužinojau tą slaptąjį ingredientą! biggrin.gif

Ogi kaip ir galvojom - kiniška druksa (t.y. mononatrio gliutomatas) unsure.gif
Atsakyti
As namie verdu is savo galvos ir nededu jokiu gliutomatu,E...,bet vistiek neatsiraukiam nuo puodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 08 15, 11:21)
Yuuuuuuuchuuuuuu! yahoo.gif
Sužinojau tą slaptąjį ingredientą! biggrin.gif

Ogi kaip ir  galvojom - kiniška druksa (t.y. mononatrio gliutomatas)  unsure.gif


O ar ta kiniska druska nepavojinga? kur galima jos isgyti?
Atsakyti
QUOTE(namu-madam @ 2012 09 14, 15:09)
O ar ta kiniska druska nepavojinga? kur galima jos isgyti?


Taigi ar zinote kas yra MONONATRIO GLIUTAMATAS? ax.gif
Kitaip jis dar vadinamas - E621.
O apie ji daugiau informacijos tikrai galite pasiskaityti google 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(namu-madam @ 2012 09 14, 15:09)
O ar ta kiniska druska nepavojinga? kur galima jos isgyti?



Na aš tai jos tikrai nepirksiu... ir kitiems nepatarčiau schmoll.gif
Pasakysiu šlykščiai, bet teisingai - užsiberk ant kako tos druskos ir bus super skonis nuo to E621.
Atsakyti
Beveik visuose kiniskuose patiekaluose jo rasite.Taip suteikiamas umami skonis
http://lt.wikipedia.org/wiki/Umami
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 09 17, 23:53)
Beveik visuose kiniskuose patiekaluose jo rasite.Taip suteikiamas umami skonis
http://lt.wikipedia.org/wiki/Umami


Labai įdomu buvo paskaityt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 09 18, 07:23)
Labai įdomu buvo paskaityt  bigsmile.gif

perskaiciau, bet vistiek nesupratau, ar tai eilinis natrio glutamatas? tai kas cia per 5 skonis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 09 17, 23:07)
Pasakysiu šlykščiai, bet teisingai - užsiberk ant kako tos druskos ir bus super skonis nuo to E621.


Pasakėt neteisingai. Jis nesuteikia skonio, o jį ryškina, užbėrus ant kakos, gausit dar didesnę kaką.

4 mums įprastus skonius pažystam gerai: saldu, rūgštu, kartu, sūru. Neseniai pripažintas ir dar vienas - umami. Žmogui jį sukelia dvi aminorūgštys: natrio glutamatas ir aspartatas. Pats savaime jis nėra kažkas labai skanaus, skanu tampa dermėje su kitais skoniais. Kad natrio glutamatas yra sveikatos priešas nr. 1, nebūčiau tokia tikra. Azijos virtuvėje jis labai plačiai naudojamas, jo daug yra ir sojų padaže, bet tarkim japonų gyvenimo trukmė viena ilgiausių pasaulyje. Produktų etiketes visada verta skaityti: natrio glutamato buvimas gali išduoti kitų sudėtinių dalių kokybę. Pvz., šviežios prieskoninės žolelės (ir šviežiai džiovintos, t.y., ne 5 metų senumo) yra ir taip pakankamai aromatingos be jokių "papildų", o štai nuo rinktinių žolelių likusio "šieno" ir pasenusių, išsivadėjusių žolių aromatą ir skonį galima paryškinti natrio glutamatu ir taip pat parduoti kaip "gerą" produktą.
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 08 15, 11:21)
Yuuuuuuuchuuuuuu! yahoo.gif
Sužinojau tą slaptąjį ingredientą! biggrin.gif

Ogi kaip ir  galvojom - kiniška druksa (t.y. mononatrio gliutomatas)  unsure.gif

nu va. o taip man ji skani, kaip ir kitos, kartais tik sriubos vaziuoju pavalgyti. ech
Atsakyti