Sveikos, gal kas žinote receptuką AŠTRI TIRŠTA JAUTIENOS SRIUBA SU AGURKAIS IR JUODAISIAIS GRYBAIS? Niekur nerandu šio recepto, o ji mūsų mėgstamiausia ir deja radome ją tik Panevėžyje - tai neprivažinėsi kiekvieną kartą kai tik užsimanom
Mamytes, paaiskintite prasau, baltas actas, tai cia paprastas maistinis actas ar koks?
QUOTE(1PuPa @ 2012 02 06, 17:30)
Mamytes, paaiskintite prasau, baltas actas, tai cia paprastas maistinis actas ar koks?
Paprastas 9proc actas. Bent as taip suprantu.
As dabar vis bandau atitaikyt recepta astriai rugscios baltuju grybu sriubos su vistiena , nes dar ne visai gaunasi taip kaip ragavau vienam restorane (Hong kong, vilniuj). Siandien bandysiu mandra ingridienta, jei gausis gerai tai butinai pasidalinsiu receptu, nes man jau nusibodo i ten vazinet sriubos, o dar ir kiek kainuoja
Gaminau, beveik gavosi.
Dejau lietuviska acta ir lietuviska bulviu krakmola. man nelabai patiko, kad jie turi sioki toki prieskoni, kuris jauciasi sriuboj..ypatingai krakmolas
kita karta nusipirksiu kinietisko ryziu acto ir ryziu krakmolo...
ir rekomenduociau labai po laseli pilti acto kol pasieksit norima skoni. nes kai sliukstelejau, tai mano sriuba teko skiest iki didziulio puodo ir dar siek tiek ispilt lauk
manau labai skanu prieskoni suteiktu juodi shitake grybukai, o kad vistiena butu "slidi" kaip kinieciuose, ja pries tai apvolioti krakmole
Dejau lietuviska acta ir lietuviska bulviu krakmola. man nelabai patiko, kad jie turi sioki toki prieskoni, kuris jauciasi sriuboj..ypatingai krakmolas
kita karta nusipirksiu kinietisko ryziu acto ir ryziu krakmolo...
ir rekomenduociau labai po laseli pilti acto kol pasieksit norima skoni. nes kai sliukstelejau, tai mano sriuba teko skiest iki didziulio puodo ir dar siek tiek ispilt lauk
manau labai skanu prieskoni suteiktu juodi shitake grybukai, o kad vistiena butu "slidi" kaip kinieciuose, ja pries tai apvolioti krakmole
QUOTE(Voveryyte @ 2012 02 18, 10:58)
Gaminau, beveik gavosi.
Dejau lietuviska acta ir lietuviska bulviu krakmola. man nelabai patiko, kad jie turi sioki toki prieskoni, kuris jauciasi sriuboj..ypatingai krakmolas
kita karta nusipirksiu kinietisko ryziu acto ir * ryziu krakmolo...
**ir rekomenduociau labai po laseli pilti acto kol pasieksit norima skoni. nes kai sliukstelejau, tai mano sriuba teko skiest iki didziulio puodo ir dar siek tiek ispilt lauk
manau labai skanu prieskoni *** suteiktu juodi shitake grybukai, o kad vistiena butu "slidi" kaip kinieciuose, ja ****pries tai apvolioti krakmole
Dejau lietuviska acta ir lietuviska bulviu krakmola. man nelabai patiko, kad jie turi sioki toki prieskoni, kuris jauciasi sriuboj..ypatingai krakmolas
kita karta nusipirksiu kinietisko ryziu acto ir * ryziu krakmolo...
**ir rekomenduociau labai po laseli pilti acto kol pasieksit norima skoni. nes kai sliukstelejau, tai mano sriuba teko skiest iki didziulio puodo ir dar siek tiek ispilt lauk
manau labai skanu prieskoni *** suteiktu juodi shitake grybukai, o kad vistiena butu "slidi" kaip kinieciuose, ja ****pries tai apvolioti krakmole
*Kur tokio gauti?? Esu macius tik kukuruzu krakmolo, kiek zinau dauguma kitaicu restoranu ji ir naudoja.
** As dar siulyciau pabandyti derinti acta su citrinos rugstim. Super gaunasi.
*** Bet tai jau nebutu baltu grybu sriuba su vistiena, nors visokie miksai man labai patinka
****Super dalykas. Arba vistiena sumesti i maisiuka, saukstas krakmolo ir gerai pakratyti.
Saldinant siulau 50/50 naudoti sukru ir medu. Medus kvapa laaabai gera duoda.
Tai gal išradote tos pasakiškai skanios AŠTRIAI RŪGŠČIOS BALTŲ GRYBŲ SU VIŠTIENA sriubos receptą, nes mes irgi labai dažnai važinėjame į tą Hong Kong restoraną vien sriubos pavalgyt, o labai norėtųsi namuose pasigaminti
Paskaitykit auksciau
QUOTE(Laimme @ 2012 02 26, 23:07)
Tai gal išradote tos pasakiškai skanios AŠTRIAI RŪGŠČIOS BALTŲ GRYBŲ SU VIŠTIENA sriubos receptą, nes mes irgi labai dažnai važinėjame į tą Hong Kong restoraną vien sriubos pavalgyt, o labai norėtųsi namuose pasigaminti
Labukas
Na kaip hong kong restorane, tai man nesigauna. Man ten irgi skaniausia si sriuba. Neisivaizduoju ka jie ten deda dar, bet kazkoks kitoks rugstumas (bandziau jau su citrinos rugstim, su citrinos sultim, su ryziu actu, paprastu actu), bet man nesigauna taip idealiai kaip pas juos. Faktas jauciu, kad deda E621 (kiek girdejus, tai daugumoj kienieciu restoranu ji deda) ir dar girdejus, kad hong kong restoanas vezasi prieskonius is vokietijos, o LT tokiu prieskoniu nera.
QUOTE(*Passion* @ 2012 02 27, 12:20)
Labukas
Na kaip hong kong restorane, tai man nesigauna. Man ten irgi skaniausia si sriuba. Neisivaizduoju ka jie ten deda dar, bet kazkoks kitoks rugstumas (bandziau jau su citrinos rugstim, su citrinos sultim, su ryziu actu, paprastu actu), bet man nesigauna taip idealiai kaip pas juos. Faktas jauciu, kad deda E621 (kiek girdejus, tai daugumoj kienieciu restoranu ji deda) ir dar girdejus, kad hong kong restoanas vezasi prieskonius is vokietijos, o LT tokiu prieskoniu nera.
Na kaip hong kong restorane, tai man nesigauna. Man ten irgi skaniausia si sriuba. Neisivaizduoju ka jie ten deda dar, bet kazkoks kitoks rugstumas (bandziau jau su citrinos rugstim, su citrinos sultim, su ryziu actu, paprastu actu), bet man nesigauna taip idealiai kaip pas juos. Faktas jauciu, kad deda E621 (kiek girdejus, tai daugumoj kienieciu restoranu ji deda) ir dar girdejus, kad hong kong restoanas vezasi prieskonius is vokietijos, o LT tokiu prieskoniu nera.
Blin kaip iškvosti jų recepto tikras autentiškas receptas ten pas juos, neatspėjamas, sakė pas juos tos sriubos išsinešimui net klaipėdiečiai užsako, kai kolegos kokiais reikalais į Vilnių važiuoja, tai liepia be sriubos negrįžti matyt tikrai E621 deda, kad baigia užkrėst visą Lietuvą
QUOTE(Laimme @ 2012 02 27, 16:48)
Blin kaip iškvosti jų recepto tikras autentiškas receptas ten pas juos, neatspėjamas, sakė pas juos tos sriubos išsinešimui net klaipėdiečiai užsako, kai kolegos kokiais reikalais į Vilnių važiuoja, tai liepia be sriubos negrįžti matyt tikrai E621 deda, kad baigia užkrėst visą Lietuvą
Ziuriu, kad ne man vienai manija tos sriubos. As dar galvoju, kad kiausinio baltyma jie ten iplaka, reiks pabandyt. Nu va kazka tokio turi, tas rugstumas pas juos visai kitoks, saldumas irgi (nors bandziau ir medu deti vietoj cukraus, kvapas panasus pasidare, bet skonis nea , dar reiks pabandyt su ruduoju cukrum).
QUOTE(*Passion* @ 2012 02 27, 12:20)
bandziau jau su citrinos rugstim, su citrinos sultim, su ryziu actu, paprastu actu, bet man nesigauna taip idealiai kaip pas juos.
O su kuriuo iš šitų jūsų išvardintų ingredientų gavosi panašiausia ar skaniausia?
QUOTE(*Passion* @ 2012 02 27, 20:07)
Ziuriu, kad ne man vienai manija tos sriubos. As dar galvoju, kad kiausinio baltyma jie ten iplaka, reiks pabandyt. Nu va kazka tokio turi, tas rugstumas pas juos visai kitoks, saldumas irgi (nors bandziau ir medu deti vietoj cukraus, kvapas panasus pasidare, bet skonis nea , dar reiks pabandyt su ruduoju cukrum).
Jo kiausinio baltymo ten ko gero yra, nes tokie balti siūliukai tarpais plaukioja valgant. Bet jį įplakt taip reikia mokėti, kad nesušoktų į didelius siūlus Vat norėčiau aš ten pas juos dienai į virtuvę pabūti man dar skani pas juos jūros gėrybių sriuba mmmm bei vištiena traški maišyta su saldžiarūgščiu padažu pomidorais, agurkais.
Pirmame puslapy yra receptas sriubos su bambukų ūgliais, o kur jų gaut? Man jie labai skaniai vartojasi kiek tenka pabūt pas kiniečius, o ir padažą nesenai saldžiarūgštį su bambukų ūgliais pirkau, tai niam niam, bet jie patys kur slapstos?