Įkraunama...
Įkraunama...

Kiniška sriuba

atsiprasau gal pasikartosiu,neskaiciau visos temos 4u.gif
mums Sventojoj labai skani buvo Vikingo kiniska sriubyte,nukopinau biggrin.gif
Reikes makaronu su kiausiniais
kinisku grybuku (iki pirkau)
sonkauliuku
pekino salotos
zalio agurko
petrazoliu

Sonkauliukus paprieskoniuojam
apkepam keptuvej,apibarstom paprikos milteliais ir soju padazu.
makaronus apverdame,dedame grybus (pries tai mirkyti valanda),sonkauliukus.isjungus dedame smulkinta pekino kopusta ir agurkus su petrazolem.
Atsakyti
Astriai rugsti kiniska sriuba su baltaisiais grybais ir vistiena (recepta atitaike MB, pati as dar ne karto nesu darius)

3l vistienos sultinio (ant 3l vandens dedam 2 kubelius)
Baltuju kinisku grybu (fungusu kitaip, yra pirkti visuose prekybcentriuose)
konservuotu bambuko ugliu
Juros kopustu dziovintu
Vistienos file
Sezamu aliejaus
Balti malti pipirai
Cili pipiriukas
Acto
Cukraus
Krakmolo
Agurko/Svogunu laisku

Gaminimas:

Grybus uzpilam verdanciu vandeniu (naudojam puse pakelio), labai graziai jie issipucia, brinkinti apie 20min.
Taip pat uzpilam verdanciu vandeniu ir dziovintus juros kopustus.

Susipjaustom gabaleliais file
user posted image
Pasmulkinam konservuotus bambukus
user posted image
Smulkinam isbrinkusius grybus ir juros kopustus
user posted image

I vandeni pilam sezamo alieju, pipirai keliauja puodan, ir smulkintas cili pipiriukas.
Tada eina i puoda vistiena, po poros minuciu konservuotas bambukas, juros kopustai. Dar po 5 min keliauja grybai, dedam cukraus ziupsneli, acto pagal skoni (trecdali gero puodelio). Sudejus grybus virti 7-10min, pabaigoje paragauti, nusistatyti astruma , rugstuma (pridet, jei ko truksta) ir tirstinti krakmolu (i puodeli vandens salto ir jame ismaisius krakmola pilt i puoda). Tirstuma kas koki nori darosi, tai cia jau proporciju nerasysiu (pvz man patinka labai tirsta, MB nelabai tirsta)

Kas ka labiau megstat - papjaustot agurko, arba svogunu laisku. Viskas Valgom. 4u.gif

user posted image

Atrodo ji blankokai, agurkas , svogunu laiskai ja pagyvina, bet ir be ju man laaabai skanu. 4u.gif

Atsakyti
bandysiu sia sriuba siandien smile.gif tik be juros kopustu, kazkuo reiks pakeisti juos, nes nelabai man jie patinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2011 11 25, 14:50)
bandysiu sia sriuba siandien smile.gif tik be juros kopustu, kazkuo reiks pakeisti juos, nes nelabai man jie patinka  doh.gif


Kaip sekesi? Juros kopustu nebutina. Ir butinai ragaukit gamindama, nes ne visiems tas rugstumas-astrumas patinka ... ax.gif
Cia tokia specifine sriuba. Vakar pati viriausi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MuzikALI @ 2011 11 25, 14:50)
bandysiu sia sriuba siandien smile.gif tik be juros kopustu, kazkuo reiks pakeisti juos, nes nelabai man jie patinka  doh.gif

issiviriau ir pamirsau pasakyti, kaip sekesi smile.gif)))
sriuba dariau be juros kopustu, nors nusipirkau juos, bet kvapas riete nosi, tai nedejau :DDD
is esmes sriuba gavosi gerai, viskas ok su ja, isskyrus tai, kad pacio skonio iki galo nesuderinau, ta prasme-rugstumo, saldumo, surumo santykio. man kazko truko, lyg ir per rugsti gavosi ir kazkokio ataskonio dar norejosi, ta prasme nebuvo skonis toks, kai kinieciuose valgom. gundausi dar karteli meginti virti smile.gif) gal siandien bandysiu smile.gif
beja, siaip sezamo aliejus labai tinka i ta sriuba, toki kvapa gera duoda labai smile.gif
Atsakyti
gal kas nors bandete virti tamsia tirsta kinietiska sriuba, na pvz tokia:
user posted image
noretusi receptuko ax.gif
Atsakyti
Gal kas zino kaip verdasi kinietiska pomidorine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2008 01 28, 23:49)
Sriuba suan ha tang (su vistiena, tofu bei kiniskais grybais). kaip jus vadinate, kisieline. astriai rugsti. tamsi, skaidri  smile.gif (nemoku nuotraukos ikelti)
(4 porcijos)

4 tamsus dziovinti kiniski grybai
125 g virtos (nepervirtos!!!) vistienos be kaulu ir odos
125 g standaus tofu
75 g bambuko ugliu
1 kiausinis
druskos
6 dl sviesaus mesos sultinio
50 g zirneliu (tinka saldyti)
2 valg. saukstai acto
1 valg. saukstas tamsaus sojos padazo (as pilu truputi daugiau)
2 arb. sauksteliai svieziai maltu juoduju pipiru (as dedu maziau, nes man per astru)
3 valg. saukstai kukuruzu krakmolo

1. grybus uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti bent pusvalandi. vandeni nuspausti (neispilti). grybus supjaustyti siaudeliais. kietasias dalis ir kotelius ismesti.

2. siaudeliais supjaustyti virta vistiena, tofu ir bambuko uglius. dubenelyje gerai isplakti kiausini su trupuciu druskos.

3. sultini ir vandeni, kuriame mirko grybai, supilti i puoda ir uzvirinti. sudeti grybus, tofu, bambuko uglius, vistiena ir zirnelius, iberti druskos. pavirti 2-3 min (nevirti ilgiau ir per daug nemaisyti, nes vistiena prades irti, tizti, del to jos ir nereikia pries tai pervirti). pilti acta, sojos padaza, berti pipiru.

4. kukuruzu krakmola gerai ismaisyti 6 valgomuosiuose saukstuose vandens. si ruosini pilti i sriuba ir atsargiai maisyti, kol sriuba sutirstes. dabar atsakingas momentas - kiausinio pylimas. atsakingas, nes netinkamai supylus galima sugadinti visa sriubos vaizda, skaidruma, ir konsistencija - padaryti kose. pilti is aukstai, labai plona srovele ir labai letai, kad plonas kiausinio "dryzelis" stingtu sriuboje ir vienodai joje pasiskirstytu. jokiu budu is karto nemaisyti, nes nespejes sustingti kiausinis nudazys tamsiai ruda sriuba sviesiai ir nesudarys "dryzelio".

galima sildyti ipilus truputeli vandens, sojo ir acto.
Papildyta:
galima sildyti.

kukuruzu krakmolo visada imama 1x2 proporcija. pvz. 3 saukstai krakmolo ir 6 saukstai salto vandens. gerai ismaisoma, pilama i sriuba (ar padaza) po truputi, ne viskas is karto, kol pasiekiama norima konsistencija.



MuzikALI, anksciau temoj apie panasia sriuba rase 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2012 01 10, 11:05)
Gal kas zino kaip verdasi kinietiska pomidorine smile.gif



Aš verdu taip:

1 ltr vandens
2 sultinio kubeliai
2 pomidorai
ketvirtis raudonosios paprikos (nebūtinai dedu)
2 kiausiniai
3 lapai kininio kopūsto
1 šaukštas krakmolo
svogūnų laiškai
baltasis grybas
ryžių actas

Kubelius užpilu verdančiu vandeniu. pomidorus smulkiai supjaustau. į puodą dedu juos ir smulkiai pjaustytą papriką. kol viskas verda, suplaku kiaušinius. silpna srovele pilu kiaušinius į puodą ir tuo pat metu maišau puodo turinį (čia padeda vyras hihihi.gif ). greitai susmulkinu salotų kapus ir sudedu į puodą. taip pat ir jau išmirkytus bei susmulkintus grybus. Pilu ryžių acto iš akies ir ragauju ar jau tinkamas kiekis smile.gif paskutinis dalykas - krakmolas, ištirpinu jį šaltame vandenyje ir supilu. paverdu minutę ar dvi ir viskas, mėgaujamės bigsmile.gif
Atsakyti
VIŠTIENOS SRIUBA SU CHIANGGU GRYBAIS

Porcija 2 asmenims
Produktai:
- 200 g vištienos filė;
- 100 g chianggu grybų;
- 500 ml vištienos sultinio;
- 10 g imbiero;
- 10 g baltų pipirų;
- 10 g krakmolo;
- 10 ml sezamo aliejaus.



Paruošimas:
- Vištienos filė supjaustoma šiaudeliais;
- Iš druskos, imbiero, baltų pipirų, krakmolo padaromas marinatas, kuriuo ištrinami vištienos šiaudeliai, pamarinuojami apie 10 min;
- Pamarinuoti vištienos šiaudeliai sudedami į verdantį vištienos sultinį ir verdama 15 min;
- Chianggu grybai pamirkomi apie 10 min karštame vandenyje, ištraukiami ir supjaustomi šiaudeliais;
- Į pavirtą sultinį su vištiena įdedami chianggu grybai ir dar paverdami 10 min;
- Įpilti sezamo aliejaus.

user posted image

BALTŲ GRYBŲ SRIUBA

Produktai:
- 50 g vištienos;
- 50 g baltų grybų;
- 200 ml vandens arba iš anksto paruošto vištienos sultinio;
- 3 ml sezamo aliejaus;
- 20 ml obuolių acto;
- 10 g cukraus;
- 3 g baltų pipirų.


Paruošimas:
- paruošti baltus grybus: išmirkyti karštame vandenyje, kol išbrinks;
- į verdantį vandenį arba sultinį įdėti plonais rombais supjaustytą vištieną, pavirti 3 min, tada nuimti putas ir dar pavirti 5 min.;
- išbrinkusius grybus nuplauti šaltu vandeniu, į tą patį puodą, kuriame verda vištiena, supilti actą, sudėti cukrų ir pipirus, viską pavirti dar 2 min;
- pagardinti sezamo aliejumi, baltais pipirais.

Gero apetito su „Kinų rože“!

user posted image

daugiau cia
Atsakyti
Sveiki,
Sakykite gal kas zino receptuka astrios kalmaru sriubos?
Buciau labai dekinga. 4u.gif
Atsakyti
ir as bandysiu ryt virti ta sriubyte mm kaip skaniai trodo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ascionka: 19 sausio 2012 - 19:48