[quote=Adrė,2010 01 28, 15:11]
Kadangi draugai turi ciurku restoraneli, tai zinau autentiskus receptus.
Pasidalinsiu keletu su jumis, ka valgo mano seima:
Gal mergaites nesupyks, bet gal dar zinote kaip pasigaminti saldziarugste vistiena, Gobao lygtai vadinas.
O uz jautienos receptuka
Ir tikrai visoms aciu uz sriubyciu receptukus, niam ,niam visom siunciu
Turiu kiniškų patiekalų knygutę. Kolkas mėginau tik vieną receptuką, tik aš truputi pakeičiau, nes nežinojau iš kur gaut sičuano padažo Bet gavosi labai skaniai.
VIŠTIENA SU ANAKARDŽIŲ RIEŠUTAIS:
SUDĖTIS
1/4 PUODELIO ALIEJAUS
1/2 PUODELIO ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ
500g SIAUROMIS JUOSTELĖMIS PJAUSTYTOS VIŠTIENOS BE KAULŲ
1 STAMBIAI PJAUSTYTAS SVOGŪNAS
1 ŽIEDAIS PJAUSTYTA RAUDONOJI PAPRIKA
2 CITRINOS
3 ŠAUKŠTAI SOJŲ PADAŽO
2 ŠAUKŠTAI SKRUDINTŲ SEZAMŲ ALIEJAUS
2 ŠAUKŠTAI KRAKMOLO
5 SKILTELĖS ČESNAKO
SVOGŪNŲ LAIŠKŲ
5 ŠAUKŠTAI CUKRAUS
PAPRASTOJE AR KINŲ KEPTUVĖJE ANT VIDUTINĖS LIEPSNOS ĮKAITINKITE ALIEJŲ. SUBERKITE ANAKARDŽIŲ RIEŠUTUS IR ATSARGIAI PAKEPINKITE - JIE TURI ĮGYTI ŠVIESIAI GELSVĄ AUKSO SPALVĄ. SUBERKITE JUOS ANT POPIERINIŲ SERVETĖLIŲ, O IŠ KEPTUVĖS IŠPILKITE RIEBALŲ PERTEKLIŲ.
PADIDINKITE LIEPSNĄ, SUDĖKITE VIŠTIENĄ, SVOGŪNUS, RAUDONĄSIAS PAPRIKAS IR MAIŠYDAMI KEPKITE ĮGIS RAUSVAI AUKSINĘ SPALVĄ. SUMAŽINKITE LIEPSNĄ.
Į ATSKIRĄ NEDIDELĮ PUODĄ SUPILKITE IŠSPAUSTAS CITRINŲ SULTIS, CUKRŲ, SEZAMŲ ALIEJŲ, SOJŲ PADAŽĄ. PUODELYJE SUMAIŠYKITE KRAKMOLĄ SU TRUPUČIU VANDENS, GAUTĄ TYRĘ SUPILAME Į PUODĄ SU PADAŽU IR VISA LAIK MAIŠOME, KAD NESIGAUTŲ GUMULŲ. ĮSPAUDŽIAME ČESNAKO SKILTELES IR GERAI IŠMAIŠOME. PADAŽĄ SUPILAME Į KEPTUVĘ SU VIŠTIENA IR 2 - 3 MINUTES PATROŠKINAME.
Skanaus
VIŠTIENA SU ANAKARDŽIŲ RIEŠUTAIS:
SUDĖTIS
1/4 PUODELIO ALIEJAUS
1/2 PUODELIO ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ
500g SIAUROMIS JUOSTELĖMIS PJAUSTYTOS VIŠTIENOS BE KAULŲ
1 STAMBIAI PJAUSTYTAS SVOGŪNAS
1 ŽIEDAIS PJAUSTYTA RAUDONOJI PAPRIKA
2 CITRINOS
3 ŠAUKŠTAI SOJŲ PADAŽO
2 ŠAUKŠTAI SKRUDINTŲ SEZAMŲ ALIEJAUS
2 ŠAUKŠTAI KRAKMOLO
5 SKILTELĖS ČESNAKO
SVOGŪNŲ LAIŠKŲ
5 ŠAUKŠTAI CUKRAUS
PAPRASTOJE AR KINŲ KEPTUVĖJE ANT VIDUTINĖS LIEPSNOS ĮKAITINKITE ALIEJŲ. SUBERKITE ANAKARDŽIŲ RIEŠUTUS IR ATSARGIAI PAKEPINKITE - JIE TURI ĮGYTI ŠVIESIAI GELSVĄ AUKSO SPALVĄ. SUBERKITE JUOS ANT POPIERINIŲ SERVETĖLIŲ, O IŠ KEPTUVĖS IŠPILKITE RIEBALŲ PERTEKLIŲ.
PADIDINKITE LIEPSNĄ, SUDĖKITE VIŠTIENĄ, SVOGŪNUS, RAUDONĄSIAS PAPRIKAS IR MAIŠYDAMI KEPKITE ĮGIS RAUSVAI AUKSINĘ SPALVĄ. SUMAŽINKITE LIEPSNĄ.
Į ATSKIRĄ NEDIDELĮ PUODĄ SUPILKITE IŠSPAUSTAS CITRINŲ SULTIS, CUKRŲ, SEZAMŲ ALIEJŲ, SOJŲ PADAŽĄ. PUODELYJE SUMAIŠYKITE KRAKMOLĄ SU TRUPUČIU VANDENS, GAUTĄ TYRĘ SUPILAME Į PUODĄ SU PADAŽU IR VISA LAIK MAIŠOME, KAD NESIGAUTŲ GUMULŲ. ĮSPAUDŽIAME ČESNAKO SKILTELES IR GERAI IŠMAIŠOME. PADAŽĄ SUPILAME Į KEPTUVĘ SU VIŠTIENA IR 2 - 3 MINUTES PATROŠKINAME.
Skanaus
Gaminau kiek anksčiau šitoje temoje minėtą aštriai rūgščią baltųjų grybų ir vištienos sriubą, tai labai super gavosi. Skirtumas tik, kad vištieną priešdedant į puodą apkepiau, o actą ir cukrų dėjau santykiu 1:1.
Labai mėgstu kinų virtuvę, ypač sriubytes. Šitoji tai buvo atradimas. Ypač gardu, kaip ir recepte paminėta, prieš valgant įsiberti pjaustyto agurko, niam niam
Kaune gyvename senamiesty, aplink namus yra nemažai kiniečių anų, tačiau tikrai ne visur sriubytės būna gardžios. Va visai neseniai buvome kitapus gatvės esančiame restorane, tai sriuba ten siaubinga buvo - skysta skysta, vos vienas kitas vištos gabaliukas plaukioja, o pačio skystymėlio aštrumas neišpasakytas... ;\ Jau geriau va pačiai gamintis sriubytes namie. Nėra jau taip brangu, o ir žinai, kad tikrai gausi skanų maistą
Labai mėgstu kinų virtuvę, ypač sriubytes. Šitoji tai buvo atradimas. Ypač gardu, kaip ir recepte paminėta, prieš valgant įsiberti pjaustyto agurko, niam niam
Kaune gyvename senamiesty, aplink namus yra nemažai kiniečių anų, tačiau tikrai ne visur sriubytės būna gardžios. Va visai neseniai buvome kitapus gatvės esančiame restorane, tai sriuba ten siaubinga buvo - skysta skysta, vos vienas kitas vištos gabaliukas plaukioja, o pačio skystymėlio aštrumas neišpasakytas... ;\ Jau geriau va pačiai gamintis sriubytes namie. Nėra jau taip brangu, o ir žinai, kad tikrai gausi skanų maistą
i | FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Pagaminau siandien sriuba alia kiniska su baltais grybais. Neturejau vistienos, tai padariau is farso kukulius. Gavosi ir visa seima labai skaniai valge.
QUOTE(Dreda @ 2009 05 10, 23:09)
sweikos mamytes labai noreciau jusu pagalbos....gal kas nors zino kaip pasigaminti ashtria pomidoru sriuba, kuria gamina CILI KINIJOJE....ten dar su vishtienos gabaliukais..man jinai tooookia skani labai noreciau pati ja pasigaminti....labai tikiuos sulaukti atsakymo ir receptuko
Na nejaugi niekas nezino kaip ja pasigaminti prashau pasidalinkite receptuku, ash taip megstu shita sriubyte
sveikos virejos
Verdu ir as ta saldziarugste vistienos sriuba su baltais grybais, po daugelio meginimu jau ir skoni isgavau toki,koks patinka, bet.... nu kaip padaryti,kad tie vistienos gabaliukai nebutu tokie sprangus kinieciuose kur valgom ta sriuba, tai tie vistienos gabaliukai tokie slidus buna meginau ir apkepti, ir apvirti, nu niekaip nesigauna gal pamarinuoti reikia pradzioj ta mesyte
Aciu visoms is anksto
o cia paprastos saloteles,kurios siuo momentu pas mus namie "ant bangos"-
apvirti sparagines pupeles,kad butu dar traskios, uzbarstyti pakepintu sezamo selku, uzspausti citrinos sulciu, cesnako,ir sojos padaziuko, vos vos aliejaus- viska sumaisyti- gaunasi tokios gaivios saloteles
Verdu ir as ta saldziarugste vistienos sriuba su baltais grybais, po daugelio meginimu jau ir skoni isgavau toki,koks patinka, bet.... nu kaip padaryti,kad tie vistienos gabaliukai nebutu tokie sprangus kinieciuose kur valgom ta sriuba, tai tie vistienos gabaliukai tokie slidus buna meginau ir apkepti, ir apvirti, nu niekaip nesigauna gal pamarinuoti reikia pradzioj ta mesyte
Aciu visoms is anksto
o cia paprastos saloteles,kurios siuo momentu pas mus namie "ant bangos"-
apvirti sparagines pupeles,kad butu dar traskios, uzbarstyti pakepintu sezamo selku, uzspausti citrinos sulciu, cesnako,ir sojos padaziuko, vos vos aliejaus- viska sumaisyti- gaunasi tokios gaivios saloteles
As irgi vargau kol igudau ja virti,o paukstiena reikia pirkti vidine krutinele,supjaustyti juostelem,sudedu i maiseli ir iskratau su krakmolu(bulviu).tada as ja atskirai issiverdu,nes jei virsi tame paciame puode kur ir sriuba gausis kisielius,man taip buvo ir tada kai ji isverda,o ji verda labai trumpai,nusunkiu i kiaurapuodi,na o tada i puoda kur ir sriuba
QUOTE(mmartaa @ 2010 05 24, 17:15)
As irgi vargau kol igudau ja virti,o paukstiena reikia pirkti vidine krutinele,supjaustyti juostelem,sudedu i maiseli ir iskratau su krakmolu(bulviu).tada as ja atskirai issiverdu,nes jei virsi tame paciame puode kur ir sriuba gausis kisielius,man taip buvo ir tada kai ji isverda,o ji verda labai trumpai,nusunkiu i kiaurapuodi,na o tada i puoda kur ir sriuba
aciu labai reiks ismeginti
QUOTE(mmartaa @ 2010 05 24, 17:15)
As irgi vargau kol igudau ja virti,o paukstiena reikia pirkti vidine krutinele,supjaustyti juostelem,sudedu i maiseli ir iskratau su krakmolu(bulviu).tada as ja atskirai issiverdu,nes jei virsi tame paciame puode kur ir sriuba gausis kisielius,man taip buvo ir tada kai ji isverda,o ji verda labai trumpai,nusunkiu i kiaurapuodi,na o tada i puoda kur ir sriuba
ACIU
Siandien meginau- super gavosi