Jei brangus daiktas širdžiai, manau, verta investuoti . Va, mes neperseniausiai restauravom senovinį supamąjį krėslą - neblogai sutvarkė palyginus su pirminiu variantu(bet iki tobulybės mano akimis žiūrint - šiek tiek trūksta) . Pasiderinom prie savo modernaus interjero spalvą ir odą, kuria aptraukė . Meistrai sakė, kad kol stovėjo dirbtuvėse mūsų belaukdamas - ne vienas klientas pirkti siūlėsi .
Papildyta:
O dirbtuvių vyras dairėsi, tai išsirinko kažkokias Lazdynuose, šešiolikaaukštyje(berods ), kuris priešais arklio statulą stovi. Rekomenduoti negaliu(sakau, kad man netobula ), bet patys apsižiūrėti galit, jei noras yra Ir kainų negaliu pasakyti, nes neturiu supratimo kiek didelis daiktas restauruot kainuotų . Už krėslą mokėjom 300Lt.
labai šauni tema, tik reiktų atgaivinti ją Kas užsiima restauravimu galėtų kokių patarimų pametėti jie labai laukiami
Senovinių rėmelių restauravimas
APRAŠYMAS (rusų k.)
Senovinių rėmelių restauravimas
APRAŠYMAS (rusų k.)
o kokiu patarimu reik?
ash kaip ir nieko nerestauruoju bet paskaitas esu restauravimo bei technologiju ish klauses.
ash kaip ir nieko nerestauruoju bet paskaitas esu restauravimo bei technologiju ish klauses.
Ačiū už patarimą. Buvau nuėjusi Lazdynuose į 16 aukštį, jame tikrai yra restauracijos dirbtuvės. Malonus meistras paaiškino, kad dabar restauruoja viską, t. y. tai kam jaučia sentimentus, tai, ko gaili išmesti, tačiau, kainos tikrai nemažos . Bet manau, kad reikės pabandyti, pradžiai, kokį staliuką. Tik darbus atlieka per kelias savaites, nes turi daug užsakymų. Jei daiktas didesnis, gali patys atvažiuoti jo paimti.
QUOTE(dekor @ 2007 04 15, 11:33)
o kokiu patarimu reik?
Tai prasau patarimo. Turime sena etazere, stovejo kaime ir buvo prikrauta visokiu daiktu, kurie pradejo peleti. Ir etazere isigere pelesiu kvapo. Bandeme vedinti lauke, bet nieko neisejo. Kaip panaikinti pelesiu kvapa is medinio daikto ?
QUOTE(klina @ 2007 04 24, 14:56)
Tai prasau patarimo. Turime sena etazere, stovejo kaime ir buvo prikrauta visokiu daiktu, kurie pradejo peleti. Ir etazere isigere pelesiu kvapo. Bandeme vedinti lauke, bet nieko neisejo. Kaip panaikinti pelesiu kvapa is medinio daikto ?
nežinau ar padės, bet gali pabandyt: yra tokia priemonė pelėsiams iš medžio naikint. Tikrai ne karvę kainuoja
Sveiki!
O kaip yra su veidrodziais? Turiu senovini dideli veidrodi medzio remuose, bet va stiklas rodo kaip per ruka, plius kazkokios tamsios demes vietomis atsiradusios. Ar restauruoja kur nors veidrodzius? Deti naujo nesinori, mat jo krastai yra ypatingai nuslifuoti - nemanau, kad tokia autentika kas nors sugebes itikinamai nukopijuoti.
O kaip yra su veidrodziais? Turiu senovini dideli veidrodi medzio remuose, bet va stiklas rodo kaip per ruka, plius kazkokios tamsios demes vietomis atsiradusios. Ar restauruoja kur nors veidrodzius? Deti naujo nesinori, mat jo krastai yra ypatingai nuslifuoti - nemanau, kad tokia autentika kas nors sugebes itikinamai nukopijuoti.
Jei kam įdomu galiu pasidalinti paslaptimis kaip reikia restauruoti senus baldus .Šias paslaptis sužinojau iš savo brolio kuris verčiasi tuo amatu,t.y. restauruoja visokias senienas.Jos dažnai buna pablukusios,apdulkėjusios,su dėmėmis,neskaniai smirda valerijonu ir kitais kvapais.Brolis turi visokiu medžiagu kvapams naikinti ir t.t.
EVA
EVA
QUOTE(gritija @ 2007 09 06, 21:50)
Jei kam įdomu galiu pasidalinti paslaptimis kaip reikia restauruoti senus baldus .Šias paslaptis sužinojau iš savo brolio kuris verčiasi tuo amatu,t.y. restauruoja visokias senienas.Jos dažnai buna pablukusios,apdulkėjusios,su dėmėmis,neskaniai smirda valerijonu ir kitais kvapais.Brolis turi visokiu medžiagu kvapams naikinti ir t.t.
EVA
EVA
Būtų labai įdomu išgirsti paslaptis, nes kaip tik turiu senovinį medinį laikrodį, kirvarpių išėstą. Dar nesugalvojau nuo ko pradėti...
Apie daiktų restauravimą ir jų idėjų pasirinkimą yra aatskira tema tik rankdarbiuose
http://www.supermama...howtopic=178474
bet ir iš galima pasirinkti ,pritaikyti kažką įdomaus
http://www.supermama...howtopic=182100
http://www.supermama...howtopic=178474
bet ir iš galima pasirinkti ,pritaikyti kažką įdomaus
http://www.supermama...howtopic=182100
O as su senovine lova jau kiek laiko ardausi,šveičiu dabar,bet,kad labai daug laiko užima Kažin kiek kainuotų jos restauravimas?
kokia tema gera
Mes is mociutes tokia skryne parsivezeme. Dabar jau sutvarkyta Patys restauravome Ji buvo naudojama susideti irankiams, ir nudazyta buvo tokiais bjauriais raudonais dazais Tai tikrai teko pavargti, kol mes ja nusveiteme. Dabar tokia man ji miela, grazi, nulakuota
Labai norejau tokio daikto, kad galeciau susideti visus svarbius daiktus, atsiminimus Tai dabar jau jos turinys vis pilneja, nemazai daiktu sukroviau
Mielai ideciau nuotraukele, bet musu fotoaparatas paskolintas ir nera galimybes net nufotografuoti Tad, kai ji atgausime, ikelsiu cia foto
Mes is mociutes tokia skryne parsivezeme. Dabar jau sutvarkyta Patys restauravome Ji buvo naudojama susideti irankiams, ir nudazyta buvo tokiais bjauriais raudonais dazais Tai tikrai teko pavargti, kol mes ja nusveiteme. Dabar tokia man ji miela, grazi, nulakuota
Labai norejau tokio daikto, kad galeciau susideti visus svarbius daiktus, atsiminimus Tai dabar jau jos turinys vis pilneja, nemazai daiktu sukroviau
Mielai ideciau nuotraukele, bet musu fotoaparatas paskolintas ir nera galimybes net nufotografuoti Tad, kai ji atgausime, ikelsiu cia foto