Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

QUOTE(Ritukas @ 2005 12 13, 16:15)
Šiaip tai patarčiau plėvele išklijuoti tik kokius nors elementus, pav. kaip kad duryse buna kokie nors stačiakampiai iškilūs ar įdubę, tai juos išklijuok, o staktas ir kitas dalis nudažyti galima  wub.gif Bandyk, nebandysi nežinosi kaip gaunasi  wub.gif

Šaunu, aš tokias duris žinau, bet, kad tokios daugiau būna nuosavuose namuose arba laabai senuose butukuose.
O pas mus eilinės lygios. Taip, kad nėra pas mus tų stačiakampių, o tai aš juos tikrai mielai apipieščiau arba apklijuočiau ornamentais mirksiukas.gif .
Atsakyti
Musu kaimynas tai labai gerai restauravo senas baltas duris (kokias 80-uju pradzioje i visus butus dejo, su tokiu rastuotu stiklu dideliu. Jis nuo tu duru sus lifavimo aparatu nueme dazus, islygino, padalino ta dideli stikla i kelias dalis, vienzo, durys isejo ne prastesni, nei kad kaip parduotuvese pardavineja bigsmile.gif Medines, grazios durys biggrin.gif naturalios medzio spalvos. Nori dazyk. nori lakuok wink.gif
Atsakyti
Nežinau kaip vadinasi ta lipni plasikinė į tapetus panaši plėvė, kuria galima apklijuoti bet kokius paviršius? Tai su tokia visai įmanoma gražiai apklijuoti, tik duris teks nuimti, nes ta plėvė turi gerai priglusti, gali tekti kraštus prilyginti šiltu lygintuvu. Gal dar tiktų kokie plaunami tapetai, o galų gale kas trukdo jas nudažyti? Žaidžiau panašiai, kol galų gale baigiau tas nesąmones, nes yra firmelių kur naujos durys kainuoja 200, tai jau geriau kardinaliai atnaujinti. O šiaip gerais aliejiniais dažais ant kruopščiai paruošto paviršiaus nudažytos durys atrodo labai solidžiai. Tiesa, jei tos durys iš tiesų senos ir bent jau iš medžio ar fanieros. Manosios buvo iš... kartono blink.gif tai kaip besisukau, pykdama ant statybininkų, turėjau atsisakyti žaislinių durų.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 12 15, 10:18)
O šiaip gerais aliejiniais dažais ant kruopščiai paruošto paviršiaus nudažytos durys atrodo labai solidžiai. Tiesa, jei tos durys iš tiesų senos ir bent jau iš medžio ar fanieros.

drinks_cheers.gif Jei tinkamai paruosi duris, tai bet kas gerai atrodys. Aisku, reikes gerai pasicackinti mirksiukas.gif Nes jei yra dazytos durys, ir yra kazkokiu nelygumu, tai nei naujai nudazius, nei apklijavus, neatrodys graziai.
Atsakyti
va taip galima atnaujinti pabodusį baldą
user posted image
Atsakyti
paziurejau as "ilana" tinklapi, bet manau, kad jei restauruoja antikvarinius baldelius, o va pas mane yra tokia problema : seneliai turi virtuvinius baldus, pirktus pries koki 10 metu, jie lenkiski, o ju medziaga tai ne medis, ne plokste, o toks jausmas kad popierius doh.gif lotuliukas.gif vietose kur buna daugiau dregmes, ta plokste tiesiog issiputus ir matosi keliasdesimt sluosksniu lyg popieriaus g.gif kas cia per medziaga nesuprantu, spinteles baltos spalvos, apsinesiojo per tiek laiko, tai va jie noretu atrestauruoti ,kad vaizdelis butu grazus biggrin.gif bet kazin ar verta????? gal tiesiog reiketu kur uzsisakyti naujas dureles ir tiek g.gif kaip galvojat supermamietes????
Atsakyti
4u.gif Reikia kviestis gerus meistrus ir vietoje žiūrėti ką jie pasakys. g.gif Ar verta atnaujinti, ar geriau mesti lauk. verysad.gif Man aiškino, kad jei baldui daugiau nei 20 metų, tai jie tada buvo geresnės kokybės, nei pagaminti prieš 10 metų. Tarkim tokio senumo kai kurių baldų net nepataria restauruoti.
Atsakyti
biskiuka pasiskusiu del ILANA!!!! doh.gif
paziurejau as ju tinklapi, del restauracijos, bet pamaciau kad gamina baldelius i vonia ir foto buvo tokios lentynos,kokias esu numacius savo vonioje bigsmile.gif skambinu paklausti kainu, moteriskaite pakelusi rageli, nelabai turi daug info, bet patikina,kad bet kokiu klausimu meistras su pvz ir kainom atvaziuos penktadieni ir mane pakonsultuos! na galvoju,gal ir gerai, jau senai noriu tu lentynu bus proga uzsisakyti! thumbup.gif penktadieni atisakiau pasisedejimo darbe su kolegom ir vynu ir ispedinau namo verysad.gif skambina man tas jau zadetasis meistras, pradejo gasdinti,kad darbo turi 3 men i prieki, sakau "ok, palausiu, nedega man... biggrin.gif " tada pradejo sapalioti,kad gal pas mane maza vonia, gal as nedaug baldu uzsakinesiu...............pasakiau kad man reikia konkreciai lentynu tongue.gif jam pasirode tas per didele smulkme ir jis nutare neatvykti!
susinervinau doh.gif doh.gif
Atsakyti
Nenorėjau atidaryti naujos temos, tai prisiglausiu prie šitos.
Turim labai seną stalą ir norėtumėm jį atnaujinti, bet nelabai randu informacijos apie tai, gal kas nors yra užmatęs kur kokios info internete, kaip patiem atnaujinti senus baldus, gerai būtų, kad pasidalintumėt smile.gif Tinka rusiškai, lietuviškai, tik angliškai nelabai"kertam" rolleyes.gif
Atsakyti
Apsiuvau nauja medžiaga ir tiek žinių...
Atsakyti
prieš
user posted image

po
user posted image

user posted image
Papildyta:
prieš
user posted image

po

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
noriu nudazyti spinta, nepaprastai, bet noriu tarsi ja pasendinti, ten kazkaip buna su auksine spalva,kartu su balta ar dar kokia, zodziu noriu, kad gautusi koks idomesnis variantas... tik kaip ji padaryti?! ar ten kokie specialus voleleiai ar dar kas?
Atsakyti