Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

QUOTE(bytte @ 2011 03 01, 13:23)
Cobre  aciuks.gif , būtent tokie vaizdai mane ir pastūmėjo pačiai kažką bandyti, o ne ieškoti kas tai galėtų padaryti.
indregu drinks_cheers.gif

Siaip as specialiai neieskau, tai neprizadu, kad kelsiu ir kelsiu kazka panasaus, tiesiog kiekvienas ir pats is mano idetu blogu, gali eiti i kitus, panasius, ieskoti ir patys. gal kazkas kazka ras, tai imeskte cia.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 03 01, 00:25)
Bent jau man labai reikia pamatyti, kaip tvirtinamos spyruokles, tai vis renkuosi viska, ka tik pamatau.


Spyruoklės biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2011 03 01, 14:11)

4u.gif Dekui smile.gif Toj prancuziskoj nuorodoj maciau, kad su dvigubu siulu tvirtina g.gif na nieko, iki pavasario gal dasus, kaip teisingiau ir kaip man butu paprasciau, kaip nebandziusiai blush2.gif Pagaliau ne sofa suristi reiks, tai gal kaip nors biggrin.gif
Papildyta:
Zaneta, matau sedi apacioje smile.gif Ka su savo spinta nutarei daryti? Maciau, kaip nuo kirvarpu baldus gelbeja, taviske tokiu problemu neturi?
Atsakyti
Kėdės atnaujinimas

O štai kaip galima pasigaminti gražią prieškambario lentyną iš "likučių"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indregu: 01 kovo 2011 - 22:09
QUOTE(indregu @ 2011 03 02, 00:05)

ot ozka, kaip sugadino tokia grazuole kede blink.gif eksperimentuoti galetu ir ant paprastesniu kedziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 03 02, 00:10)
ot ozka, kaip sugadino tokia grazuole kede  blink.gif  eksperimentuoti galetu ir ant paprastesniu kedziu  biggrin.gif

Tai kad "nukovė" už 5 žalius, tai ir paeeksperimentavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2011 03 02, 09:52)
Tai kad "nukovė" už 5 žalius, tai ir paeeksperimentavo  biggrin.gif

bigsmile.gif tai aplamai, kad jai rankos nudziutu, juk cia loooobis tada jau biggrin.gif Juokauju, aisku, kiekvieno valia, kaip elgtis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 03 02, 01:10)
ot ozka, kaip sugadino tokia grazuole kede  blink.gif  eksperimentuoti galetu ir ant paprastesniu kedziu  biggrin.gif


Ožka - ne ožka, bet krėslą sugadino. Noriu akcentuoti, kad tas keturkojis "stebuklas" yra vadinamas krėslu, bet ne kėde

Tai saviveikla, o ne restauracija. Senovėje audinys paprastai buvo apkalamas ne vinučių grandinėmis, o atskiromis vinutėmis (pagal "tas grandinėles" galima iškart pasakyti, kad arba baldas yra ne antikvarinis, arba ne geriausiu būdu restauruotas). Krėslo gobelenas dvelkia šių dienų modernu ir eklektinei kėdei visiškai netinka. Na, jei audinys buvo taikomas prie kažko kito, tai reikėjo atsisakyti to "kažko". Abejoju, ar tas kartonas buvo impregnuotas ir nekaups drėgmės. Lietuviai drėgmei sugerti įdėdavo bent šiek tiek šiaudų, arklio karčių ar jūros žolės.


Be to, paveikslėliuose neparodytas baldo medienos tvarkymas, kuris yra sudėtingesnis procesas, negu "zobovos" su audiniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 02 kovo 2011 - 09:07
QUOTE(Daina76 @ 2011 03 02, 11:06)
Lietuviai drėgmei sugerti įdėdavo bent šiek tiek šiaudų, arklio karčių ar jūros žolės.



Ai, jos reikalas kaip ten kas tvarkoma. Mane domina kiti reikalai biggrin.gif Labai konkretus klausimas ir labai buciau dekinga uz atsakyma smile.gif Mane domina, kur galima pirkti tas juostas, kurios tvirtinasi kresliuku, sofu apacioje, na tos, kurios kryziuojasi? dabar i kresliuko minkstas dalis prideta manyciau, kad jurzoles. Kuo jos geriau uz visokiu paralonus ir pan? Ir jei jau geriau, tai kur tokio daikto ieskoti?
Atsakyti
Daina76 gal galetume konkreciai parasyti darbo eiga norint pasidaryti sendinta balda su patina, man nereikia to profesionalumo, tiesiog darbo eiga kas po ko ir su kokiomis priemonemis, nejau taip sunku

beja su tokiu aparatu isvagota mediena ir i tas vageles kas yra trinama, nes maciau baldu pvz pilku su baltais prattrinimais 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
http://www.gitana.lt...ndinimo-masina/
Papildyta:
tikiuosi sulauksiu kazko konkretaus ne tik moralizavimo ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
apie klasikinį patinos naudojimą yra prirašyta daug ir labai daug - net šiame forume. Man nesunku yra keliais sakiniais pakartoti.

Kadangi laisvalaikiu dirbu tik su antikvariniais baldais ir alergiškai nekenčiu visokių sendintų ir a la replikų baldų, tai to, ką aprašysiu nereikia suprasti, kaip baldo paviršiaus sendinimo. Tam reikėtų atidaryti kitą temą ir "neteršti" restauravimo reikalų.

Medžio patinos (yra ir kitiems paviršiams patinuoti skirtų brangių medžiagų)paskirtis - išryškinti natūralias medžio rieves, įtrūkimus, šakotumą ir panašius gamtinius ypatumus. Naudoju tik dviejų spalvų patiną: juodą ir tamsiai rudą (yra visokių, net mėlynų ir "auksinių"). Jei norima, kad galutiniame darbo procese išvystume tamsaus paviršiaus baldą, tai naudoju juodą patiną. Rudos patinos prireikia rečiau - nemėgstu šviesių antikvarinių baldų (man jie visi atrodo, kad pagaminti "vakar").

Pliką medžio paviršių sutepame pasirinktos spalvos patina. Nereikia labai stengtis ir galima "teplioti" net labai drebančia ranka. Kambario temperatūroje patina į medžio poras susigeria ir išdžiūsta per 15-20 minučių. Po to paviršių nutriname vidutinio rupumo plieno vilna. Man irgi patinka čia nepersistengti - galima kai kurias vietas labai sąžiningai nenušveisti. Nuvalome dulkiną paviršių ir išvystame medžio grožybes, t.y. tekstūrą. Jei norima matyti daugiau atspalvių, tai tą patį procesą pakartoju su rudos spalvos patina.

Švarų , bet jau raštuotą paviršių, dažome rudos - raudonos spalvų paletės beico dažais (pakanka ir pagamintų vandens pagrindu). Šie dažai neužgožia patinos pėdsakų.

Ir galų gale pagal skonį ir poreikius užfiksuojame dažytą paviršių (laku, vašku, aliejumi ar panašiai).

Naudoju ir įvairius "kūrybinius nukrypimus", bet jų nei aš, nei mano kolega niekada neaprašinės. O apie patinavimą galiu šnekėti, nes jau pakankamai prirašyta (ypač vokiečių, prancūzų, rusų ir ispanų kalbomis).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 02 kovo 2011 - 14:22
o labai dekui, matai, kaip buna tau balti baldai nepatinka, oman jie patys graziausi smile.gif na kaip sakoma del skonio nesigincyjama, o kita vertus as ne profe, labai naudinga info parasei, bet kaip supratau ant patinos galima tik beicuoti, dazyti negalima, nes kiek suprantu tada nesimatys?
http://www.gritija.l.../produktas/890/ kazin ar sita patina tiktu tavo metodui? ir beja kas tos selako kaladeles labai jau idomu
Atsakyti