Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

Tam ir skutamas lakas, kad būtų galima beicuoti. Atvirkščiai padaryti nepavyks.

O kiek daug šveisti medį? Tai jau skonio reikalas. Sakykime, aš nemėgstu labai "išlaižytų" baldų ir visuomet stengiuosi palikti senų dažų fragmentų.

Mažas pastebėjimas iš patirties: kauniečiai (aišku, ne visi) dievina "išlaižytus, muziejinius" baldus, o vilniečiai (aišku, irgi ne visi) - su laiko antspaudais, sąmoningai ne iki galo atrestauruotus.
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2010 08 13, 16:14)
Tam ir skutamas lakas, kad būtų galima beicuoti. Atvirkščiai padaryti nepavyks.

O kiek daug šveisti medį? Tai jau skonio reikalas. Sakykime, aš nemėgstu labai "išlaižytų" baldų ir visuomet stengiuosi palikti senų dažų fragmentų.

Mažas pastebėjimas iš patirties: kauniečiai (aišku, ne visi) dievina "išlaižytus, muziejinius" baldus, o vilniečiai (aišku, irgi ne visi) - su laiko antspaudais, sąmoningai ne iki galo atrestauruotus.

Lakas nuskustas, nuotraukoje jau po skutimo. Šveičiant nepasakyčiau, kad labai pašviesėjo. Vistiek lieka tas "murzinumas", vis tik senas baldas.
Dar klausimėlis, nepykit ne ką nusimanau. Bet kas geriau ar beicuoti ir lakuoti, ar lakuoti laku kokiu su tamsesniu atspalviu g.gif Sunku kažką išklausinėti konsultantų, o kai nenusimanau sunku išsirinkti ir teisingai padaryti.
Tiesa jei beicuoti, tai po jo naudoti vandens pagrindu lako turbūt negalima, nesuradau dar info.
Atsakyti
Lako vandens pagrindu nebūna, o beicas paprastai egzistuoja vandens pagrindu.

Dažyti ar iškart nedažytą lakuoti - tai jau Jūsų pasirinkimo reikalas. Jūs geriau žinote, kokioje aplinkoje tas baldelis stovės ir nei šimtas konsultantų čia nieko nepadės.

Profesionalų naudojami lakai jokių tamsesnių atspalvių neturi - visi jie bespalviai, bet skiriasi tik matiškumu, blizgumu, klampumu, komponentų maišymo tvarka ir pan. \\

Na, o "liaudžiai" pardavinėjamas ir įvairus niekalas, kuriame į laką yra įpilta kokių nors dažų. Toks "skystimas" šiuo atveju nenaudotinas, nes Jūs jau nuskutote negražųjį paviršių. Lakas su dažikliais naudojamas kai tingima skusti ir iškart užtepliojamas "restauruojamo" baldo paviršius.

Klausimo autorei nuoširdžiai patariu atsakymo ieškoti ne šioje svetainėje - profesionalai nesilanko, o "normalus" profesionalas patarimais nesišvaisto. Aš esu iš tų "nenormaliųjų", tai dar kartais ką nors brūkšteliu.
Atsakyti
buna lakas vandens pagrindu, daug kart naudojau
http://www.kopirata....grindu_2_k.html
dar visokiu ju yra , ne tik sis
ax.gif
Atsakyti
Tik nesugalvokite šiuo laku dengti baldų paviršiaus smile.gif
Primenu temos pavadinimą - "Baldų restauravimas".
Atsakyti
Akcentuoju dar kartą - nerašykite man laiškelių ir nesiūlykite restauruoti baldų.

Patarinėju savo noru ir man jokių klientų nereikia. Gyvenu ne iš baldų restauracijos.
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2010 08 14, 10:25)
Lako vandens pagrindu nebūna, o beicas paprastai egzistuoja vandens pagrindu.

Dažyti ar iškart nedažytą lakuoti - tai jau Jūsų pasirinkimo reikalas. Jūs geriau žinote, kokioje aplinkoje tas baldelis stovės ir nei šimtas konsultantų čia nieko nepadės.

Profesionalų naudojami lakai jokių tamsesnių atspalvių neturi - visi jie bespalviai, bet skiriasi tik matiškumu, blizgumu, klampumu, komponentų maišymo tvarka ir pan. \\

Na, o "liaudžiai" pardavinėjamas ir įvairus niekalas, kuriame į laką yra įpilta kokių nors dažų. Toks "skystimas" šiuo atveju nenaudotinas, nes Jūs jau nuskutote negražųjį paviršių. Lakas su dažikliais naudojamas kai tingima skusti ir iškart užtepliojamas "restauruojamo" baldo paviršius.

Klausimo autorei nuoširdžiai patariu atsakymo ieškoti ne šioje svetainėje - profesionalai nesilanko, o "normalus" profesionalas patarimais nesišvaisto. Aš esu iš tų "nenormaliųjų", tai dar kartais ką nors brūkšteliu.

Manau svetainė tam ir yra, kad dalintis patirtimi. Profesionalų patarimai nereikalingi, jei jie taip saugo savo profesines paslaptis, juk negali prarasti darbo. Tiesiog norėjosi išgirsti iš bandžiusių savo rankomis restauruoti baldus ir neprimaišyti medžiagų, kurios tarpusavyje nedera.
Lakas vandens pagrindu yra, naudoju dekupažui ant akrilinių dažų. Suabejojau ar tiks labiau naudojamiems baldams.
Sėkmės darbuose 4u.gif
Atsakyti
Patarimai "Kad baldai tarnautų ilgiau" - žr. http://gyvenimas.del...u.d?id=35434347
Atsakyti
Sveiki,
Bandau atnaujinti lauko baldus.
Kiek skaiciau lauko baldus geriausia inpregnuoti aliejai.
Pastebejau kad alieju buna labai ivairiu.
PVZ maciau yra pirkti aliejus visai skaidrus , ir aliejus su kazkuo- jyg su kokiu moliu.
Kazin kas butu geriau.
Atsakyti
Sveikos, bendramintes smile.gif . Iki siol tupinejau apie visokias smulkmenas, o vakar nusipirkau viena didesni balda- sekretera. Tvarkinga, neklibanti.

Trukumu yra. Kazkas pries mane pasidarbavo su prastu teptuku, beice (lake?) matosi nedaug teptuko plaukeliu. doh.gif Kai kas nuskile, bet irgi nieko. Pamesta viena metaline detale- kaip nors. Labiausiai mane neramina kirvarpu zymes. Ju nedaug, bet man vis vien neramu. Didysis klausimas: kaip suzinoti, ar kirvarpos dar yra balde? Kelis kartus atidziai apziurejau, valiau, nieko nepastebejau. Net nezinau, ko ieskoti- kaip tos kirvarpos atrodo ir kur jos slepiasi? Turiu vilties, kad tai tik seni priesistoriniu kirvarpu pedsakai. biggrin.gif

Ka ruosiuosi daryti:
1. Del kirvarpu- ka tik pasakysit. Ka tik praploviau borakso tirpalu, bet jei parasysit, kaip man atpazinti, ar yra kirvarpu- ziuresiu. Jei bus- vaziuosiu pirkti chemikalu. Tikiuosi, Ermitaze ar Senukuose ju buna?
2. Tada nusveisiu lengvai su svitriniu. Pabeicuosiu (nepatinka gelsvas atspalvis, prasimusantis su saules sviesa, tai turbut reikia tam geltnumui nugesinti kokio tamsaus riesuto beico?). O beicai irgi tinka is visokiu Senuku?
3. Na o tada palakuosiu ar aliejuosiu. Ar vaskuosiu. Kas geriau?

Daina76, labai tikiuosi, kad pamatysit mano pagalbos sauksma. smile.gif

Vaizdine medziaga (dureles normaliai uzsidaro, cia tiesiog ne taip uzdarytos, tos i vidu uzstumtos turi buti ant virsaus).

user posted image
user posted image

Ai, dar tiesa kvapelis, bet mes ji kaip nors. smile.gif Galvoju gal eteriniu aliejuku i alieju ar laka pamaisyti. rolleyes.gif

Zodziu, pagrindinis mano klausimas - KIRVARPOS. unsure.gif

Ir siaip ner svarbu, bet jei kas turi minciu, kokio amziaus sitas daiktas, ar savadarbis, ar koks kitoks- gal pasidalinsit mintim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sophistica: 23 rugpjūčio 2010 - 14:54
Ko jūs taip tų kinivarpų bijote? Jei baldas dar "pastovi" ir netrupa gabalais, tai ...

Siūlau dar kelis mėnesius ... nieko nedaryti. Pasikeitus baldo gyvenimo sąlygoms, kinivarpos (jei jų, ar jų lervų yra) turėtų atgyti. Tie padarėliai plika akimi nematomi. Jei ims byrėti piuvenos, tuomet ir reikia imtis priemonių. O dabar tegul mediena laisvai kvėpuoja.

Visokiuose senukuose nieko gero nenusipirksite - priemonių ieškokite specializuotose parduotuvėse. Galima gydyti ir liaudiškai. Tikrai apie tai čia nerašysiu traktato.

Tarp restauratorių yra paplitusi nomonė, kad visiškai sunaikinti kinivarpų yra neįmanoma. Galima tik laikinai jas "užmigdyti" arba išprašyti į kitą šviežesnį baldą.

Na, pastatykite šalia žalių skaldytų drebulių kibirą - gal į ten persikraustys jūsų tariamos ar tikrai egzistuojančios kinivarpos. Bet gali nutikti ir atvirkščiai. Geriau jau nieko nedarykite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 23 rugpjūčio 2010 - 17:28
Daina76, aciu! Ne veltui cia budejau- sulaukiau atsakymo smile.gif. O kur rasti specializuotas parduotuves? Mastau, ar yra prasmes jose pirktis, nes matosi, kad kazkas cia pries mane pasidarbavo, ir tikrai ne profas. Tai vargu, ar sugebesiu islauzti kazkoki autentiska restauravima.

O kirvapu bijau todel, kad pas mus aliejuotos grindys. Oi nenoreciau ju uzkresti. Jei jau tikrai ju neimanoma atsikratyti, tada jau greiciau atsisakyciau baldo, kad ir kaip jis mums i tema. Bet neberizikuociau ir geriau jau perparduociau. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sophistica: 23 rugpjūčio 2010 - 17:34