Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

tuos preparatus galima tepti ir lygiose vietose, tačiau nušveisti peiliu, stiklu ar švitriniu popieriumi yra daug paprasčiau.
Ta chemija gi pati nenuvalo paviršiaus - reikia nuskusti suteptas vietas, nešvarumus kažkur padėti, nuvalyti chemikalais nuskustą paviršių (pvz. vaitspiritu), džiovinti, dar šveisti smulkesniu švitriniu ir t.t. Pasaka be galo ir ilgai trunka. Todėl protingiausia ibūtų škart į rankas imti aštrų peilį ir ...
Atsakyti
Laba visiems dirbantiems su baldais. Mano poreikis priesingas restauravimui, man reikia susendinti balda. Pasidariau paprasta spintele pusies masyvo, bet kazkaip nejauki ji man , todel noreciau pabandyti pasendinti. i galva deja ateina tik kvaila mintis paraizyti vynuku ir nubeicuoti, todel prasau ismananciu patarti kaip protingai galima butu tai padaryti,kokias priemones naudoti, kokiais etapais dirbti, o gal nurodyti kur galima butu apie tai paskaityti ar pasiziureti kaip tai daroma. Isanksto dekoju uz bet kokia informacija rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(MikaPuk @ 2010 07 13, 11:18)
Laba visiems dirbantiems su baldais. Mano poreikis priesingas restauravimui, man reikia susendinti balda. Pasidariau paprasta spintele pusies masyvo, bet kazkaip nejauki ji man , todel noreciau pabandyti pasendinti. i galva deja ateina tik kvaila mintis paraizyti vynuku ir nubeicuoti, todel prasau ismananciu patarti kaip protingai galima butu tai padaryti,kokias priemones naudoti, kokiais etapais dirbti, o gal nurodyti kur galima butu apie tai paskaityti ar pasiziureti kaip tai daroma. Isanksto dekoju uz bet kokia informacija rolleyes.gif

Nesu labai išmananti, bet man sendinti daiktai paskutiniu metu pradeda patikti vis labiau... jei aš dažyčiau ta spintelę, tai gal pradžioj nudažyčiau kokia tamsia spalva, po to su vašku įtrinčiau visus kampukur ir šiaip ką tik nori, o po to vėl dažyčiau kita - visiškai kitokia spalva, kontrastinga priešingai. išdžiuvus dažams su švytriniu popierium pašveisčiau smile.gif Na čia jau dekupažas smile.gif Bet gal Jums tiktų toks būdas. man rodos čia vienas lengviausių smile.gif
Atsakyti
MikaPuk, gal temoje Daiktų restauravimo gudrybės rasite idėjų 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Borzika @ 2010 07 13, 10:56)
MikaPuk, gal temoje Daiktų restauravimo gudrybės rasite idėjų  4u.gif

Aciu, reiks pastudijuoti

Nesu labai išmananti, bet man sendinti daiktai paskutiniu metu pradeda patikti vis labiau... jei aš dažyčiau ta spintelę, tai gal pradžioj nudažyčiau kokia tamsia spalva, po to su vašku įtrinčiau visus kampukur ir šiaip ką tik nori, o po to vėl dažyčiau kita - visiškai kitokia spalva, kontrastinga priešingai. išdžiuvus dažams su švytriniu popierium pašveisčiau  Na čia jau dekupažas  Bet gal Jums tiktų toks būdas. man rodos čia vienas lengviausių

o jei nudazyti ir tamsesniais dazais sausai pabraukyt ant virsaus ar kas gausis g.gif

na gal reik rimtai sest studijuot, nesinori subjaurot spintukes, nors jei kas nepavyks mesiu i rusi, kad naturaliai sentu lotuliukas.gif
Atsakyti
Mielos merginos, 4u.gif

Turiu 2 liaudiskai tariant sekcijas... rolleyes.gif jos laminuotos taip pavadint galeciau. po laminatu bus pjuvenu plokstes... ar imanoma tokia sekcija padaryti balta? g.gif
jei taip, kaip, kokiais dazais? sveisti jas ar kaip? g.gif jei sveisiu manau subraizysiu... blink.gif rolleyes.gif unsure.gif arba pjuvenom zarnas paleisiu.... unsure.gif nenoriu,kad gautus kicas... verysad.gif
dazysiu kambari sviesiai ir tos sekcijos bus, kaip sasai tamsios... unsure.gif padekit mergytes blush2.gif esu tam reikale zalia.
noris balto kambario ir sviesiu baldu smile.gif aciu iskart 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(varlyteee @ 2010 07 19, 14:30)
Mielos merginos,    4u.gif

Turiu 2 liaudiskai tariant sekcijas...  rolleyes.gif  jos laminuotos taip pavadint galeciau. po laminatu bus pjuvenu plokstes... ar imanoma tokia sekcija padaryti balta? g.gif
jei taip,  kaip, kokiais dazais?  sveisti jas ar kaip? g.gif  jei sveisiu manau subraizysiu... blink.gif  rolleyes.gif  unsure.gif  arba pjuvenom zarnas paleisiu....  unsure.gif nenoriu,kad gautus kicas... verysad.gif
dazysiu kambari sviesiai ir tos sekcijos bus, kaip sasai tamsios...  unsure.gif padekit mergytes  blush2.gif esu tam reikale zalia.
noris balto kambario ir sviesiu baldu smile.gif  aciu iskart  4u.gif

Jos tokios lakuotos? senesnių modelių? Ar čia šiuolaikinės plonai laminuotos? (jei taip galima sakyt 4u.gif )
Atsakyti
Kaip manote, kokiu budu geriausiai butu atgaivinti sena "rateli"? Ar yra budu ji atnaujinti neisardant?
Atsakyti
Nežinau, ar čia pataikiau, bet gal kas susidūrėte ir patarsit, kur Kaune restauruoja pianinus? Man mechanikos nereikia. Tik išorę ax.gif
Atsakyti
Pianinų medienos restauravimas daugeliu atvejų (jei nereikia išimti mechanikos), nėra kažkuo išskirtinis ir tai atliekama ne kokių nors specializuotų įmonių rankomis ir galvomis. Reikia kreiptis pas klasikinius medžio dirbinių restauratorius.

Jei Kaune kažkas užsiimtų tik pianinų medienos restauravimu, tai gana greitai bankrutuotų. Labiau šioje srityje specializuojasi tik Vilniaus ir Marijampolės vargonų gamintojai bei restauratoriai. Jei pinigai liejasi laisvai, tai galima kreiptis ir į juos. Per trejus metus restauruos. O šiaip jurgeliui meistreliui ir trijų savaičių pakaktų.
Atsakyti
QUOTE(Alv @ 2010 07 24, 22:06)
Kaip manote, kokiu budu geriausiai butu atgaivinti sena "rateli"? Ar yra budu ji atnaujinti neisardant?

as susitvarkiau rateli namie ,kiek galejau isardziau,sveiciau ir paskui lakavau,vaizdas pasikete akyse
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2010 07 19, 15:07)
Jos tokios lakuotos? senesnių modelių? Ar čia šiuolaikinės plonai laminuotos? (jei taip galima sakyt  4u.gif )

uoj...aciu,kad atsiliepet ax.gif 4u.gif
aga...tos plonai laminuotos ... bigsmile.gif tokios atrodo tarsi medis, bet plasmasines, kai ciupini biggrin.gif
senoviniu kitoks padengimas rolleyes.gif Maniskes galima tada naujoviskom skaityt ax.gif
Atsakyti