Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

labas,
norejau paklausti ismananciu apie senus baldus nuomones. kaip jums sios kedes, ar vertos demesio? jos tokios senovines, aisku nera tokios grazios kaip pvz. klasikinio stiliaus, bet man jos siaip fainos. galvoju kaip nors jas atnaujinti, tik dar nezinau kaip, ar palikti ta pati medi, o kita mintis yra kaip nors dazyti, na tarkim sviesiai, ir pasendinti ax.gif

http://i031.radikal....4ec4c030c0a.jpg
http://i059.radikal....c266a46cff7.jpg
Atsakyti
Tai klasikinės Thonet stiliaus kėdės, gamintos sovietmečiu apie 1960 m.Išliko gamintojo spalva, todėl patarčiau labai nuo jos nenutolti. Keisti spalvą reikėtų tik kraštutiniu atveju - taikant prie aplinkos. Aš daug neinvestuočiau į šias kuklias, serijinės gamybos kėdes.
Beje, jos labai nepatvarios dėl konstrukcijos, paremtos sutvirtinimais medvaržčiais arba varžtais. Taigi, nelabai suprantu, kodėl Thonet stiliaus kėdės yra graibstomos: serijinė gamyba, netvirtos, rimtesniais atvejais nerestauruotinos ir t.t.
Tokia mano subjektyvi nuomonė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 29 sausio 2010 - 16:03
Sveiki, šiandien parsivežėm iš kaimo skrynią http://www.78.lt/ima...39_4B657099 , kaip suprantu ji yra paprasta, turbūt kelioninė, tačiau nuo kažko pradėt reikia. Norėčiau pabandyti prikelti, kadangi nėra ypatingų detalių, manau pirmam blynui kaip tik. Skrynią manau grąžinsim kaip puošmeną atgal į kaimą, tad klausimai būtų tokie:
1. Kuo nušveisti dulkes ir paviršinį sluoksnį? Ar tinka tiesiog nuplauti ir nušvitrinti popierium?
2. Ar labai gadintų vaizdą dekoravimas ryžinėmis servetėlėmis (dekupažas)?
3. Kaip atgauti jos spalvą, ar aliejais ar kažkuo dažyti?
4. Kokiu laku (kol kas turiu vaitspiritini tik) lakuoti ir kiek kartų?
5. Ar galima Vilniuje įsigyti kokių apkaustų ar naujų rankenėlių?
Ačiū už atsakymus, bandysiu darbuotis.
Atsakyti
QUOTE(andrasteja @ 2010 01 31, 16:09)
2. Ar labai gadintų vaizdą dekoravimas ryžinėmis servetėlėmis (dekupažas)?
3. Kaip atgauti jos spalvą, ar aliejais ar kažkuo dažyti?
5. Ar galima Vilniuje įsigyti kokių apkaustų ar naujų rankenėlių?

Mano kuklia nuomone, dekupažas ant antikvarinio baldo, net paprasto kaimiško, yra to daikto subjaurojimas.. blush2.gif manau galima dekoruoti ne tokiom drastiškom priemonėm, pvz, pažiūrėti kažkokių tradicinių skrynių dekoravimo pavyzdžių, daug tikrai gražių yra knygoje Alfonsas Keturka "Spalva lietuvių liaudies baldų puošyboje", ten pat yra parodyti visoki skrynių apkaustymo bei rankenėlių tipai.. manau apkaustus reiktų užsakyti pas kokius kalvius, mažiau gražu- iš skardos, galima užsakyti Kalvarijų turguj atrodo.. bet ar jie iš storesnės gali padaryti, nežinau.
Atsakyti
Ši skrynia niekada nebuvo dažyta, todėl ir nereikia sukti galvos, kaip ją dažyti.
Be dekupažo yra dar viena gera "technika" - kirvis blush2.gif

Apkaustus, rankenas reikia užsakyti turguose pas kalvius. Skrynioms rankenų nebūna net specializuotose parduotuvėse. O ir tos siūlomos nepatogios rankenos kainuoja apie 80 Lt/vnt. Tiesa, ši nedidelė skrynia, matyt, nuo gimimo neturėjo rankenų - ją nešdavo dviese, paėmę už dugno. Jums geriau matyti, ar ten likusios rankenų tvirtinimo skylės. Jei nėra, tai vadinasi ir nereikia.

Pirmiausia reikia skrynią nuplauti. Man atrodo, kad tuomet nereikės nieko ir šveisti.

Lakuoti natūralios spalvos skrynią - nusikaltimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 31 sausio 2010 - 19:27
Ačiū už atsakymus ir "paprotinimą" smile.gif O kaip su tokiais atvejais elgtis, norint, kad būtų puošmena, o ne gražinta "ant aukšto"? Tik nušveiti, patvarkyti, pakeisti metalines detales? O gal tikrai išbandyti lietuvių liaudies raštus (teptuką šiek tiek valdau)?
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Klausimas : turime komoda azuoline ,ji tik lakuota,tvarkinga,be ibrezimu. Norime ja nupurskti baltais dazais ir ideti porcialinines rankeneles. Ar butina ta laka nusveisti, ar netiks jei purksime ant lako. Ir kokius purskiamus dazus rekomenduotumet,nes pasirinkimas dabar ju didelis. rolleyes.gif
Atsakyti
nesusveitus gi nelips dazai prie lakuoto pavirsiaus.
Atsakyti
QUOTE(elitarai @ 2010 02 09, 19:04)
nesusveitus gi nelips dazai prie lakuoto pavirsiaus.

aisku ,reik sveisti blush2.gif
Atsakyti
Merginos, gal nebūsiu labai "ne į temą" - turim tokį nedailų, kokių 15 m. senumo rašomąjį stalą. Visas jis iš faneros ir man baisiai akis nuo jo skauda biggrin.gif Norėčiau perdažyt, bet nespėjau visos temos perskaityt, gal jūs man pasakysit - jį pirma reikia nušveisti švitriniu popieriumi, taip?
O tada dėti gruntą ir kai šis išdžius dažyti?

Ačiū už atsakymą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kinrozyte @ 2010 02 09, 21:44)
aisku ,reik sveisti blush2.gif

be sveitimo ner kalbos. as net du kart sveiciau. pirma kart pries dazant o poto su smulkesniu svitru po nudazymo. ir taip tris kart. daug darbo bet uztat koks rezultatas isejo. liuks
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Norejau paprasyti patarimo.

Senelis atrestauravo vyro lovyte (joje bent 6 vaikai uzaugo). Kai lovyte atveze labai apsidziaugiau, nes tikrai graziai atrode. Bet ji labai laku smirda verysad.gif Pasirodo jis su paprastu baldiniu laku nudaze blink.gif (nors prasem, kad visai nelakuotu, arba tik su vasku). As sergu astma, tai is pradziu labai blogai buvo. Paskui isnesem i kita kambari, ji ten ir stovi dabar. Po lakavimo praejo 2 savaites, lovyte vis dar kvepia laku g.gif

Mums gimdyti uz menesio. As bijau, kad lakas taip ir neissivedes, o ir jei issivedes, bijau, kad veliau gales pakenkt vaikui. Vyras sako, kad gal nieko baisaus, juk visi tokiose loveles uzaugome ir nieko, bet man tai ne argumentas schmoll.gif Gal kas nors apie tuos lakus nusimanote? Ar verta vel nuimineti laka ir lakuoti dar karta tik kitu laku? Gal jie visi vienodai kenksmingi? Nes as girdejau, kad yra nekenksmingu, o senukuose konsultantai nusimano apie tokius lakus ne ka daugiau uz mane doh.gif

Butu pinigu, tikrai nesukciau galvos del to. Bet deja. Ziurejau pigias lovytes, bet jos tiesa pasakius kaip vienkartines atrodo blush2.gif O tos kurios geresnes, atitinkamai ir kainuoja..
Atsakyti