Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

Na tikrai tada nesuprantu, jei mane taip smagiai išdūrė, kodėl visi kaip susitarę meluoja? Motyvai kažkokie turėtų but.. negi nuo tokio pasakymo, kad tai "perka ir užsieniečiai", mano akyse turėtų tų daiktų kaina pakilt, ar kaip.. juokinga blink.gif man tikrai nepasirodė keista toki pasakymai, nes iš svečių šalių dažnai būna parsivežami tiek suvenyrai, tiek daugiau ar mažiau "antikvariniai" ar koki tradiciniai daiktai, (dažniausiai labai neskoningi ir beviltiški), pvz. indiški ar kiniški baldai inkrustuoti plasmase ir pan. taipkad pamaniau, gali tikrai rastis užsieniečių, norinčių nusipirkti antikvaro palyginti juokingomis kainomis blush2.gif
O ta spinta nevažiavo prancūzijon, tiesiog prancūzas gyvenantis šiuo metu lietuvoje, kaune, norėjo ją pirkti, ir ji netilpo įnešt per kažkokią laiptinę senamiestyje, kur jis nuomojasi, tai parvežė po savaitės atgal ją į anykščius, kur tie antikvaristai sandėlį turi. Nepaminėjau tiesiog tų detalių, todėl taip ir pasirodė, kad prancūzijon pirmyn atgal vežiojo smile.gif Na, gal dėl jiems vieniems suprantamų priežasčių pamelavo kad tai- nelietuvis blink.gif bet kad skundėsi jog pavargo bandydami ją įnešti, bentjau tuom tai tikiu.
Atsakyti
Tikiu, kad spintos panoro Lietuvoje gyvenantis užsienietis. Kitiems užsieniečiams mūsų dažytos "malkos" ir veltui nereikalingos.
Atsakyti
labukas smile.gif
nezinau ar i ta tema rasau, bet nieko kito neradau.. tai va, pirkom nama ir buve seimininkai paliko kruva senoviniu baldu ax.gif as kadangi nesu ju megeja, tai net nezinau ka ir daryt su jais. Ismest ar sukurent gaila, o parduot net nesitikiu.. Daugumos baldu apacios suvarytos kirvarpu, nu gal ir nedaug nezinau kaip cia restauratoriams atrodytu, palikt taip kaip yra imanoma, bet man nesiziuri o restauruot patiems butu beviltiskas reikalas, neturim jokio zalio supratimo, nei is ko padaryta, nei kaip sutvarkyt nepakenkus ax.gif
idesiu keleta foto baldu, kuriuos mastom pasilikt, noreciau jusu nuomones blush2.gif
sita komoda gal ir pasiliktume, bet vieno stalciuko kampas nulauztas, ar imanoma ji "atstatyt"
user posted image

sitas veidrodis isvis vos laikosi... pavirsius lakuotas, ar imanoma nuimt ta laka ir .. gal perdazyt kazkaip, bent pritaikyt eitu vaiko kambariui g.gif
user posted image

dar turim tokia miela skrynia, bet net neisivaizduoju is ko padaryta, beveik sutresus, nors labai sunki, apkalta kazkuo panasiu i oda, kazin ar imanoma kazka su ja padaryt kad isgyventu dar siektiek meteliu
user posted image
user posted image
user posted image

kitu daiktu dar net nespejau gerai apziureti ir nuotraukos nevykusios.. reiktu isvilk i dienos sviesa..
Atsakyti
Čia kelioninė skrynia. Jeigu Jums jau ši sunki, tai ką kalbėti apie "sėslesnes" skrynias. Apie galimybę restauruoti odą nieko negaliu pasakyti. Tai nėra didelė vertybė, nes kelioninės skrynios buvo kurpiamos pagal tam tikrą pavyzdį. Vis tik patariu ją išsaugoti patvarkant neparadines vietas, pvz, dugną.

Va, ta komoda yra pakankamai simpatiška. Tą nulaužtą kampą "priauginti" nėra sudėtinga. Daugiau problemų sukels panašaus lukšto priklijavimas. Tokia restauracija užsienyje kainuoja nemažai. Panašiai, kaip ir tokioje būklėje esanti komoda.

Abejoju veidrodžio antikvariškumu. Net jei jis ir antikvarinis, tai neturėtų būti vertingas.
Atsakyti
Veidrodis, ko gero, bus iš septinto dešimtmečio pabaigos. g.gif Viename bute, kurį anksčiau nuomavausi, buvo labai panašus. Šeimininkai sakė, kad pirktas naujas tuo metu.
Atsakyti
vakar suzinojom kad is tikruju tas veidrodis 7-to desimtmecio smile.gif vyras nori mest ji i peciu nes pats veidrodis laikos tik atremtas i siena doh.gif
o ka manot apie sia spinta? apacia jos tai smagiai kandziu apgrauzta g.gif
user posted image
user posted image

nu ir paskutinis stebuklas blush2.gif
user posted image

kaip reiktu nuimt ta lakuota pavirsiu?kazkuo atgramdyt ar kaip? o gal koks kystis yra padedantis nutirpdyt laka?
Atsakyti
tas "ventiliacijas" spintoje padarė ne kandys, o kinivarpos. Nieko baisaus. Pati spinta - labai kukli, pagaminta iš spygliuočio, t.y. kuklios medienos. Tikrai nereikėtų jos išmesti, nors tokią parduoti ir būtų sunku.
O lakui nuimti yra daugybė būdų. Nemažai ir čia, ir kitur prirašyta. Nieko naujo neišrasite. Tai tikrai nebus šimtmečio darbu wink.gif(
Siūlau galąsti peilį ir pirmyn. Su tomis "chemijomis" lengviau ir geriau nebus.

manau, kad tikslinga būtų užvesti naują temą "Antikvariniai baldai (ar daiktai)". Dabar tiek daug siūloma tariamo antikvaro, kad negera darosi matant tokius skelbimus.
Noriu akcentuoti, jog ir dauguma pardavėjų nieko neapgaudinėja: jiems antikvaras ir 30 metų senumo daiktas ar šiaip mandriau pavingiuotas, išblizgintas daiktas.
Gaila, tų, kurie tokį niekalą įsigyja.
Tiesiog, vertėtų dėti skelbimus, kuriuose antikvaro priedangoje pardavinėjamas niekalas. Pvz. trečdalis prekių, siūlomų skelbiu lt yra ne iš tos operos.
Atsakyti
Sveikos visos,

tylomis sekusi forumą ir aš įsidrąsinau ax.gif

Mama turi keturias ąžuolines kėdes, kurias aš sumaniau kol dabar atostogose, atnaujinti.
Jos nėra kažkokios didelės vertės, nėra dailios, bet geros tvirtos kėdės. Pagamintos Jonavos rajone, vietinio meistro, ne daugiau kaip prieš 50 metų.

Aš jas šveičiu šiuo metu (tiksliau pažystamas šveičia, nes turi spec mašiną), tada žadu beicuoti tamsiu beicu, lipdyti karpinį ant atramos viršaus, ten kur kaip "T" viršuje (vienspalpis karpinys, kokios nors tautinės lelijėlės panašios kaip iš skrynių raštų, rudos spalvos), ir ant viršaus lakuoti daug kartų, kol tas karpinys atrodys kaip išraižytas medyje, o ne užlipintas. Kaip suprantu, čia būtų kaip ir dekupažas, bet toks nesendintas ir nesuskilinejęs.
Kaip manot, ar gera idėja, ar man geriau tik nubeicuot, nulakuoti ir viskas?

Nežinojau kaip sudėti nuotraukas, tai sudėjau pas save į albumą: http://picasaweb.goo...feat=directlink
Nuotraukose viena nušveista, kita natūraliai nučiupinėta blush2.gif
Atsakyti
kepure_dega,
Nemanau kad atrodys kaip išraižyta.. aš tai bijau kad gali atrodyti kaip seni vaikų lipdukai (nu toki kaip prieš 30 metų.. iš vaikystės vienžo, kai viskas jais užlipinta būdavo ax.gif ) ten vienas "plėmas" ant atlošo man asmeniškai nesižiūrėtų.. "stilistiškai iškristų iš bendro konteksto", na dar kažkokia juostelė ornamento gal gal.. g.gif bet čia tik mano asmeninė nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebenkstiejka: 12 sausio 2010 - 20:21
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 01 12, 19:18)
kepure_dega,
Nemanau kad atrodys kaip išraižyta..  g.gif bet čia tik mano asmeninė nuomonė  4u.gif

Labai ačiū, tą ir norėjau sužinoti smile.gif Dabar galvoju gal tokiu pat lelijėlių motyvus užklijuoti, bet kad jie būtų grynai juodi? Tokie ala karpiniai, gal kažkiek subtiliau atrodytų. Ką manai?
Atsakyti
Neskaičiau visos temos, todėl gali būti, kad ši nuoroda bus pakartotinė (čia - knyga online, parašyta rusų kalba, apie baldų remontą).
http://www.bookforum.org.ua/dom.htm
Atsakyti
Kedziu dar nepradejau krutinti,o jau kitas baldelis laukia eileje.mokejau kapeikas rolleyes.gif
user posted image
o cia jau atrestauruotos grozybes rolleyes.gif (ne y tema,bet akims paganyti)
user posted image
user posted image
Atsakyti