Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

Bėda, kad kol kas pataikiau tik ant tokių (nors tikrai, prisipažįstu, ne per daugiausiai ieškojau), kurie, kaip minėjo Daina76, sako: "parodykit nuotrauką, pasakysiu ką darysiu ir kiek kainuos. Nelabai darau tokių darbų" arba, blogesnis variantas: "reikia visą paviršių nulupti ir paprasčiausiai nudažyti likusią plokštę. Kam daryti lygiai taip pat kaip buvo? Ar jūs tikrai to norite?" doh.gif Dar kitas atvejis: "kam tokią senieną namie laikyti šiais laikais?". swoon.gif
Čia iš pokalbių su meistrais, kurie skelbiasi populiariuose laikraščiuose, kad restauruoja "senovinius" baldus. Įdomu ką jie laiko "senoviniais" baldais. g.gif
Tai va, nesinori nuvežus stalą jo pasiimti nuobliuoto ir nudažyto aliejiniais ar kitokiais dažais, kaip kad vienas meistras pasiūlė biggrin.gif
Ką gi, reikės dar paieškoti, paskambinėti, nuvykti pasižiūrėti kaip dirba. Kai turėsiu tenkinančius darbo rezultatus, galėsiu pasidalinti kontaktais.
Atsakyti
QUOTE(elitarai @ 2009 11 02, 21:12)
As kvieciausi per skelbimus zmogu is Kauno,ir kita is Marijampoles,ziurejau ka siulo padaryti ir kokia kaina,kada ykelsiu foto,nes dar neturiu tu baldeliu pervilktu foto,o medine baldu daly gaivinom,sveitem,perlakavom,ir kirmeliukus naikinom patys.

Lauksim foto 4u.gif smile.gif

QUOTE(Daina76 @ 2009 11 02, 21:21)
Kiekvienas žmogus kelia skirtingus reikalavimus restauratoriams. Jeigu vienam atliktas darbas labai patiks, tai kitas, galbūt, spjaudysis. Todėl nėra prasmės piršti nuomonę kitam žmogui. Jūs turite pačios ar patys įsitikinti meistrų sugebėjimais, jų darbo kokybės atitikimu kliento poreikiams.

Ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif

Tiesiog mes pačią sąvoką "restauratorius" įvertinome skirtingai smile.gif

Tenka pripažinti, kad išsireiškiau ne visai tinkamai, naudodama žodį "restauratorius ".Greičiausiai buvau suklaidinta tų pačių skelbimų portalų, kur kone kiekvienas, rašantis apie savo paslaugas, įvardija save kaip restauratorių smile.gif .
Taip išeitų, kad man pakanka tiesiog gero baldų atnaujintojo (net nežinau kaip pavadinti smile.gif ), gero meistro, netituluoto "restauratoriaus" smile.gif Bet tai nereiškia, kad ir tokiam rekomendacijų nereikia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 02, 21:52)
Tai va, nesinori nuvežus stalą jo pasiimti nuobliuoto ir nudažyto aliejiniais ar kitokiais dažais, kaip kad vienas meistras pasiūlė  biggrin.gif
Ką gi, reikės dar paieškoti, paskambinėti, nuvykti pasižiūrėti kaip dirba. Kai turėsiu tenkinančius darbo rezultatus, galėsiu pasidalinti kontaktais.

Būtent biggrin.gif

drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanesax: 02 lapkričio 2009 - 22:28
Jauciu,kad sioje temoje yra tokiu,kur nori paprastus baldus atnaujinti,ir tokiu,kur antikvarinius.Mano atveju-as siuntiunejau baldu foto per emeilus kam tik galejau,nes nepriveziosi,kai zmogus pirma kart nori tokiu paslaugu,todel jus Daina turite patirties ir be abejo ,kur kreiptis,o ka daryti kaip mano situacijoje?Zinau tik tiek,kad kaina oho pakyla,vien tik nuo baldo droziniu ir grozio,kur mandresni iskraipymai doh.gif is musu buvo tokiomis sumomis prasoma doh.gif ,todel ir palikau sau zaisti su medziu,ir neslepiau tos senatves(nes ir nemokejau,o pamokymu n sulaukiau),uztenka gobelenas ir porolonai bus nauji.
Papildyta:
QUOTE(Daina76 @ 2009 11 02, 20:21)
To Elitarai

aš iškart nustočiau bendrauti su restauratoriumi, kuris gali darbų kainą pasakyti iš baldo nuotraukos. Tai daugiau, negu neatsakinga.

Todel ir bendravau tik su pervilkejais mirksiukas.gif ,tik bedirbdamas gali zinoti,kokiu medziagu ir veiksmu reikes atitinkamom vietoms.
Atsakyti
Karmėlavoje gyvena meistras Valdas. Čia šiokia tokia jo svetainė - http://baldurestaura....wordpress.com/

Buvau vieną kartą pirkti antikvarinį baldą. Labai nesidomėjau jo restauraciniais sugebėjimais, bet susidarė teigiamas įspūdis. Tiesa, anas turi kitą pagrindinį darba, o restauruoja - kitu metu.

Pačios spręskite ...

Dar - Aleksote yra tokia firma. Kontaktinio žmogaus el. paštas: de22de@gmail.com
Tiesa, jie pirmiausia remontuoja savus baldus, kuriuos ten pardavinėja. Dirba labai gerai, bet ... vokiškomis kainomis. Jeigu pinigai liejasi laisvai - kreipkitės ir būsite išgelbėtos nuo pinigų. Yra ir jų puslapis, bet tingiu ieškoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 03 lapkričio 2009 - 11:15
Ačiū, Daina76, už informaciją. Pasidomėsiu plačiau darbais ir kainomis. Pinigai laisvai nesilieja, bet sveiko proto ribose "susiveržčiau diržą" vardan istorinio baldelio. smile.gif
Atsakyti
Pagaliau pradedam susišnekėti biggrin.gif

QUOTE(Daina76 @ 2009 11 03, 11:09)
Dar - Aleksote yra tokia firma.

Ačiū ,Daina76 smile.gif

Apie šį žmogų jau turėjau šiek tiek info, Gritijoj jį rekomendavo ax.gif .
Dar kartelį dėkui už rekomendacijas smile.gif
Atsakyti
Ir man jy Gritijoje siule smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2009 11 03, 12:09)

Daina,
Kaip susidarė įspūdis, Jūs nusimanote apie antikvarinius baldus. Ar galėčiau kreiptis per až į Jūs patarimo? Tiesiog esam nusižiūrėję baldą, bet neišmanom apie restauravimą, nors įsigyti senovinį baldą yra mano sena svajonė. Susispaudėm, pasitaupėm... Nesinori būti "išdurtiems", nes pinigai, visos žinom, nėra lengvai uždirbami. O nei pažįstamų, nei giminių rate nėra nusimanančio žmogaus apie restauravimą, deja - neturim su kuo pasitarti.
Taigi, man būtų įdomi Jūsų nuomonė. Bet tikrai neįpareigoju; pirkti ar ne - spręsim patys.
Atsakyti
Esu ir as apsipirkusi doh.gif ,tipo senas baldas,o pasirodo-gudriai nusendintas.
Atsakyti
Gal praverstų toks straipsnis
http://lt.lt.allcons.../1/article/5855
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2009 11 03, 21:46)
Daina,
Kaip susidarė įspūdis, Jūs nusimanote apie antikvarinius baldus. Ar galėčiau kreiptis per až į Jūs patarimo? Tiesiog esam nusižiūrėję baldą, bet neišmanom apie restauravimą, nors įsigyti senovinį baldą yra mano sena svajonė. Susispaudėm, pasitaupėm... Nesinori būti "išdurtiems", nes pinigai, visos žinom, nėra lengvai uždirbami. O nei pažįstamų, nei giminių rate nėra nusimanančio žmogaus apie restauravimą, deja - neturim su kuo pasitarti.
Taigi, man būtų įdomi Jūsų nuomonė. Bet tikrai neįpareigoju; pirkti ar ne - spręsim patys.

Nesupratau, ką aš turiu nuveikti? Nupirkti baldą ar kažką apie restauravimą ...?

Kas Jus gali "išdurti"?

Pirkite ne pas "vienadienius" pardavėjus ir nebūsite išdurti daikto senumo prasme. Gal tik skandinavų baldai gali suklaidinti net ir pačius pardavėjus. Kadangi, sakykime Švedijoje, nebuvo karo veiksmų, tai labai panašūs baldai buvo gaminami ir 1930 ir 1955 m. Ten nieko perdaug neįžiūrėsi, net ir varžtai ar furnitūra buvo naudojama iš kokio trečiojo dešimtmečio.

O perkamo baldo būklė - ir pirkėjo skonio reikalas. Aš mėgstu pirkti "kuklios" būklės baldus ir po to žiūriu, ar restauruoti savo jėgomis, ar duoti kitiems meistrams.

Pardavėjai dažnai ir patys negali žinoti, ar tas baldas buvo bent minimaliai restauruotas, nes irgi skuba užsienio išpardavimuose prisipirkti, nes bus aplenkti kitų. Būna, kad ir patys antikvarai per skubėjimus išsiduria.

O jums skubėti gi nereikia ...
Atsakyti
QUOTE(Spyglienė @ 2009 11 03, 22:17)

Ačiū, tikrai įdomu paskaityti.
QUOTE(Daina76 @ 2009 11 04, 00:05)
Nesupratau, ką aš turiu nuveikti? Nupirkti baldą ar kažką apie restauravimą ...?
Kas Jus gali "išdurti"?

Aš, ko gero, nemoku paklausti, ko noriu blush2.gif
Na, kaip pavyzdys: keitėm langus šią vasarą. Atrodo, viską apgalvojom. O dabar, jei kas klaustų, patarčiau daryti tą ir tą kitaip, nei mes darėme, nesirinkti šitos firmos (nors firma gan žinoma LT ir dirba jau eilę metų, bet meistrai mums papuolė - tai doh.gif) ir pan.
Tad ir baldą perkam ne taip dažnai, todėl norėjosi patarimo (o jokiu būdu ne nupirkimo) iš žmogaus, kuris yra pirkęs kažką panašaus ir gal turi kažkokią asmeninę patirtį... O kad yra ir sąžiningų pardavėjų, ir nelabai (visose srityse, ne tik antikvarinių baldų pardavime), tai žinom visi. Atsiprašau, jei kas ne taip ax.gif
Atsakyti