Kiekvienas žmogus kelia skirtingus reikalavimus restauratoriams. Jeigu vienam atliktas darbas labai patiks, tai kitas, galbūt, spjaudysis. Todėl nėra prasmės piršti nuomonę kitam žmogui. Jūs turite pačios ar patys įsitikinti meistrų sugebėjimais, jų darbo kokybės atitikimu kliento poreikiams.
Ne veltui egzistuoja kaunietiškas ir vilnietiškas restauravimo etalonas. Aš esu kategoriška pastarojo šalininkė, nors mano veikla labiau susieta su Kaunu. Tiesiog nekenčiu "išlaižytų" baldų, kuriuose nelieka istorijos dvelksmo.
Su restauratoriais bendrauju nuolat. Deja, aš jų nenurodysiu, nereklamuosiu, nes vis vien jie su naujais žmonėmis net nesikalbės. Tiems vyrams pakanka ir keleto nuolatinių klientų.
Jie turi tiek darbų, kad jų niekados nenudirbs. Tik darbai gali pribaigti restauratorius. Beje, mano restauratoriai nėra pigūs. Taip ir turi būti. Nesudėtingais atvejais remontuojuosi pati; padeda šeimos nariai.
Kauniečiams neduodu restauruoti baldų, bet tai nereiškia, kad daugelis meistrų yra apsišaukėliai. Koks Jums skirtumas- į kokį miestą tuos baldus gabenti? Nė vienas save gerbiantis restauratorius jų netransportuos, o lieps atgabenti ir išsigabenti klientui.
Papildyta:To Elitarai -
aš iškart nustočiau bendrauti su restauratoriumi, kuris gali darbų kainą pasakyti iš baldo nuotraukos. Tai daugiau, negu neatsakinga.
Man tai asocijuojasi su internetine meile