Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas

QUOTE(belkaa @ 2009 10 08, 22:36)
O čia noriu parodyt kaip atsinaujinau savo spintą, kokia buvo ir po to. Ji apklijuota lipnia plėvele. Investicija maža, bet rezultatas geras  rolleyes.gif

Tikrai kitas vaizdas thumbup.gif Gražiai pasidarbavai mirksiukas.gif
Aš savo skrynią kai pabaigsiu įkelsiu. Nieko įspūdingo, bet antram gyvenimui prikelsiu smile.gif
Atsakyti
Gal kas gali nurodyti, kur Vilniuje pardavinėja senovinius baldų audinius?
Kažkada turėjau adresą, bet ...
Atsakyti
Ar perkant antikvarinį baldą, kuriame vietomis matosi kirvarpų žymės (na tokios skylutės), reiks jį kažkuo purkšt ar tept nuo kirvarpų? g.gif ir ar toki tepalai/purškalai nepakenks baldo paviršiui ir dažams (nes jis gražiai pamalevotas). Ar gal iš vidaus galima būtų tai daryti, jei jau būtina..
Atsakyti
Perkant antikvarinį baldą reikia ne "purkšti", o mokėti pinigus mirksiukas.gif Va, nusipirkus daiktą, jau galima su juo ir "pažaisti".

Jokia kinivarpų naikinimo "chemija" dažų nepakeis, jei tie dažai yra tinkamai užfiksuoti. Iš vidaus nieko nesupurkšite, nes skylutės dažniausiai būna tik iš vienos pusės. Geriausia švirkšti adata tik į pačią skylutę.

Galima ir visai niekuo nepurkšti, o nuodinti parazitus nuodingais garais, nemaloniais kvapais (pavyzdžiui, kadagio dūmais) specialiose kamerose.

Dar paprasčiau: šalia to nelaimingo baldelio padėkite skanių šviežių malkų - visos kinivarpos išeis į balių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2009 10 26, 20:56)
Galima ir visai niekuo nepurkšti, o nuodinti parazitus nuodingais garais, nemaloniais kvapais (pavyzdžiui, kadagio dūmais) specialiose kamerose.

Oho, čia jau kaip koks egzorcizmas gaunasi, "du viename"- ir kinivarpas ir visokias piktas dvasias išvaro bigsmile.gif O specialią kamerą gal galima pasidaryti iš celofano? Tik kaži kokio kiekio tų kadagio dūmų reiktų.. turbūt labai nemažai?
Atsakyti
Labutis,
Kaip suprantu, Jūs čia beveik visos nusimanot apie baldų restauravimą.
Gal galit man paaiškinti, ką reiškia "faneruotas riešutmedžio šaknimi"? nusižiūrėjau tokį baldelį, bet kaina nemaža ir glumina mane tas apibūdinimas ax.gif
Atsakyti
Faneruotas, reiškia, kad gaminio paviršius padengtas specialiu lakštu - faneruote. Gaminama iš medienos, plonai ją pjaustant, klijuojant, presuojant. Leidžia gaminti baldus su vienodu medienos rievių raštu, vienodo atspalvio, kartais padidina gaminio atsparumą šilumos poveikiui ir t.t.

Gal žinote ir galėtumėte rekomenduoti Kaune profesionalų baldų restauratorių? Apsilupinėjęs vietomis senovinio stalo paviršius. Stalas medinis, apklijuotas plonais plonais mediniais lakšteliais. Vietomis tie lakšteliai trupa. Tvarkymas jau ne mano jėgoms, nes reikia iš medienos išsipjauti įvairios formos plonų lakštelių ir suklijuoti ant paviršiaus.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2009 11 01, 20:39)
Faneruotas, reiškia, kad gaminio paviršius padengtas specialiu lakštu - faneruote. Gaminama iš medienos, plonai ją pjaustant, klijuojant, presuojant. Leidžia gaminti baldus su vienodu medienos rievių raštu, vienodo atspalvio, kartais padidina gaminio atsparumą šilumos poveikiui ir t.t.

Gal žinote ir galėtumėte rekomenduoti Kaune profesionalų baldų restauratorių? Apsilupinėjęs vietomis senovinio stalo paviršius. Stalas medinis, apklijuotas plonais plonais mediniais lakšteliais. Vietomis tie lakšteliai trupa. Tvarkymas jau ne mano jėgoms, nes reikia iš medienos išsipjauti įvairios formos plonų lakštelių ir suklijuoti ant paviršiaus.

Dėl faneruotės restauravimo dėja patart negaliu, pas mane ta pati problema yra: senovinio stalo stalviršis iš faneruotės, kuri gabalais ištrupėjus. Priėjom išvados nieko "nelopyt" ir tiesiog keist stalviršį į normalų naują masyvą.. Bet tiesiog įdomu, ar įmanoma nulupus visą faneruotę ją pakeist nauja rolleyes.gif
Atsakyti
eteryje marios skelbimų, kuriuose reklamuojasi restauratoriai. Nuvažiuokite pas tokius meistrus ir paprašykite parodyti darbus, jų nuotraukas, išgirsti darbdavių atsiliepimus.
Manau, kad tarp jų tikrai yra gerų meistrų.

Žinoma tikriems restauratoriams reklamos nereikia, bet ...
Atsakyti
QUOTE(Daina76 @ 2009 11 02, 18:49)
eteryje marios skelbimų, kuriuose reklamuojasi restauratoriai. Nuvažiuokite pas tokius meistrus ir paprašykite parodyti darbus, jų nuotraukas, išgirsti darbdavių atsiliepimus.
Manau, kad tarp jų tikrai yra gerų meistrų.

Žinoma tikriems restauratoriams reklamos nereikia, bet ...

kas bet... ax.gif
Juk tam ir prasoma pagalbos, rekomendacijos, kad nereiktu paciam vazineti, vertinti ir finale galbut net apsigauti.
Kazkaip sunkiai si tema rutuliojasi rolleyes.gif

Gal klausima reikia pateikti kitaip g.gif biggrin.gif

Ar kazkas is uzklydusiu i sia tema jau esate pasinaudoje restauratoriu paslaugomis? Ar esate patenkinti atliktu darbu? Ar galetumete rekomenduoti si zmogu kitiems ? smile.gif
Atsakyti
As kvieciausi per skelbimus zmogu is Kauno,ir kita is Marijampoles,ziurejau ka siulo padaryti ir kokia kaina,kada ykelsiu foto,nes dar neturiu tu baldeliu pervilktu foto,o medine baldu daly gaivinom,sveitem,perlakavom,ir kirmeliukus naikinom patys.
Atsakyti
Kiekvienas žmogus kelia skirtingus reikalavimus restauratoriams. Jeigu vienam atliktas darbas labai patiks, tai kitas, galbūt, spjaudysis. Todėl nėra prasmės piršti nuomonę kitam žmogui. Jūs turite pačios ar patys įsitikinti meistrų sugebėjimais, jų darbo kokybės atitikimu kliento poreikiams.

Ne veltui egzistuoja kaunietiškas ir vilnietiškas restauravimo etalonas. Aš esu kategoriška pastarojo šalininkė, nors mano veikla labiau susieta su Kaunu. Tiesiog nekenčiu "išlaižytų" baldų, kuriuose nelieka istorijos dvelksmo.

Su restauratoriais bendrauju nuolat. Deja, aš jų nenurodysiu, nereklamuosiu, nes vis vien jie su naujais žmonėmis net nesikalbės. Tiems vyrams pakanka ir keleto nuolatinių klientų.

Jie turi tiek darbų, kad jų niekados nenudirbs. Tik darbai gali pribaigti restauratorius. Beje, mano restauratoriai nėra pigūs. Taip ir turi būti. Nesudėtingais atvejais remontuojuosi pati; padeda šeimos nariai.

Kauniečiams neduodu restauruoti baldų, bet tai nereiškia, kad daugelis meistrų yra apsišaukėliai. Koks Jums skirtumas- į kokį miestą tuos baldus gabenti? Nė vienas save gerbiantis restauratorius jų netransportuos, o lieps atgabenti ir išsigabenti klientui.
Papildyta:
To Elitarai -

aš iškart nustočiau bendrauti su restauratoriumi, kuris gali darbų kainą pasakyti iš baldo nuotraukos. Tai daugiau, negu neatsakinga.

Man tai asocijuojasi su internetine meile blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daina76: 02 lapkričio 2009 - 21:25