noriu patarimo kaip "prikelti" senus laiptus
naujų daryt kol kas nežadam, o senieji .... anksčiau buvo dažomi rudai, o dabar tos vietos kur dažniausiai užlipa koja apsitrynusios labai. Tiesiog perdažyt nenoriu Tai ko gero darbelis nr.1 nuimt dažus , o tadu ką? Kuo padengti? Jei lakuot, tai bus čiuožykla ??
QUOTE(Daina76 @ 2009 09 24, 11:32)
Ąžuolo žievę reikia užvirinti vandenyje. Vėliau į ruošinį galima įpilti spirito ar degtinės (tačiau nebūtina - geriau į gerklę ).
Jei norite dažyti su "šešėliais", atspindžiais (t.y. netolygiai), pilkite sėmenų aliejaus ar dažomo daikto paviršių vietomis prabraukite vašku. Riebaluotoje vietoje dažai gerai neįsigers.
Na, yra čia daug variantų ir galima įjungti "kūrybą".
Jei norite dažyti su "šešėliais", atspindžiais (t.y. netolygiai), pilkite sėmenų aliejaus ar dažomo daikto paviršių vietomis prabraukite vašku. Riebaluotoje vietoje dažai gerai neįsigers.
Na, yra čia daug variantų ir galima įjungti "kūrybą".
Aišku
O gal yra kokia technologija, kaip išryškinti gryno medžio rėžius?
Tiesa, kartą teko matyti per TV prancūzų restauratoriaus 'mokymus', tąkart buvo naudojamas senovinis kombinuotas būdas, kai 'riebus' paviršius aštuoniuke poliruojamas eteryje suvilgytu skudurėliu. Bais ilgas procesas Lygias detales gal ir galima pasiryžti apdirbti, bet kaip elgtis su paraitymais, galva neišneša.
Nebus ciuozykla. Yra gi lakas skirtas grindims, tai tikrai jis neslidus. Pas mano tevus lakuoti laiptai. Niekada net nepagalvojau, kad kazkas galetu pagalvot, kad ciuozykla.
Medžio rievėms paryškinti yra skirta juoda arba tamsiai ruda patina. Ja paviršius sutepamas iki dažymo. Po to reikia nušveisti plieno vilna. Nuvalę dulkes pamatysite ryškesnius įdubimų kontūrus. Labai šviesų paviršių (pvz. uosį, klevą) verta patinuoti dviem spalvomis - atsiras daugiau atspalvių.
Kaip atnaujinti svetaines stalo pavirsiu?Jis vienoje vietoje ibreztas ir keletas baltu demiu nuo alkoholio ( turbut). Ar galeciau pati atlikti ar geriau kreiptis pgl skelbimus?
Akcijai - apie stalviršių atnaujinimą jau yra rašyta forume.
Japoniukei - patinos pirkti, matyt, negausite - man vyras keliasdešimt lašų iškaulijo Kaune, senovinių baldų sandėlyje.
Gal parduos ir kiti restauratoriai. pvz. Vilniuje Ilana.
Japoniukei - patinos pirkti, matyt, negausite - man vyras keliasdešimt lašų iškaulijo Kaune, senovinių baldų sandėlyje.
Gal parduos ir kiti restauratoriai. pvz. Vilniuje Ilana.
Nežinau tik, ar tinkama šitoji patina http://www.decoupage...ris-90-ml-.html
Spyglienės nurodyta patina yra pernelyg universali.
Restauravimui geriau naudoti baldinę patiną. Net ir medienai (pvz. rąstams) apdirbti skirta patina, nelabai tiks baldų paviršiams - giliai įsigers.
Restauravimui geriau naudoti baldinę patiną. Net ir medienai (pvz. rąstams) apdirbti skirta patina, nelabai tiks baldų paviršiams - giliai įsigers.
Sveiki ir sveikos,
Pasinaudojus ta proga, kad namai griūva (beveik kap.remontas ), susiviliojau ir aš galimybe išbandyti save, atgaivinant kokį seną daikčiuką. Tai vat, parsitempiau namolio štai tokias kėdes
Nu, tempimo procesas buvo linksmas ne tik dėl laukiančio darbo, bet ir dėl kėdžių svorio - sunkios, bjaurybės...
A dabar kažkaip ir išsigandau - ar sugebėsiu gi.... Kų daryt? Kaip suprantu, pradžioj reikia jas nušveist, paskui - lakuot? Sėdimą dalį perdengsiu, kuo - dar nežinau Tas vėliau, nes dar nelabai aiški kambario spalvinė gama
Pasinaudojus ta proga, kad namai griūva (beveik kap.remontas ), susiviliojau ir aš galimybe išbandyti save, atgaivinant kokį seną daikčiuką. Tai vat, parsitempiau namolio štai tokias kėdes
Nu, tempimo procesas buvo linksmas ne tik dėl laukiančio darbo, bet ir dėl kėdžių svorio - sunkios, bjaurybės...
A dabar kažkaip ir išsigandau - ar sugebėsiu gi.... Kų daryt? Kaip suprantu, pradžioj reikia jas nušveist, paskui - lakuot? Sėdimą dalį perdengsiu, kuo - dar nežinau Tas vėliau, nes dar nelabai aiški kambario spalvinė gama
norėjau nuotraukomis parodyti ir pakomentuoti stalelio restauravimo procesą, bet neįmanoma įkelti nuotraukų iš albumo - sistema visiškai neveikia. Galite žiūrėti į nuotraukas mano galerijoje, bet ten irgi telpa tik jų dalis.
ačiū peržiūrėjau taip suprantu, ten nešveista, bet naudotas tas skystis lakui ir dažams valyti?