Rodžiausi rankdarbiuose, tai ir čia psirodysiu, gi restauravimo tema Tokį pobaisį stalelį tėvukas paprašė atšviežinti, tai va kas gavosi iš to šviežinimo:
Prieš ir po
labai grazutis
bet jis medinis buvo
s taip viena sena sena skrynia "atsviezinti" ruosiuosi
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 09 19, 10:12)
labai grazutis
bet jis medinis buvo
s taip viena sena sena skrynia "atsviezinti" ruosiuosi
Ačiū Deja, ne, ne medinis, paprastas faneruotas ir toks nusilaupęs kad oj dažais apterliotas dar kojos apgedę Tai pirmiausiai nemažai prakaito išlieta bešveičiant, po to špakliuojant, vėl šveičiant Norėjau išsaugoti tą likutį medienos, todėl nedažiau dažais, bet Pinotex'u, kad persišviestų faktūra... visa kita nieko mandro
QUOTE(agente009 @ 2008 09 19, 20:44)
Ačiū Deja, ne, ne medinis, paprastas faneruotas ir toks nusilaupęs kad oj dažais apterliotas dar kojos apgedę Tai pirmiausiai nemažai prakaito išlieta bešveičiant, po to špakliuojant, vėl šveičiant Norėjau išsaugoti tą likutį medienos, todėl nedažiau dažais, bet Pinotex'u, kad persišviestų faktūra... visa kita nieko mandro
Kam nieko mandro, o kam aukštoji matematika
Oi ir mes jau tris faneruotus stalus esam "sutvarke". Vienas buvo juodas irgi apsilaupes. Emiau elektrini slifuokli, gal 80 ar 100 svitrini popieriu ir gremziau ji atsargiai. Paskui tiesiog nulakavau baldiniu laku. Niekas nepatikejo, kad patys taip padarem. Deja, foto neturiu. Kita aisvezem visai nesenai - toki gan ilga zurnalini staliuka. Anksciau ju buvo pilna visuose namuose. Virsus - storas sluoksnis lako, kuris nuo kokio nors lyginimo ar karsto arbatinio sutrukinejes. Tuo paciu slifuokliu gremzem ir si kart lakavom ne baldiniu laku, o betoninems grindims skirtu laku. Jis gerai dengia, labai atgaivina spalva. Esam pirma kart ji isbande ant lauke esanciu mediniu detaliu - super. Taigi dabar va turiu kaip nauja Trecias buvo restauruotas tokiu pat principu kaip antras.
Patys ir sofas su foteliais persitraukinejam - turim siuvimo masina, tai labai dideliu problemu nesudaro. Kaina pertraukimo pas meistrus labai didele - gali nauja balda vos ne nusipirkti, o patiems gerokai pigiau, o ir visai smagu pasizaisti Va dabar eileje laukia sviesus kampas. Norim ji padaryti odini, bet dar reik atsivesti is Palangos. Pasirode nepraktiskas - sviesus gobelenas greit susitepe nuo vaiku isdaigu, tai bandysim keist i eko oda
Pries 8 metus is mociutes parsiveziau aukstaitiska skrynia. Va tos jau patys nesiemem. Ieskojau restauratoriaus. Radau Vilniaus dailes muziejaus dirbtuvese. Man ja uzkonservavo. Va jau tiek metu stovi rusyje be jokiu pakitimu. Labai patenkinta ju darbu, nors jis ir nebuvo labai pigus. Bet juk tai mociutes skrynia - jai man nebuvo gaila.
Patys ir sofas su foteliais persitraukinejam - turim siuvimo masina, tai labai dideliu problemu nesudaro. Kaina pertraukimo pas meistrus labai didele - gali nauja balda vos ne nusipirkti, o patiems gerokai pigiau, o ir visai smagu pasizaisti Va dabar eileje laukia sviesus kampas. Norim ji padaryti odini, bet dar reik atsivesti is Palangos. Pasirode nepraktiskas - sviesus gobelenas greit susitepe nuo vaiku isdaigu, tai bandysim keist i eko oda
Pries 8 metus is mociutes parsiveziau aukstaitiska skrynia. Va tos jau patys nesiemem. Ieskojau restauratoriaus. Radau Vilniaus dailes muziejaus dirbtuvese. Man ja uzkonservavo. Va jau tiek metu stovi rusyje be jokiu pakitimu. Labai patenkinta ju darbu, nors jis ir nebuvo labai pigus. Bet juk tai mociutes skrynia - jai man nebuvo gaila.
ziulyte patys atsirestauruojat , patys apsitraukiat baldus nu nieko sau? Ar mokėtės tokio amato? Pas mane yra didelis kampas, labai reiktų jį aptraukti, nes pirkti šiuo metu nėra iš ko naujo, bet ir pertraukima kainuoja oho kiek.....o taip netinka prie kambario
QUOTE(aige @ 2008 09 20, 13:05)
ziulyte patys atsirestauruojat , patys apsitraukiat baldus nu nieko sau? Ar mokėtės tokio amato? Pas mane yra didelis kampas, labai reiktų jį aptraukti, nes pirkti šiuo metu nėra iš ko naujo, bet ir pertraukima kainuoja oho kiek.....o taip netinka prie kambario
Ne, to niekur nesimokem. Tiesiog isardem baldus i atskiras dalis ir emem ziuret, kaip jie buvo aptraukti gamykloje - kur tik prisaudyta savarzelem, kur siuta. Audejo gobelenu parduotuveje nusipirkome reikalinga medziaga, dar porolono, kelias spyruokles ir su teciu pertraukem taip. Jis kazkada tarybiniais laikais ta buvo dares - tada tai nebuvo jokiu restauruotoju, o mama siut kazkiek mokejo - ir mane ismoke Va dabar ir sukames. Ir finansu kazkaip yra, bet visai smagu pasidaryt kaip tu nori Be to tai buvo baldai sodyboje - sakem jei ir nepavyks, nieko tokio. Bet pavyko Gal tiesiog nereiktu labai baimintis ir tiesiog paeksperimentuoti O kai padarai viena toki darba, kiti jau netrodo labai sunkus
sveiki,
mes siuo metu planuojame statyti nama ir pagalvojus kiek pinegeliu reikes ant baldu,net baisu darosi,bet...yra iseitis. Mano tevai ismesdineja senus baldus ir perka naujus,o as pavaiksciojau po interneta ir uzsidegiau,kad ir man reikia atnaujinti baldus
Kaip jus manote? Gal ir jus turite kokiu nors ideju?
mes siuo metu planuojame statyti nama ir pagalvojus kiek pinegeliu reikes ant baldu,net baisu darosi,bet...yra iseitis. Mano tevai ismesdineja senus baldus ir perka naujus,o as pavaiksciojau po interneta ir uzsidegiau,kad ir man reikia atnaujinti baldus
Kaip jus manote? Gal ir jus turite kokiu nors ideju?
Gal kuri pervilkinejo baldus ILANOJE? Mane domintu atsiliepimai apie juos
Sveikos,
na va, pasirodysiu ir as su savo greituoju darbu. Ypatinga estetika jis nepasizymes, bet musu situacija tokia, jog neuzilgo kraustysimes is nuomojamo buto, todel i baldus neinvestuojam.
O vienos spinteles kambary kaip tik truko.. todel vyras, rades prie konteineriu ismesta bet nepernelyg bjauria batu deze be dureliu partempe ja namo , o as is senuku nusipirkus dazu, pigmentu ir kt reikalingu priemoniu uz 30lt (kuriu uztektu dar 3 spintelem stai vakar ir patvarkiau ja. Uztai laiko uzeme tik kelias valandas, kol glaistas dziuvo, dar ir pyraga iskepiau.
Taip atrode spintele pradejus glaistyti:
Taip atrodo nudazyta spintele:
Va, atrodo pavyks sukelt paveikslelius
na va, pasirodysiu ir as su savo greituoju darbu. Ypatinga estetika jis nepasizymes, bet musu situacija tokia, jog neuzilgo kraustysimes is nuomojamo buto, todel i baldus neinvestuojam.
O vienos spinteles kambary kaip tik truko.. todel vyras, rades prie konteineriu ismesta bet nepernelyg bjauria batu deze be dureliu partempe ja namo , o as is senuku nusipirkus dazu, pigmentu ir kt reikalingu priemoniu uz 30lt (kuriu uztektu dar 3 spintelem stai vakar ir patvarkiau ja. Uztai laiko uzeme tik kelias valandas, kol glaistas dziuvo, dar ir pyraga iskepiau.
Taip atrode spintele pradejus glaistyti:
Taip atrodo nudazyta spintele:
Va, atrodo pavyks sukelt paveikslelius
Na jus tai saunuoliai, ne tinginiai !!!!
Smagiausiai, kad tuo užsiima moterys...faina..šaunuolės..
Ir man reikiasiuvimo mašinos kojas nusivalyti ir perdažyti, o viršų stiklą dėsiu bet nž nž kada pradėsiu...
Dar fotelius du reikia aptraukti...
na vž..skaitau, ir semiuosi patirties.
Smagiausiai, kad tuo užsiima moterys...faina..šaunuolės..
Ir man reikiasiuvimo mašinos kojas nusivalyti ir perdažyti, o viršų stiklą dėsiu bet nž nž kada pradėsiu...
Dar fotelius du reikia aptraukti...
na vž..skaitau, ir semiuosi patirties.
Seno daikto atnaujinimas - gerai
Tik spalvu derinys, na, toks...
Ir apskritai, senokai bebuvau susidurusi su tokiu reiskiniu kaip batu deze...
Tik spalvu derinys, na, toks...
Ir apskritai, senokai bebuvau susidurusi su tokiu reiskiniu kaip batu deze...