Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(ptytukas @ 2007 10 25, 15:03)
Skaito ne mechaniškai, nes aš visas tas knygas irgi skaičiau, o kadangi moku jas praktiškai mintinai - turiu tokią atmintį  ax.gif  - tai klausinėju, liepiu papasakot. Nori nenori, jis turi isidėmėti. Kita vertus, knygose daug neaiškių žodžių, kurių prasmės jis nežino - aš atverčiu bet kurį puslapį, jis skaito jį garsiai, o aš bet kurioj vietoj jį sustabdau ir sakau "tai apie ką čia? kas čia įvyko? ką reiškia tas ar kitas žodis?" Kur skaitydamas ištaria neaiškiai ar netaisyklingai - stabdau ir taisau... Na čia toks kaip ir kontrolinis gaunasi, bet jis nepyksta, nes kai išsiaiškinam kas prie ko, jis mokykloj to nepamiršta. Ir per diktantą sutikęs tą patį žodį ar frazę, parašo teisingai, dažniausiai.
Bent jau aš matau rezultatą.

Na, jūs tikri šaunuoliai, aš tiek neužsiimu. Vakar buvau mokykloje ir sužinojau, kad mano vaikas visus stebina savo apsiskaitymu, kad gali kalbėti betkokia tema. Man tai, žinoma, labai malonu girdėti.

Egle22, sutinku, kad skaitant vaikams nuo mažumės, jie irgi pamilsta knygas. Bent jau mūsų atveju, tai tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 26 spalio 2007 - 07:47
Sveiki smile.gif Mes nuo mazens skaiteme pries miega pasakas, bet dabar jai vistiek nepatinka skaityti paciai g.gif Sarasus knygu duoda jau nuo pirmos klases, pries vasaros atostogas. Reikedavo versti skaityti verysad.gif Pries einant i lauka perskaito 5 puslapius, tada eina. Taip ir po siai dienai kiekviena diena verciu skaityti unsure.gif Mokykloje treciadieniais mokytoja duoda uzpildyti lapus apie skaityta knyga ir su kokia nors uzduotimi pvz.: isrinkti 5 sakinius su zodziais atsakanciais i klausima ka veikia? Tai nori nenori reikia skaityti book.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Širdukė: 01 gruodžio 2007 - 23:55

Na, pas mane dukra nereali knygu "graužikė". Hario Poterio visas dalis jau po 2 kartus perskaitė. Ir šiaip nuolatinė bibliotekų lankytoja.
O nuopelnus už tai, kad ji atrado skaitymo malonumą, aš linkusi prisiimti sau, nes pasaka (ir ne viena) prieš miegą gal iki antros klasės buvo šventas reikalas. Ir dabar, jau penktokė, bet kai laikas miegoti, tai būtinai reikia paskaityti.

Manau, kad tikrai galima vaikus knygomis sudominti. Juk knygynuose dabar tokių fainių knygų yra. Na, bet gal lengva man šnekėti, kai skaitytoją auginu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritocka: 26 gruodžio 2007 - 01:37
QUOTE(ritocka @ 2007 12 26, 01:32)
Na, pas mane dukra nereali knygu "graužikė". Hario Poterio visas dalis jau po 2 kartus perskaitė. Ir šiaip nuolatinė bibliotekų lankytoja.
O nuopelnus už tai, kad ji atrado skaitymo malonumą, aš linkusi prisiimti sau, nes pasaka (ir ne viena) prieš miegą gal iki antros klasės buvo šventas reikalas. Ir dabar, jau penktokė, bet kai laikas miegoti, tai būtinai reikia paskaityti.

Manau, kad tikrai galima vaikus knygomis sudominti. Juk knygynuose dabar tokių fainių knygų yra. Na, bet gal lengva man šnekėti, kai skaitytoją auginu  g.gif

tikrai taip drinks_cheers.gif mano dukra visas bibliotekas aplaksčiusi mieste ir vis skaito ir skaito....aišku mes su vyru irgi esam knygų graužikai, vakarais sugulę dažnai skaitom, manau labai svarbus vaikui ir tėvų pavyzdys. O vertimas perskaityti kelis puslapius neduoda jokios naudos, vaikas tik stengsis kuo greičiau perskaityti, bet nesupras apie ką skaito ir ką skaito...
Atsakyti
o mano dvynukai kaip ne dvynukai. Pirmoj-antroj klasėj skaityti irgi reikėjo versti, nors skaitymas prieš miegą buvo privalomas reikalas turbūt nuo kokių metukų, vos ne visas Haris Poteris balsu perksitytas. Ir dabar štai sūnus knygas ryja, su tečiu kartu perka ir kuris greičiau perskaitys, tasip pat visokius enciklopedinius leidinukus ryja. O dukra skaityti nemėgsta. Žino, kad reikia, paskaito minimaliai, bet nejaučia nuo to jokio malonumo. Ir žiniose tai atsiliepia.
Va jums ir pavyzdys, ir auklėjimas - auga kartu, auklėjami vienodai, bet interesai visai kitokie g.gif
Atsakyti
skaitė dukra nuo 5m. su malonumu biggrin.gif sūnus neskaitė ,nenori ir dabar gal tik žurnalus apie žvejybą bigsmile.gif
Atsakyti
dešimties būdama Harį Poterį išbandžiau, prieš tai knygų skaityt nemėgau ax.gif dabar jau, jei tik laisvų pinigėlių yra, ta ijau tiesiai į knygyną. thumbup.gif
Atsakyti
maniškis nemėgėjas skaityti knygų.Na perskaito tas kurios būna reikalingos užklasiniam skaitymui,paskui aprašo jas.bet taip,kad pats užsimanytų ką paskaityt,tai nea schmoll.gif Na dar skaito žurnalus apie krepšinį.
Atsakyti
Manoji irgi knygų neskaito schmoll.gif geriau kompas, matyt šiais laikais tai neįdomu
Atsakyti
Vis dar skaito...
Is vienos puses smagu ir dziaugiuosi tuo. Hari Poteri kelis kartus perskaite, dabar abu laukiam paskutines dalies. Apskritai jis ko gero visas knygas skaito po kelis kartus., del to negaila knygas pirkt.
Minusai to begalinio skaitymo: nenori nei pamoku ruost, nei kur nors eit, nei valgyt, nei tvarkytis, nei miegot. Jau kai sulenda i knyga, tai nieko aplink nemato. Ir sviesa uzmirsta uzsidegt, skaito patamsy. Dabar pradejo Lauros serijas skaityt. Suprantu as ji, nes ir pati tokia buvau - knygu grauzike smile.gif O ir dabar perskaitau tai, ka jis skaito. Smagumelis biggrin.gif
Atsakyti
Maniske irgi nelabai skaito, gal dar per maza.. ax.gif
Atsakyti
O mano 10-metis sunus nenoriai skaito schmoll.gif Kai primenu, jog reikia paskaityti, tada siaip netaip prisiruosia ax.gif
Atsakyti