QUOTE(ptytukas @ 2007 10 25, 15:03)
Skaito ne mechaniškai, nes aš visas tas knygas irgi skaičiau, o kadangi moku jas praktiškai mintinai - turiu tokią atmintį - tai klausinėju, liepiu papasakot. Nori nenori, jis turi isidėmėti. Kita vertus, knygose daug neaiškių žodžių, kurių prasmės jis nežino - aš atverčiu bet kurį puslapį, jis skaito jį garsiai, o aš bet kurioj vietoj jį sustabdau ir sakau "tai apie ką čia? kas čia įvyko? ką reiškia tas ar kitas žodis?" Kur skaitydamas ištaria neaiškiai ar netaisyklingai - stabdau ir taisau... Na čia toks kaip ir kontrolinis gaunasi, bet jis nepyksta, nes kai išsiaiškinam kas prie ko, jis mokykloj to nepamiršta. Ir per diktantą sutikęs tą patį žodį ar frazę, parašo teisingai, dažniausiai.
Bent jau aš matau rezultatą.
Bent jau aš matau rezultatą.
Na, jūs tikri šaunuoliai, aš tiek neužsiimu. Vakar buvau mokykloje ir sužinojau, kad mano vaikas visus stebina savo apsiskaitymu, kad gali kalbėti betkokia tema. Man tai, žinoma, labai malonu girdėti.
Egle22, sutinku, kad skaitant vaikams nuo mažumės, jie irgi pamilsta knygas. Bent jau mūsų atveju, tai tinka.