Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(jalta @ 2007 09 27, 10:37)
disleksija- tai liga  ar kaip cia pavadint , kai vaikai skaito , bet skaitomo teksto nelabai suvokia. vaikas perskaito teksta , bet negali jo atpasakoti, suvokti jo reiksmes. dabar vaikai daug ziuri televizoriu , zaidzia kompiuteriais , bet negirdi ar nenori klausyt pasaku ar kitu knygeliu. maniskiai nelabai norejo klausyti pasaku, nes ziureti telika jiems zymiai idomiau, o cia reikia susikaupt ir isivaizduot. mano vaikysteje as labai megau klausyti ploksteliu su pasakomis, cia tai man buvo didziule pramoga.
man atrodo dalis vaiku uzaugs nepatyre skaitymo malonumo. jau dabar kazkur girdejau statistika, kad vos ne puse ( nu tikrai bijau pameluot) amerikieciu per metus neperskaite nei vienos knygos . ziauru.

mano dukra labai greitai skaito, tai iš pradžių irgi maniau, kad tik perskaito ir nieko neįsigilina į turinį, tai lyg netyčia paprašydavau papasakot, nu tai skaito su vaizduote, paskui pati sako: "mama, o tau kai skaitai nebūna taip, kad ką skaitai tai matai galvoj" ax.gif sakau:" nu taip, tu savo galvytėj skaitydama pieši tą vaizdą".
Atsakyti
QUOTE(jalta @ 2007 09 27, 08:37)
man atrodo dalis vaiku uzaugs nepatyre skaitymo malonumo. jau dabar kazkur girdejau statistika, kad vos ne puse ( nu tikrai bijau pameluot) amerikieciu per metus neperskaite nei vienos knygos . ziauru.

nieko stebėtino. senais laikais skaitymas buvo aukštesnių visuomenės sluoksnių malonumas. prastuomenė buvo beraščiai, o ir knygos -- brangu, tai jie priėmė tai kaip nereikalingą dalyką.
dabar visi raštingi, ir knygos lengvai prieinamos, bet didelei daliai žmonių skaitymas po šiai dienai atrodo nereikalinga.
su vaikais kiek kitaip, nes jie labiausiai pasiduoda aplinkinių įtakai.
Atsakyti
ir suauge ir vaikai kazkaip labai uzsieme siais laikais. man skaitymas tapo didziausia prabanga del laiko stokos. o vaikai labai pamokom ir bureliais apsikrove... nezinau, negaliu susitaikyt su siuolaikiniu gyvenimo tempu.
Atsakyti
QUOTE(jalta @ 2007 09 27, 14:19)
ir suauge ir vaikai kazkaip labai uzsieme siais laikais. man skaitymas tapo didziausia prabanga del laiko stokos. o vaikai labai pamokom ir bureliais apsikrove... nezinau, negaliu susitaikyt su siuolaikiniu gyvenimo tempu.

As irgi seniai skaiciau kokia nors knyga. Na, o mano sunus skaito daug ir dar man papasakoja ka perskaite. Viena karta sako: "Mama, paskaityk "Mazaji princa", kokia grazi knyga" wub.gif
Atsakyti
as dar prisiduriu prie atlyginimo darydama ivairius rankdarbius, tai po darbo man kitas darbas prasideda. tai kad visai nedegraduociau, isigudrinau is torrentu audioknygas siustis, tiesa rusu kalba, bet skaito profesionalus aktoriai, savotiska iseitis kartais. vistiek geriau nei telikas.
Atsakyti
mano 11.m dukra ne skaito knygas bet "griaužia" jas wacko.gif jei rimtai tai kartais net supykstu , kai pamatau , kad Hario Poterio knygas jau penktą kartą skaito doh.gif nors knygų tikrai netrūksta , o ir kelias į biblioteką jau senai išmintas smile.gif

p.s. didžiausia problema tai , kad ji mėgsta skaityti patamsyje unsure.gif kariauju dėl to ojojoj kaip doh.gif
QUOTE(jalta @ 2007 09 27, 19:45)
isigudrinau is torrentu audioknygas siustis, tiesa rusu kalba, bet skaito profesionalus aktoriai, savotiska iseitis kartais. vistiek geriau nei telikas.

kaip įdomu bigsmile.gif gaila tik ,kad lietuvių kalba nėra unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvaigzdziuke: 28 rugsėjo 2007 - 11:46

kaip įdomu bigsmile.gif gaila tik ,kad lietuvių kalba nėra unsure.gif
[/quote]

maciau knygu anglu kalba , ispanu
gal lietuvisku torrentu puslapiuose butu...

saunuole kokia mergaite jusu
Atsakyti
Mano sūnus tikrai daug skaito,nespėju pirkti knygų-kalnas vien jo knygų namuose.Dabar įsigudrino iš bibliotekos imti.
Atsakyti
Mano dukra taip pat labai megsta knygas, nuo tada kai skaityti ismoko, nuo 5.5 metu. Dabar jai 9 ir be knygos pries uzmiegant retai kada apsieina, o biblioteka tai jai megstamiausias zygis. Zinoma smagu, kad taip, taciau vaikai skirtingi ir jei kuris maziau skaito, tai tikrai nera blogai, versti nereiktu per prievarta. Turi atsirasti naturalus noras skaityti...kartais jis net neatsiranda. Svarbiausia, kad skaityti gerai moketu, o kiek tu knygu perskaitys... doh.gif ziniu gauna mokykloje pakankamai as manau....
Atsakyti
kaip jums pavydziu
as labai pergyvenu, kad nemegsta skaityt berniukas. kalba nelaveja, negali parasyt net elementaraus rasinelio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jalta @ 2007 09 30, 13:21)
kaip jums pavydziu
as labai pergyvenu, kad nemegsta skaityt berniukas. kalba nelaveja, negali parasyt net elementaraus rasinelio  verysad.gif

drinks_cheers.gif Irgi tokia pat problema ir net nezinau ka daryti kad nors tai ka uzduoda mokykloj skaitytu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jalta @ 2007 09 30, 13:21)
kaip jums pavydziu
as labai pergyvenu, kad nemegsta skaityt berniukas. kalba nelaveja, negali parasyt net elementaraus rasinelio  verysad.gif

noreciau nuraminti, maniskis skaito labai daug, bet raso darydamas labai daug klaidu doh.gif Zinoma, del kalbos lavejimo sutinku, nes issireiskimai zymiai idomesni...
Atsakyti