QUOTE(jalta @ 2007 09 27, 10:37)
disleksija- tai liga ar kaip cia pavadint , kai vaikai skaito , bet skaitomo teksto nelabai suvokia. vaikas perskaito teksta , bet negali jo atpasakoti, suvokti jo reiksmes. dabar vaikai daug ziuri televizoriu , zaidzia kompiuteriais , bet negirdi ar nenori klausyt pasaku ar kitu knygeliu. maniskiai nelabai norejo klausyti pasaku, nes ziureti telika jiems zymiai idomiau, o cia reikia susikaupt ir isivaizduot. mano vaikysteje as labai megau klausyti ploksteliu su pasakomis, cia tai man buvo didziule pramoga.
man atrodo dalis vaiku uzaugs nepatyre skaitymo malonumo. jau dabar kazkur girdejau statistika, kad vos ne puse ( nu tikrai bijau pameluot) amerikieciu per metus neperskaite nei vienos knygos . ziauru.
man atrodo dalis vaiku uzaugs nepatyre skaitymo malonumo. jau dabar kazkur girdejau statistika, kad vos ne puse ( nu tikrai bijau pameluot) amerikieciu per metus neperskaite nei vienos knygos . ziauru.
mano dukra labai greitai skaito, tai iš pradžių irgi maniau, kad tik perskaito ir nieko neįsigilina į turinį, tai lyg netyčia paprašydavau papasakot, nu tai skaito su vaizduote, paskui pati sako: "mama, o tau kai skaitai nebūna taip, kad ką skaitai tai matai galvoj" sakau:" nu taip, tu savo galvytėj skaitydama pieši tą vaizdą".