Bandysiu Siaubo autobusą paimt Sakiniai nėra labai išplėstiniai. Turėtų patikti.
Oi, tų sąrašų aš tiek ir tiek perskaičius, vis knygą kokią bandau imti. Kasperavičiau pervarė trečioj klasėj.
Man tiesiog norisi, kad užsikabintų vaikas kaip kad mačiau, jog užsikabinti gali
Na, turbūt pagal savo vaiką negaliu spręst apie daugumą bendraamžių: būdamas pirmoj klasėj spalį jis jau skaitė kaip antrokas. Dabar jam 11,5 m., skaito jo amžiui skirtą literatūrą, apie sakinių sudėtingumą išvis klausimas nėra kilęs. Domisi pasaulio naujienomis, istorijos faktais ir pan. - man tai atrodo visiškai normalu. Tuo tarpu kai kurios jo klasės mergaitės dar žaidžia su lėlėm, o kai kurių berniukų elgesys ir pomėgiai irgi primena kokius antrokus- trečiokus . Noriu pasakyt, kad svarbu ir vaiko branda, o kuo domisi (kokias knygas skaito, jei skaito apskritai ) taip pat nuo jos priklauso. Betgi turi būti pažanga, o kompiuteriai ar telefonai, deja, mažai prie vaiko intelekto vystymo prisideda... Tada belieka tik "Nevykėlio dienoraštis" ir panaši kiek abejotinos vertės komiksų lygio literatūra. Nieko bloga ir tokią knygą kartais perskaityt, bet vien tokias skaityt gal jau būtų ne pats geriausias pasirinkimas.
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 07 07, 07:08)
Ir aš bijau Bet kaip nors pabandykit Harį Poterį, gal iš pradžių pati jai skaityk Mano vaiko klasei trečioje ir ketvirtoje klasėje JAV mokytoja kasdien garsiai skaitydavo, manau, skaitys ir penktoje klasėje (čia pradinė mokykla yra iki 5 klasės, 5 klasėje dabar bus 2004-2005 gimimo moksleiviai, vaikai eina ne kalendorinių metų, o riba yra rugsėjo mėnuo)
Dar gal Šaauniojo penketuko serija patiktų, nors pati nesu skaičiusi. Taip pat skaičiau atsiliepimus, kad vaikų mėgstamos Beverly Clearly knygos. Tik lietuviškas leidimas labai atgrasus. Pačiai autorei dabar beveik 100 metų
QUOTE(Bonifacija @ 2015 07 07, 09:20)
maniskei Ragana Lile netiko, buvo neidomu skaityt.
ką čia dar sugalvojus Lindgren bandykite - t.y. ką nors, kas nebūtų originalas anglų kalba
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 07 06, 21:54)
Gal ką patartumėt vienuolikmetei? Buvo tiesiog užsikabinusi už trijų Nippės knygų (Račicko). Paėmiau iš biblliotekos "Gėlių dvaras" (Gudonytės) ir vėl didelis STOP! Matau, kad jai per sudėtingi sakiniai... Nėra labai didelė skaitytoja
Panaši į maniškę, kažkuo
Jei "nekabina", tai neskaito visai, o "kabina" mažai kas...
Jau kiek mūčija pradėtų ir numestų knygų..pilnos lentynos. Tingi net bandyt suprast. Jei knygos turinys sudėtingesnis, tai skaitymas tik dėl vaizdo, autopilotu.
Mano dukrai bus 13, tai 11-12 m "prarijo" Kiera Cass kol kas išleistą trilogiją: "Atranka", "Elitas", "Vienintelė" ir laukia naujų knygų. Dar labai patiko Holly Smale "Geek Girl. Moksliukė". Siūlau pabandyt.
Bonifacija, gal Elė ir draugai knygas Maniškiui patiko, skaitė būdamas 8erių.
Ačiū! Atsargiai bandysiu "pakišti"
QUOTE(Audinga 123 @ 2015 07 07, 14:40)
1. Tuo tarpu kai kurios jo klasės mergaitės dar žaidžia su lėlėm, o kai kurių berniukų elgesys ir pomėgiai irgi primena kokius antrokus- trečiokus .
2. Tada belieka tik "Nevykėlio dienoraštis" ir panaši kiek abejotinos vertės komiksų lygio literatūra. Nieko bloga ir tokią knygą kartais perskaityt, bet vien tokias skaityt gal jau būtų ne pats geriausias pasirinkimas.
2. Tada belieka tik "Nevykėlio dienoraštis" ir panaši kiek abejotinos vertės komiksų lygio literatūra. Nieko bloga ir tokią knygą kartais perskaityt, bet vien tokias skaityt gal jau būtų ne pats geriausias pasirinkimas.
1. As manau, kad 10 metu mergaites dar ir turi zaisti su lelem.
2. Kazkada galvojau, kad nevykelio dienorastis yra blogis. Mat maniske pamisus del Junnie B knygu (taip sakant nevykelio dienorascio versija mazesniem vaikams). Bet turejau gan idomia diskusija su knygyno pardaveju, kuris studijuoja sociologija ir filosofija ir jis itikinamai paaiskino, kad skaitydami tokias knygas, vaikai ismoksta atskirti gerus ir blogus poelgius.
QUOTE(muminukas @ 2015 07 07, 14:43)
aprasymas skamba idomiai. aciu, bandysim
QUOTE(muminukas @ 2015 07 07, 15:43)
Ši smagi knyga! Aš pradedančiai pirmokei ją skaičiau, tai labai suėjo ir 4-verių sūnui patiko daug juokingų situacijų
Maniske (beveik 7 metu) skaito belenka, pasiima is bibliotekos knygu ir skaito. Dabar bembi antra karta skaito, nes iki bibliotekos niekas nenuveda Paskutine apie Ragana Lile kazkuria dali skaite maciau.
Viena vienintele knyga buvo parsinesusi, kuria atsisake skaityti, tai Kodelcius. Sake nesamones ten raso, visiskai neidomu buvo (tiesa sakant ir man ji visiskai neidomi pasirode..)
Skaitom nuo 5.5 metu be jokiu skiemenavimu. Sudetingu sakiniu nera radusi knygose Tiesa, kelioneje buvom, radau Ispanijoj zurnalu gyvenimiskos istorijos lygtai vadinasi, tai kai tik vaziuojam masinoj as juos skaitau, kad laika prastumt. Tai aisku ir dukra pasiemus ziuriu skaito. O ten apie visokias neistikimybes, mirtis ir kt nevaikiskus dalykus.. sakau negalima tau, atverciu skilti kur apie sveikata, zoleles, sakau skaityk Ta skaite skaite, susinervino, sako visi zodziai cia nezinomi!!! Kas tas uzpilas? Kas tos medetkos, kas tie ciobreliai? Pati ir skaityk tokias nesamones
Viena vienintele knyga buvo parsinesusi, kuria atsisake skaityti, tai Kodelcius. Sake nesamones ten raso, visiskai neidomu buvo (tiesa sakant ir man ji visiskai neidomi pasirode..)
Skaitom nuo 5.5 metu be jokiu skiemenavimu. Sudetingu sakiniu nera radusi knygose Tiesa, kelioneje buvom, radau Ispanijoj zurnalu gyvenimiskos istorijos lygtai vadinasi, tai kai tik vaziuojam masinoj as juos skaitau, kad laika prastumt. Tai aisku ir dukra pasiemus ziuriu skaito. O ten apie visokias neistikimybes, mirtis ir kt nevaikiskus dalykus.. sakau negalima tau, atverciu skilti kur apie sveikata, zoleles, sakau skaityk Ta skaite skaite, susinervino, sako visi zodziai cia nezinomi!!! Kas tas uzpilas? Kas tos medetkos, kas tie ciobreliai? Pati ir skaityk tokias nesamones
Dar vieną įdomią knygą ne mažiukams noriu paminėt ir rekomenduot, tai Alison Goodman "Eonas. Drakonregio atgimimas", radau ją ir BETOJE:
http://beta.lt/knygo...track_type=name
O mažesniems labai siūlyčiau, jei dar neskaitytos, Otfried Preusler "Raganiukę" (tinka ir pačiam skaityt pradinukui, nesmulkus šriftas) ir A.Lindgren "Padaužų kaimo vaikai" - smagios knygelės su geru jumoro jausmu
http://beta.lt/knygo...track_type=name
O mažesniems labai siūlyčiau, jei dar neskaitytos, Otfried Preusler "Raganiukę" (tinka ir pačiam skaityt pradinukui, nesmulkus šriftas) ir A.Lindgren "Padaužų kaimo vaikai" - smagios knygelės su geru jumoro jausmu