Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(janna @ 2015 07 03, 15:23)
Ooooooooiiiiiiii laukiam laukiam!!!!!

Kad laukimas nebūtų labai abstraktus mirksiukas.gif

Alma littera:
Išleisime ir trečiąją dalį, šiuo metu jau skubame versti. Knyga laaabai stora, žadame ją turėti 2016 vasario arba kovo mėnesį.

Mano vaikas ką tik perskaitė 6 Hario Poterio knygas, septintą nutarė atidėti rudeniui. Labai patiko, labai rekomenduoja ir man perskaityti, o man vien pažiūrėjus į storį wacko.gif Bet prižadėjau...
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 07 03, 19:50)
Kad laukimas nebūtų labai abstraktus  mirksiukas.gif

Alma littera:
Išleisime ir trečiąją dalį, šiuo metu jau skubame versti. Knyga laaabai stora, žadame ją turėti 2016 vasario arba kovo mėnesį.

Mano vaikas ką tik perskaitė 6 Hario Poterio knygas, septintą nutarė atidėti rudeniui. Labai patiko, labai rekomenduoja ir man perskaityti, o man vien pažiūrėjus į storį wacko.gif Bet prižadėjau...

Oooo, kaip fainaaaa. Pasirodo jau ir antroji yra išversta. Ieškosim 4u.gif

Mes su vaikais praktikavom Hario Poterio vakarus. Aš skaičiau, vaikai klausėsi. Buvo tokie vakariniai skaitymai.
Vyresnėlę kažkaip savo laiku šis kūrinys nesudomino (matomai matytas filmas meškos paslaugą padarė), o mažoji dar pati sunkiai skaito ir šis užsiėmimas jos kol kas nežavi. Tad su mažąja buvom susitarusios, jok ji man skaito "n" puslapių (iš paprastesnės knygelės), o aš penkis kart daugiau. Tokia "ale" paskata bandant įdiegti meilę knygai ir priversti nors po truputi skaityti. Buvo pasirinktas Haris Poteris - čia mažosios pasirinkimas.
Aš pati nesu tokio žanro mėgėja, bet nepastebimai ir pati įsitraukiau rolleyes.gif Kartais net slapčia (kad nelaužyti susitarimo) nuo vaikų skaitydavau, nes labai jau rūpėjo " o kas ten toliau?" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 04 liepos 2015 - 15:18
sveikos,

ka patartumete paskaityti 8metei mergaitei? Labai patinka jai smaikscios istorijos (megstamiausia knyga Junnie B serijos angliskai). skaityti lietuviskai jai sunkiau, tad reiketu gal ko nors paprastesnio, nei "statistinei" 8 metei...

Atsakyti
Draugės dukra, gimusi ir augusi JAV, maždaug tokio amžiaus būdama lietuviškai skaitė ir mėgo Raganos Lilės serijos knygas 4u.gif
Atsakyti
Gal ką patartumėt vienuolikmetei? Buvo tiesiog užsikabinusi už trijų Nippės knygų (Račicko). Paėmiau iš biblliotekos "Gėlių dvaras" (Gudonytės) ir vėl didelis STOP! Matau, kad jai per sudėtingi sakiniai... Nėra labai didelė skaitytoja sad.gif
Atsakyti
Nenorite pabandyti Hario Poterio?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 07 07, 00:54)
Nenorite pabandyti Hario Poterio?

Bijo ji storų knygų blush2.gif

O Siaubų autobusas stora knyga? Sakiniai labai sudėtingi? g.gif
Atsakyti
"Siaubų autobusas" - vidutinio, "negąsdinančio" storio, skaitoma lengvai ir greitai jau gerai skaitančiam vaikui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 07 07, 07:08)
Bijo ji storų knygų  blush2.gif

O Siaubų autobusas stora knyga? Sakiniai labai sudėtingi?  g.gif

Prie storesnių. Vėliau galėsiu vieną kitą ištrauką įkelti mirksiukas.gif

Sunkoka suderinti tūrinį (kad būtų įdomu/nenuobodu atsižvelgiant į vaiko amžių) ir teksto paprastumą.

Kažkaip nieko nesugalvoju. O ką ji mėgsta, kuo domisi?

Raganaitės Liles serija nėra sudėtinga. Sakinukai paprastučiai. Knygelių pakankamai daug.
Mamulė Mū knygelių serija. Šis tas iš Landsbergio, berots Obuolių pasakos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 07 06, 16:35)
Draugės dukra, gimusi ir augusi JAV, maždaug tokio amžiaus būdama lietuviškai skaitė ir mėgo Raganos Lilės serijos knygas  4u.gif

maniskei Ragana Lile netiko, buvo neidomu skaityt. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2015 07 07, 10:20)
maniskei Ragana Lile netiko, buvo neidomu skaityt.  verysad.gif

drinks_cheers.gif Turim Lilės knygas. Dulka schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2015 07 07, 09:30)
Prie storesnių. Vėliau galėsiu vieną kitą ištrauką įkelti  mirksiukas.gif

Sunkoka suderinti tūrinį (kad būtų įdomu/nenuobodu atsižvelgiant į vaiko amžių) ir teksto paprastumą.

Kažkaip nieko nesugalvoju. O ką ji mėgsta, kuo domisi?

Raganaitės Liles  serija nėra sudėtinga. Sakinukai paprastučiai. Knygelių pakankamai daug.
Mamulė Mū knygelių serija. Šis tas iš Landsbergio, berots Obuolių pasakos.  g.gif

Lauksiu 4u.gif Iš bibliotekos imame knygas. Bandysiu užsakyti.

Su įsitraukimu perskaitė Nippės seriją, kai skaičiau balsu, tiesiog dievino Ronją. Dabar vakarais vis paskaitom brolių Grimų pasakas. Tiksliau, skaitau aš, ji klausosi. Bandė skaityti pati ir nusiminė doh.gif Nesupranta teksto, kai skaito pati! Man, knygų žiurkei, kuri tokių metų rijo suaugusių literatūrą, sunku suprasti... Bet tokia jau tie vaikai...

O ji mėgsta ir domisi tai kompu ir telefonu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 07 07, 10:02)
O ji mėgsta ir domisi tai kompu ir telefonu  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Normalus vaikas 4u.gif biggrin.gif , šiuolaikinis biggrin.gif 4u.gif

Mjoooo, sudėtingas atvejis. g.gif Pagal jos amžių ir tekstai jau sudėtingesni. O jei bandyti tartis, kad pati skaitytų gal ir ne visai kas įdomu, bet formuotų skaitymo ir supratimo įgūdžius. O jus mainais - tai kas jai įdomu pagal amžių. g.gif

Žadėta ištrauka iš "Siaubo autobuso 5":

"Boschas jautė vėja, taršantį jam plaukus, ir matė, kaip pro šalį skrieja stovintys automobiliai. Kodėl tas vežimėlis pradėjo taip lėkti?
- Juk norėjai palenktyniauti, vyruti?
JB nieko nebesuprato. Negi tame prakeiktame vežimėlyje įtaisytas radijas? Bet kodėl turėtų kas nors per radiją kreiptis į jį? Kažkokia velniava.
" Turiu lipti lauk, - pamanė jis. - Turiu lipti iš to nelemto krėslo. Kažkas čia negerai" Jis norėjo stabdyti, bet kojos buvo lyg prikaltos prie pakojų. ...."

" Ūmai kažkas iš tamsos šoka ant Džonio. Jis baisingai surinka. Atrodo, lyg pultų koks žvėris. Žybtėli žalia šviesa. Jam ant kelių guli delninis kompiuteris. Besimarkstančios akys piktai pažvelgia į jį iš ekrano ir pasidaro raudonos kaip ugnis. ....."

Na, jei patiko Račickas, gal tuomet tiktų ir jo Šlepetės serija?
Kas dar? Gal Tomas Sojeris tiktų? arba A.Lindgren kuryba? Na, bet ir ten tekstas nėra visai paprastutis.

Štai čia yra rekomenduojamųjų knygų skaitymui sąrašas suformuotas pagal amžių ir gebėjimą suvokti tekstą. Spėju, jog atsižvelgtą ir į teksto sudėtingumą. Gal iš jo ką nors ir išsirinktumėte. Na, tarkim

PETKEVIČIUS, Vytautas. Kodėlčius. (labai smagi knyga),
LINDGREN, Astrid. Lota iš pramuštgalvių gatvės,
LANDSBERGIS, Vytautas V.; KASPARAVIČIUS, Kęstutis. Tinginių pasakos,
BLACKER, Terence. Beprotiškas panelės Pro pasaulis
ir pan... pan...
Atsakyti