as saviski antroka nezinau kaip ipratint savarankiskai skaityt
. knygas jis lb megsta, skaitom kas vakara (tiksliau as jam skaitau), visus klasikinius vaikisku romanus jau baigiam perskaityt. tai darom jau daugybe metu, net nzn gal nuo kokiu 2 m skaityt vakarais pradejau
. kartais kaulija ir diena paskaityt, bet as dazniausiai laikausi pozicijos, kad diena pats turi skaityt, as tik pries miega kokiu 15-20 min. tai va, yra kelis kartus skaites pats po koki puslapi. bet tik kelis. nors ir knygos idomios, ir tikrai jam lb patinka.
siaip skaitem viska, ir is A. Lingren viska, kas lietuviskai parasyta, ir sarlotes voralinkli, gulbes trimita, Harkos puse knygu serijos, Dz. Darelo kelias knygas, stirniuka bembi, pepe ilgakojine ir jau net nebesuskaiciuoju
. turiu visas savo vaikystes knygas. tai mes jau baiginejam praktiskai viska is tinkanciu jo amziaus grupei
. dabar mamutu medziotojus skaitom, tai nors mano akimis ji tokia ziauroka - apie pirmykscius zmones ir ju gyvenima, buiti, bet va vaikui lb idomu.
nzn, kaip ipratint pati vaika skaityt. pavyzdi jis mato, nes as esu tikrai nemaza skaitytoja, kasdien vaikas mato, kaip knygas skaitau, namie irgi yra gausybe knygu. va vyesnysis sunus skaite pats iki kokiu 10 m, ir nemazai. o paskui kompas jis visiskai sugadino
. tai ir nebeskaito iki siol.
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2015 01 28, 19:00)
AGI, teigiama, kad skaitymas yra įprotis ir svarbu jį ugdyti, o priemonės gali būti įvairios - nebūtinai grožinė literatūra, bet ir žurnalai, enciklopedijos ir pan. Grožinį kūrinį gali ir klausyti skaitomą, vaikams skaityti balsu, net jei patys jau moka, rekomenduojama iki maždaug metų.
o kaip ugdyti?
turim ir enciklopediju, ir iliustruotu visokiu zinynu kalnus. nu pavarto. bet pats neskaito
. audioknygu patinka klausyt. bet tai kad nelabai ju yra lietuvisku
. o gal as nzn kur ieskot?
zurnalai tai mane nervina, nieko ten gero tuose vaikiskuose, tik reklamu visokiu prikista, kazkokiu kvailu zaislu prideta. paskaito kokius donaldo komiskus kartais, bet neypatingai domisi