Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(AGI @ 2014 02 27, 11:42)
Siūlau pratęsti "sąrašiuką", kokia knyga buvo pirmoji "užkabinusi" dar gerų skaitymo įgūdžių neturintį vaiką?
Mes mėginom "Šokoladas iki pirmadienio", "Emilis iš Lionebergos", įvairiausių pasakų, bet niekas nesudomino taip, kad pats paimtų į rankas knygą. Kol kas jo nr. 1 "Kaip viskas veikia?". Tikrai gera knyga, bet pradedančiajam gal kiek per sudėtinga. Todėl savarankiškai tik paveikslėlius studijuoja, schemas atkartoja, vieną kitą žodį perskaito pats, o toliau prašo skaityti tėvų. Gal dar kuri rekomenduotumėt panašaus pobūdžio, tik kiek lengvesnę knygą pradedančiajam?

Išmoko skaityti iš plonų knygelių didžiosiomis raidėmis. Tuomet nupirkau premiją - knygą "Mamulė Mū skaito". Patiko ir tada jau čiupo bei skaitė visas iš eilės Mamulės Mū serijos knygas 4u.gif
Prirašyta nedaug, paveikslėliai fantastiški, pati knyga prašyte prašosi į rankas mažajam skaitytojui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ipė @ 2014 02 27, 10:48)
Tikrai įdomios, užkabinančios ir lengvai skaitosi mūsų lietuvių rašytojų knygos. Pvz. Kęstučio Kasparavičiaus (daugybė jo knygų gavo apdovanojimus, išrinktos metų knygomis). Dar Vytauto V. Landsbergio knygos be galo nuotaikingos ir vaikams patinka (o ir personažai  thumbup.gif).

drinks_cheers.gif Knygos labai idomios,patrauklios vaikams.
Kaip dziaugiuosi,kad maniskai myli knygas,skaito noriai ir daug.Be knygu gyvenimas butu nespalvingas ir liudnas... bigsmile.gif
Atsakyti

Sūnui Lansbergio knygos nepatiko blush2.gif

Mums kol nemokėjo skaityti padėjo toks skaitymas - žodį aš, žodį jis... paskui sakinį jis, sakinį aš... paskui pastraipom... nes mums paaiškino, kad skaitymas teikia malonumą, kada gali įsivaizduoti, o kol skaitymo įgūdžiai silpni, nieko ten neįsivaizduosi. Todėl skaitymas paeiliui padidina tempą, plius smagiau. Ir fantazijai laiko atsiranda.
O užkabino Troliu Mumiu serija, net neįsivaizduoju kodėl. Pats išsirinko knygine. O pirma knyga buvo Kliudžiau, irgi patiko, tik apsiašarojo labai.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2014 02 27, 14:31)
Sūnui Lansbergio knygos nepatiko  blush2.gif

O užkabino Troliu Mumiu serija, net neįsivaizduoju kodėl. Pats išsirinko knygine. O pirma knyga buvo Kliudžiau, irgi patiko, tik apsiašarojo labai.

Jautrus vaikas, jaučia ką skaito - tai ir apsiašarojo.

Tuomet jam turėtų patikti:
"Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė"
Tikrai ypatinga knyga, pelniusi daug apdovanojimų (berods 2012 m. Jav buvo išrinkta, kaip geriausia knyga vaikams, dar ji įtraukta tarp 100 geriausių visų laikų knygų, ...). Apie 200 psl., bet mano vaikas ją perskaitė per vieną dieną smile.gif

Dar "Kukis grįžta" manau patiktų 4u.gif Graži, nuoširdi, įtraukianti knyga 4u.gif

Atsakyti
Mano devynmetė perskaitė visas Nevykėlio dienoraščio knygas (tiesiog prarijo), dabar skaito Ežiuką rūke. Taip pat patinka visokios pažintinės knygos.
O va tos tikros vaikiškos literatūros kažkaip kratosi. Buvom paėmę iš Bibliotekos Astridos Lingren knygą, tai gražinoms praktiškai neskaitytą.
Atsakyti
Mano dukrytei labiausiai patinka ,,Raganaitė Lilė" nori perskaityt visas serijas, ti nešasi iš bibliotekos. Žinau, kad ir jos klasiokėms patinka smile.gif
Atsakyti
Brian Jacques. Raudonmūris

Rekomenduoju 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir berniukui ir mergaitei. T 4u.gif Labai šauni, smagi, kupina veiksmo ir įtraukianti istorija ne tik mažam, bet ir dideliam. blush2.gif Begalo apmaudu, kad tik tiek yra išversta i lietuvių kalbą iš visos šio rašytojo kūrybos. Norėtus daugiau bigsmile.gif

Pacituosiu (nes tingiu pati rašyti blush2.gif ):

" „Raudonmūrio“ istorijos taip pavadintos todėl, kad veiksmo centras yra Raudonmūrio Abatija. Abatijoje ir ją supančioje Žydinčioje Girioje gyvena taikios pelės, kurmiai, voverės, kirstukai, pelėnai, zuikiai ir kiti draugiškai sutariantys gyvūnai. Kaip įprasta gėrio ir blogio kovą aprašančiose istorijose, taikieji veikėjai susiduria su „blogiečiais“ – suktomis žebenkštimis, šermuonėliais, lapėmis ir kitais piktavaliais gyvūnais.
„Raudonmūrio“ veiksmas vyksta to paties pavadinimo pelių vienuolyne ir jį supančioje Žydinčioje Girioje. Vienuolyno pelės ir jų bičiuliai susirenka į vienuolyną šventei. Pirmiesiems svečiams pradedant skirstytis, pasklinda gandas, kad į taikų Žydinčios Girios kraštą atsibasto galvažudys žiurkinas Klunis Botagas ir jo gauja. Klunis rezga planus užgrobti Raudonmūrį ir paversti jo įnamius vergais.
Narsūs Raudonmūrio gyventojai neketina pasiduoti. Vadovaujamos barsukės Konstancijos ir peliuko Matijaus, pelės ir jų draugai stoja ginti vienuolyną nuo neprašytų svečių. Matijas įkvėpimo ir stiprybės semiasi iš vienuolyno mitinio didvyrio – karžygio Martyno – ir mano turįs žūt būt rasti seniai dingusį Martyno kardą. Juo peliukas galiausiai ketina nudėti baisųjį Klunį. Po daugybės susirėmimų, pavojų ir nuotykių narsieji gynėjai ir senieji bei naujieji jų draugai Klunio gaują įveikia ir Žydinčioje Girioje vėl įsivyrauja taika bei ramybė. "

Iš mūsų pamėgtų dar būtų:

Otfried Preussler „PLĖŠIKAS HOCENPLOCAS“

Otfriedas Preussleris "Vaiduokliukas"

Annie M. G. Schmidt "Otutė"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 18 balandžio 2014 - 17:35
Manoji perskaitė "Tryse prieš mafiją"(prieš porą metų žiūrėjo serialą "Be namų", tai susidomėjo). Liko patenkinta. Jai daugiausia patinka knygos apie vaikus, pvz "Mano išdykelė sesytė", "Padažų kaimo vaikai", Lota, Pepė, "Anė iš Žaliastogių".
Atsakyti
Ketvirtokei be konkurencijos iš paskutiniųjų perskaitytu:

1. P. van Loon. Siaubų autobusas (visos dalys),
2. Tormoud Haugen. Georgas ir Glorija
3. John Stephens. Smaragdinis atlasas ir Ugnies kronika
4. Jacqueline Wilson. Bučinys

Pamiršau paminėti skaitovės amžių iš aukščiau išvardintų knygų: Otfried Preussler „PLĖŠIKAS HOCENPLOCAS“, "Vaiduokliukas" ir t.t. - ikimokyklinis.

Urtė Uliūnė. Miegančios boružės - labai gražus tekstas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 19 balandžio 2014 - 21:26
Labas vakaras mamytės,

Mano sūnui 7 metai. Darželyje tėvai sugalvojo išleistuvių proga padovoti vaikams po knygą.
Gal galėtumėte parekomenduoti, ką galima būtų nupirkti pradedančiajam skaitytojui.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2014 02 25, 14:40)
Gal galit rekomenduoti ką nors panašaus į Tomo Sojerio nuotykius, nei Haklberio Fino nuotykiai, nei Princas ir elgeta jau nebetiko. Reiktų nuotaikingos nuotykių knygos, tinkančios berniukui. Kažkaip nieko nerandu berniukiško verysad.gif

Mano sūnui labai patiko S. Lagerlef Stebuklingosios Nilso kelionės (aš pati visada bijojau jos storumo ir nesu perskiačiusi) ir Ežiukas Latė ir vandens skiltuvas Sebastian Lybeck.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 05 18, 17:12)
Mano sūnui labai patiko S. Lagerlef Stebuklingosios Nilso kelionės (aš pati visada bijojau jos storumo ir nesu perskiačiusi) ir Ežiukas Latė ir vandens skiltuvas Sebastian Lybeck.

prie to pačio dar "Emilis iš Lionebergos" manau visai tiktų!
Atsakyti