Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(Gurmano @ 2013 07 21, 20:27)
Siandie pakabinom ant sienos didziuli pasaulio zemelapi (Pegase su 50 proc nupirkom) - baisiai laimingas "studijuoja"!  4u.gif

4u.gif Gerai, kad cia uzklydau - tai ir apie akcija suzinojau. Butinai ir maniskiui pasaulio zemelapio reikia... nors turi Europos bet negana smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lapiuksss @ 2013 07 21, 23:20)
4u.gif  Gerai, kad cia uzklydau - tai ir apie akcija suzinojau. Butinai ir maniskiui pasaulio zemelapio reikia... nors turi Europos bet negana smile.gif
Tai specialiai paminejau, mazu kam prireiks - pirkom Panoramoje. Nera ta akcija isviesinta, tiesiog kryptingai ieskojom ir uztaikem, kad didelis zemelapis kainuoja 66Lt vietoj 137Lt ar pan.
Didziulis, laminuotas, su metaliniais laikikliais, veliavomis, lietuviskas - zodziu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 22 liepos 2013 - 09:20
QUOTE(Rylinga @ 2013 06 29, 17:13)
Sveikos, maniškiui 7-mečiui geriausia knyga yra kokios nors buitinės technikos instrukcija. Skersai išilgai perskaito ir schemas išsinagrinėja  biggrin.gif
Iki mažylės gimimo (o gimė prieš metus ir keturis mėnesius) vakarais  knygas skaitydavau jam aš. Jei neskaitydavom knygos, tai kokias užduotėles žurnaliuke paspręsdavom. Gimus mano neramiai mažylei, mano skaitymas jam vakarais liovėsi.
Dabar knygų jis smarkiai skaityti nepuola. Na, kartais pasiima kokią enciklopediją ir pasiskaito, kai nori ką nors sužinoti apie ugnikalnius, kosmosą ar kažką panašaus. Šią savaitę užsakiau jam "Keistuosius Tato ir Pato išradimus" į paštomatą. Labai jau laukė, kada galės su tėčiu nuvažiuoti ir iš paštomato siuntinuką atsiimti. Grįžo laimingas ir per kokią valandą ryte surijo tą knygą. Paskui dar per du vakarus skaitėme pakaitom tą knygą garsiai. Norėjosi man su juo aptarti tą knygą, na ir pakomntroliuoti gi turiu, kaip jis kskaito garsiai. Dabar laukia, kada gaus kitą knygą apie Tatą ir Patą. Internete perskaičiau ištrauką iš knygos apie raganaitę Lilę, tai sakė, kad norės skaityti ir tą knygą, bet sutarėm, kad skaitysim garsiai pakaitom. Žiūriu, kad dar reikia jam ir garsiai paskaityti  smile.gif
Per pirmosios klasės mokslo metus iš bibliotekos buvo parsinešęs dvi knygas. Viena buvo apie peliuką Jeronimą Stiltoną, nepamenu, pamenu daugmaž jos turinį, bet nepamenu kaip vadinosi. Tai ją man teko garsiai skaityti, o jis klausėsi. Nenorėjo pats skaityti. Kita knyga iš bibliotekos- Sven Hartmant ir Thomas Hartner "Aš ir mano žmogus" . Štai šią skaitėme garsiai pakaitomis.
O šisip mano dičkis labai jau limpa prie kompiuterio  doh.gif Nors šiaip pirmenybę teikia stalo žaidimams, bet kai nėra su kuo jų žaisti, tada jau kompiuterio labai reikia. Tai, kai reikia jį nubausti- savaitei draudžiu prie kompiuterio artintis. Plius uždėjau slaptažodį, kad pats negalėtų be mano žnios naudotis kompiuteriu.
Mano vyras knygų neskaito. Matysim kaip čia bus ir kieno genai nugalės. Aš pati daug skaitydavau, dabar tam laiko nelieka. Vaikiškom šiek tiek  smile.gif

Mes taip darydavom su vyresniu, bet rado išeitį, pradėjo eiti į kompiuterinę ir pinigus, skirtus maistui ten leisdavo, kol pamatėm ir tada jau nutarėm geriau tegu namie su kompiuteriu žaidžia nei ieško pramogų kitur ax.gif O meilė knygai ateina vėliau, jei vaikas bus linkęs skaityt - viską spėja biggrin.gif
Atsakyti
Vo, kaip tik įdomu straipsnį ta tema radau: Kaip vaikus sudominti knyga
Atsakyti
Gal galit rekomenduoti ką nors panašaus į Tomo Sojerio nuotykius, nei Haklberio Fino nuotykiai, nei Princas ir elgeta jau nebetiko. Reiktų nuotaikingos nuotykių knygos, tinkančios berniukui. Kažkaip nieko nerandu berniukiško verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2014 02 25, 15:40)
Gal galit rekomenduoti ką nors panašaus į Tomo Sojerio nuotykius, nei Haklberio Fino nuotykiai, nei Princas ir elgeta jau nebetiko. Reiktų nuotaikingos nuotykių knygos, tinkančios berniukui. Kažkaip nieko nerandu berniukiško verysad.gif

Nežinau kokio amžiaus vaikas, bet gal dar nepavėlavot Šaunusis penketukas Savu laiku maniškis dievino šitą seriją.
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2014 02 25, 14:46)
Nežinau kokio amžiaus vaikas, bet gal dar nepavėlavot Šaunusis penketukas Savu laiku maniškis dievino šitą seriją.

9 metai 4u.gif
Atsakyti

bytte, gal tokia jūsų vaikui patiktų? Labai jau smagi knyga smile.gif

Pagrindiniai veikėjai: narsiausias karžygys Petras Puplauskis, visų vadinamas Patrakėliu, ir jo eiklus žirgas, kuris iš tiesų buvo kumelaitė vardu Klyfa biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
Dėkui viską bandysim. Nes mano giliu įsitikinimu jai knyga vaikui neįdomi ar per sunkiai skaitosi - tai ir skaitymas kančia. Kai randi tai ko reikia ir verst nebereikia 4u.gif
Atsakyti
Maniškis (8m.) užsikabino ant "Nevykėlio dienoraštis" serijos.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2014 02 26, 11:28)
Dėkui viską bandysim. Nes mano giliu įsitikinimu jai knyga vaikui neįdomi ar per sunkiai skaitosi - tai ir skaitymas kančia. Kai randi tai ko reikia ir verst nebereikia 4u.gif

Tikrai įdomios, užkabinančios ir lengvai skaitosi mūsų lietuvių rašytojų knygos. Pvz. Kęstučio Kasparavičiaus (daugybė jo knygų gavo apdovanojimus, išrinktos metų knygomis). Dar Vytauto V. Landsbergio knygos be galo nuotaikingos ir vaikams patinka (o ir personažai thumbup.gif).
Na ir knygos šių autorių patraukliai išleistos. Jos jau storos, kaip rimto skaitytojo, o tuo pačiu ir vaikiškos (ypatingi paveikslėliai - daugiau vaizdinių, smagiau skaityti, o ir lapą po lapo skaityti neprailgsta mirksiukas.gif ).
Atsakyti
Siūlau pratęsti "sąrašiuką", kokia knyga buvo pirmoji "užkabinusi" dar gerų skaitymo įgūdžių neturintį vaiką?
Mes mėginom "Šokoladas iki pirmadienio", "Emilis iš Lionebergos", įvairiausių pasakų, bet niekas nesudomino taip, kad pats paimtų į rankas knygą. Kol kas jo nr. 1 "Kaip viskas veikia?". Tikrai gera knyga, bet pradedančiajam gal kiek per sudėtinga. Todėl savarankiškai tik paveikslėlius studijuoja, schemas atkartoja, vieną kitą žodį perskaito pats, o toliau prašo skaityti tėvų. Gal dar kuri rekomenduotumėt panašaus pobūdžio, tik kiek lengvesnę knygą pradedančiajam?
Atsakyti