Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(voras34 @ 2013 01 07, 12:34)

sakau, gal teko susidurti su kokius istoriniu romanu vaikams, na taip sakant, mūsų atveju tai būtų " du viename", gal kuri galit ką paiūlyti... ax.gif  4u.gif

PATI NESU skaičiusi, bet yra Skomanto serija. nežinau, kokio amžiaus, gal ir visokei partizanų, tremtinių prisiminimai patiktų.
Atsakyti
sveikos.na auginu sunu.jam 7 metai,su skaitymu taip pat yra bedu.skaityti nori tik tada kai nori pazaisti su kompiuteriu ar panasiai.nes tetis yra pasakes: paskaityk ir gausi. biggrin.gif siai dienai kaip pirmokas tai skaito gan gerai smile.gif
Atsakyti
noriu paklausti, mano duktereciai sueis 9m, kokia knyga galima jai nupirkti, gal galit ka parekomenduoti ax.gif aciu
Atsakyti
Jei nebijo storų knygų, tai "Laura ir aventeros paslaptis", "Haris Poteris" turėtų tikti
Atsakyti
mano devynmete labai norejo MINUSĖ knygutes. labai patenkinta
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2012 11 15, 20:27)
... nusivedem i biblioteka, tai ten taip patiko bigsmile.gif Dabar i biblioteka einam kas dvi savaites. Per ta laika perskaitom po 2-3 knygas  thumbup.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Staigmena @ 2012 11 16, 08:53)
pas mus pačius namuose biblioteka. smile.gif turin knygų sąrašą pasikabinę, kai perskaito - dedam šypsenytę smile.gif

Turime ir mes didelę "biblioteką" namuose, bet nueiti į tikrąją, išsirinkti ten knygą, pačiam pasirašyti skaitytojo kortelėje ir skubėti perskaityti, kad laiku galėtum grąžinti, na laabai smagu thumbup.gif

Atsakyti
Sveikos, maniškiui 7-mečiui geriausia knyga yra kokios nors buitinės technikos instrukcija. Skersai išilgai perskaito ir schemas išsinagrinėja biggrin.gif
Iki mažylės gimimo (o gimė prieš metus ir keturis mėnesius) vakarais knygas skaitydavau jam aš. Jei neskaitydavom knygos, tai kokias užduotėles žurnaliuke paspręsdavom. Gimus mano neramiai mažylei, mano skaitymas jam vakarais liovėsi.
Dabar knygų jis smarkiai skaityti nepuola. Na, kartais pasiima kokią enciklopediją ir pasiskaito, kai nori ką nors sužinoti apie ugnikalnius, kosmosą ar kažką panašaus. Šią savaitę užsakiau jam "Keistuosius Tato ir Pato išradimus" į paštomatą. Labai jau laukė, kada galės su tėčiu nuvažiuoti ir iš paštomato siuntinuką atsiimti. Grįžo laimingas ir per kokią valandą ryte surijo tą knygą. Paskui dar per du vakarus skaitėme pakaitom tą knygą garsiai. Norėjosi man su juo aptarti tą knygą, na ir pakomntroliuoti gi turiu, kaip jis kskaito garsiai. Dabar laukia, kada gaus kitą knygą apie Tatą ir Patą. Internete perskaičiau ištrauką iš knygos apie raganaitę Lilę, tai sakė, kad norės skaityti ir tą knygą, bet sutarėm, kad skaitysim garsiai pakaitom. Žiūriu, kad dar reikia jam ir garsiai paskaityti smile.gif
Per pirmosios klasės mokslo metus iš bibliotekos buvo parsinešęs dvi knygas. Viena buvo apie peliuką Jeronimą Stiltoną, nepamenu, pamenu daugmaž jos turinį, bet nepamenu kaip vadinosi. Tai ją man teko garsiai skaityti, o jis klausėsi. Nenorėjo pats skaityti. Kita knyga iš bibliotekos- Sven Hartmant ir Thomas Hartner "Aš ir mano žmogus" . Štai šią skaitėme garsiai pakaitomis.
O šisip mano dičkis labai jau limpa prie kompiuterio doh.gif Nors šiaip pirmenybę teikia stalo žaidimams, bet kai nėra su kuo jų žaisti, tada jau kompiuterio labai reikia. Tai, kai reikia jį nubausti- savaitei draudžiu prie kompiuterio artintis. Plius uždėjau slaptažodį, kad pats negalėtų be mano žnios naudotis kompiuteriu.
Mano vyras knygų neskaito. Matysim kaip čia bus ir kieno genai nugalės. Aš pati daug skaitydavau, dabar tam laiko nelieka. Vaikiškom šiek tiek smile.gif
Atsakyti
Maniske pirma klase jau baigus ir 8 metai neseniai suejo. Skaito siuo metu Zalteno "Bembis. Bembio vaikai". Matosi, kad labai itrauke, patinka, vis pasakoja, kokie ten ivykiai vyksta. Tik tiek, kad as atsimenu is vaikystes, kad perskaiciusi, kaip nusove Bembio mama labai verkiau, o mano vaikas gal kiek ir susigraudino... Gal siais laikais ne tokie jautrus vaikai?
O taip per vasara tikiuosi perskaitys visas 23 knygas is rekomenduojamos literaturos saraso pagal Pupos vadoveli 2-ai klasei, nors i tarpus vis kokia kita knyga sumasto paskaityti, ne is saraso.
Atsakyti
Dar papildysiu jai labiausiai patikusių knygų sąrašiuką:
Nr.1 Ieva Babilaitė "Ulė ir peliukas" - tai pati pirmoji perskaityta, o iki tol skaityta mamos balsu, švelni, jautri knygelė.
Nr.2 Torsonas "Indėniukas Kikas" - skaičiau ir skaičiau jai, vis prašydavo...
Nr.3 Donaldo komiksai - nuo jų pradėjo apskritai skaityti ir išmoko tą daryti labai gerai dar iki priešmokyklinės grupės.
Nr.4 Janosh "Panama labai grazi" ir pati skaite daug kartu, ir manes prasydavo paskaityti
Nr.5 A. Lindgren "Karlsonas, kuris gyvena ant stogo" (tikslus pavadinimas skamba kiek kitaip) - storoka knygelė, bet pati perskaitė gal net 3 kartus, taip patiko!
Nr.6 "Pasiklydusi sniege" (autoriaus nepamenu) - skaitė irgi kelis kartus apie vargšę pasiklydusią katytę, tos pačios serijos "Bėglė rudutė", mačiau dabar dar trečia knygelė išleista, reikės nupirkt.

O taip knygu vaikiskos literaturos namuose tikrai nemazai, bet dauguma skaitytos tik karta, yra dar ir neperskaitytu, pradeda ir padeda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blicc: 11 liepos 2013 - 10:46
Mano dukra užsikabinus ant "Mėtinių padūkėlių" serijos, jau 3 knygą baigia skaityt, dabar 4 prašosi smile.gif prieš tai skaitė Lotą, Trepsę, Padaužų kaimo vaikus, žodžiu visa į mamytę, neduok pavalgyt, duok paskaityt smile.gif
Atsakyti
Maniškė vis serijas renka. Labai patiko knygutės apie princeses (virš 10 knygelių), "Raganaitė Lilė", "Prietrankos dienoraštis". Dar labai patinka Astridos Lindgren knygos.
Atsakyti
Maniskis beveik 7 metu - megsta Petsono knygu serija, peliuko Jaronimo, Mamules MU, pasaulio/gyvunijos pazinimo ir zmogaus kuno sandaros knyga..
Knygu turim kokias 4 lentynas doh.gif bet vis tike gera jas turet - paimi, perverti vel ir vel. O i biblioteka garazinus jau taip nebutu...
Siandie pakabinom ant sienos didziuli pasaulio zemelapi (Pegase su 50 proc nupirkom) - baisiai laimingas "studijuoja"! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 21 liepos 2013 - 19:28