Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(klincari @ 2012 03 13, 22:48)
mielos mamos, labai reikia patarimo. Turiu devynmetį sūnų. Deja gyvename ne Lietuvoje, todėl neturiu galimybės pati pavartyti vaikiškų knygų prieš jas perkant.
Užsisakant knygas internetu, nėra galimybės išsiaiskinti kokio sudėtingumo knygos, o ir knygos turinys ne visada toks įspūdingas būna kaip aprašymas. Labai jau jam sunku įtikti su lietuviškom knygom, turi jį sudominti, kad skaitytų. Mielai skaitė Blogiuką Henrį. Tik jau visas knygas perskaitė. Ir Kodėlčius visai patiko. O sesės skaitoma Raganaitė Lilė visai nepatiko. Pasakas tik klausyti mėgsta  smile.gif
Gal galėtumėt patarti tokio amžiaus berniukui kokių ,,užkrečiančių,, knygų. Būčiau labai dėkinga  4u.gif

Maniškis mielai perskaitė Račicko Zuiką Padūkėlį. Dar Plėšiką Hocenplocą- visas 3 knygas. A.Lindgren Brolius Liūtaširdžius. Pabandykit. smile.gif
Atsakyti
[I] Aš vaikystėje labai daug knygų skaičiau.. Pradededant pasakaitėmis, baigiant A.Lindgren kūriniais smile.gif..
Atsakyti
o mums padejo pazadas kad uz knugute perskaityta keliausime i kono teatra, picerija ar pan. drinks_cheers.gif
Atsakyti
biggrin.gif Reiks ir man pabandyti su tais pažadais ,gal padės?
Atsakyti
QUOTE(Rino30 @ 2012 04 06, 01:54)
Sveikos ,turiu 7 metų sūnų ir jau susidūriau su problema.Niekaip nesiseka vaiko užkabint ,kad skaitytų. Mokytoja jau pastabas dalina,kad jis vienas iš prasčiausiai skaitančių vaikų klasėje. Namie turim tiek įdomiausių knygelių jam pripirkę,juo labiau,kad prieš perkant jam patinkančią knygelę pasižada ,kad dabar tikrai jau skaitys,o nupirkus pavarto ir padeda į lentyna šale kitų, Mes su vyrų skaitantys žmonės,namie nemažai turim literatūros,o mažasis nei už ką nenori skaityti,jam labiau patinka kaip kiti skaito. Patarkit ,kaip jį "užkabinti".  verysad.gif

Maniskį irgi teko visaip skatinti. Nubraižiau 10 kavdratėlių, 2 eilutes. VIena eilutė buvo skirta skaitymui, kita diktantams. Vienas parašytas diktantas - pats nuspalvina kvadratą, analogiškai skaitymas. Paskaito 5 lapus (po nedaug) - vėl nuspalvina. Tiesa, iš pradžių sutariame, ką gaus, kai įveiks visus kvadratus, t.y. parašys 10 diktantų ir 10 paskaitymų. Maniškiui užteko picerijos, kino ar hamburgerio. Taip jis uždirbdavo šeimai pasilinskminimą. Aišku, mes jau jam dėkodavom ojojoi smile.gif. Dabar įprato ir be kvadratų. smile.gif Skaito, mokykloje palyginus gerai rašo diktantus.
Atsakyti
Antrokės dukros klasėje kabo lentelė ant sienos. Vaikai atsiskaito mokytojai už perskaitytą knygą ir ji įrašo pavadinimą į lentelę. Mano dukra visada pirmauja, nes skaitau aš, skaitom abi, visuomet perskaitau jos skaitomas knygas ir apie jas pasikalbam. Dabar vieną knygą abi skaitom kartu- vieną skyrių aš, kitą ji (balsu). Knygoms tenka išlesti nemažai pinigų, nes ne visos brolių turimos knygos dukrai patinka ir tinka.
Atsakyti
Ir pas mus sudėtinga su knygų skaitymu, o ypač nenoriai skaito knygas iš mokyklos programos. Šiek tiek noriau skaito tas knygas, kurių filmus jau yra mačiusi, tokias daugiausia leidžia "Obuolio" leidykla, taip pat mėgsta mažos vertės mandras knygas apie paauglius, meiles ir pan.
Dar mokyklos laikais, atsimenu, klasėse pamatydavau ant durų kabančias lenteles, kuriose už atsiskaitytas knygas būdavo užspalvinamas langelis ar koks gražus lipdukas užklijuojamas, bet kiek teko kalbėti su pradinių klasių mokytojais, toks būdas veikia tik skaitančius mokinius, o "galiorkai" nei šilta nei šalta biggrin.gif
Atsakyti
O mano abi paneles labai daug skaito .Vienai 8 , o kitai 12 metu.Kiek joms reikia knygu....jeigu pirkciau visas likciau be pinigeliu doh.gif .Gerai , kad yra bibliotekos smile.gif .Per menesi abi perskaito po 7-8 knygas.Mažoji skaito pasakas ,nuotykius.Didžioji skaito apie paaugliu gyvenima ,vampyrus...Knygos musu namuose vertinamos labiau nei kompiuteris - prie kompiuterio skiriama 1 valanda laiko per diena , o prie knygu kiek tik nori 4u.gif
Atsakyti
Mano septynmetės, kol kas labai noriai skaito, nors rišliai sakiniais išmoko skaityti dar visai nesenai, bet jau ne vieną knygelę perskaitė(aišku ne daugiau, kaip 100psl. smile.gif ).
Atsakyti
Berniukams rekomenduoju "Plėšiką Hocenplocą" ir "Nevykėlio dienoraštį", tikrai nenuobodžios knygos. "Nevykėlio dienoraštis" gal 4-tokams ir vyresniems labiau tiks, aš pati su dideliausiu susidomėjimu perskaičiau, yra 6 knygos, parašyta su sąmoju ir vaizdai be to, labai patiko (pačio autoriaus pieštos karikatūros beveik kiekviename puslapyje).
Atsakyti
Vieno recepto, kaip sudominti vaiką skaitymu, nėra. Bet, žinoma, vaikas prie knygos turi būti jaukinamas nuo mažų dienų, o tas knygos skaitymo jaukumas turi sietis su artimais žmonėmis.

Aš, kaip mokytoja, neverčiu vaikų skaityti namie knygas. Žinoma, yra sąrašai, yra atsiskaitymai, bet jei vaikas nėra prijaukintas, kaip aš galiu jį versti ir dar parašyti nepatenkinamą įvertinimą? Su visiškai nemėgstančiais skaityti, ieškome įdomesnių temų, knygų, jei nepatinka vis vien, pasidomiu jų hobiais, atrandame įdomesnių straipsnių, kuriuos jie pristato. Taip tikiuosi, kad jie bent skaitys apie tai, kas juos domina, o vėliau pradės skaityti ir knygas. Bet, žinoma, čia nemažas indėlis turėtų būti iš tėvelių pusės.

Man labai patiko šis straipsnis Kada vaikai pamėgsta skaityti knygas?
Atsakyti
QUOTE(Guosnė @ 2012 07 27, 12:59)
Vieno recepto, kaip sudominti vaiką skaitymu, nėra. Bet, žinoma, vaikas prie knygos turi būti jaukinamas nuo mažų dienų, o tas knygos skaitymo jaukumas turi sietis su artimais žmonėmis.

Aš, kaip mokytoja, neverčiu vaikų skaityti namie knygas. Žinoma, yra sąrašai, yra atsiskaitymai, bet jei vaikas nėra prijaukintas, kaip aš galiu jį versti ir dar parašyti nepatenkinamą įvertinimą? Su visiškai nemėgstančiais skaityti, ieškome įdomesnių temų, knygų, jei nepatinka vis vien, pasidomiu jų hobiais, atrandame įdomesnių straipsnių, kuriuos jie pristato. Taip tikiuosi, kad jie bent skaitys apie tai, kas juos domina, o vėliau pradės skaityti ir knygas. Bet, žinoma, čia nemažas indėlis turėtų būti iš tėvelių pusės.
Man labai patiko šis straipsnis Kada vaikai pamėgsta skaityti knygas?

Pritariu del jaukinimo prie knygų drinks_cheers.gif Skaitem kiekvieną vakarą vaikams nuo pusės metų,tai buvo ritualas prieš miegą.Iki tol kol pradėjo patys skaityti:)Aišku patys tingėjo šiek tiek,o gal tiesiog buvo malonus tėvų dėmesys kas vakarą.Tada ir patys paskaitydavom, ir už jų perskaitytą 100pusl gaudavo 5lt.Dabar abu skaito be problemų(ir pinigų už tai nebegauna ir mes jiems nebeskaitom biggrin.gif ),svarbu knyga įdomi pakliūtų.
Ir dar manau svarbu ,kad tėvus matytų su knyga rankose ax.gif
O vyras juokėsi ,kad per savo visą vaikystę ir jaunystę nėra tiek knygų perskaitės,kiek skaitė vaikams:))))
Atsakyti