Kas auginate berniukus (pradinuks), rekomenduociau sias knygutes:
V. Račickas ŠOKOLADAS IKI PIRMADIENIO
J Blume NULIS IŠ KETVIRTOS KLASĖS
O. Preubler PONAS KLINGZORAS TRUPUTĮ MOKĖJO BURTI
H. Ožogovska BERNIUKAS ATŽAGARIUKAS
O. Preubler PLĖŠIKAS HOCENPLOCAS IŠTRŪKSTA Į LAISVĘ
C. Funke (knygos apie vaiduoklius - ju yra keletas)
H. M. Enzensberger SKAIČIŲ KIPŠAS - si knyga ypatingai tinka tiems, kuriems sunkiau sekasi matematika.
Sias knygas mano sunus skaite antroje klaseje ir liko labai patenkintas.
V. Račickas ŠOKOLADAS IKI PIRMADIENIO
J Blume NULIS IŠ KETVIRTOS KLASĖS
O. Preubler PONAS KLINGZORAS TRUPUTĮ MOKĖJO BURTI
H. Ožogovska BERNIUKAS ATŽAGARIUKAS
O. Preubler PLĖŠIKAS HOCENPLOCAS IŠTRŪKSTA Į LAISVĘ
C. Funke (knygos apie vaiduoklius - ju yra keletas)
H. M. Enzensberger SKAIČIŲ KIPŠAS - si knyga ypatingai tinka tiems, kuriems sunkiau sekasi matematika.
Sias knygas mano sunus skaite antroje klaseje ir liko labai patenkintas.
O maniškis apie Raganą skaito
Norėčiau pasakyti savo nuomonę. Pati esu vaikas [14m] bet knygos man mėgstamiausias užsiemimas. Galiu visą dieną skaityti ir man neatsibos. O štai mnao broliui [12m] skaitymas yra priešnas numeris 1. Nuperku ham įdomiausių knygų,jis paskaito kelis skyrius,atrodo susidomi ir staiga meta tą knygą. Taip kad labai daug priklauso nuo pačio vaiko. Brolis žino,kad jei grįžtu iš miesto,tai būtinai jma knygą parvešiu. Dabar nupirkau knygą pagal filmą "Šunų viešbutis",kol kas yra labai susidomėjęs. Tėvai taip pat ragina jį skaityt,tačiau jam svarbiau yra sportas nei skaitymas.
Beje,galiu papasakot kaip aš pamėgau skaitymą. Per vieną susirinkimą pradinių klasių mokytoja pasakė tėvams,kad kai pirmokėlis perskaitys savo pirmąją rimtą knygą,padaryti mini šventę jam. Taigi tėvai man nupirko knygą "Raganiukė",labai greit ją perskaičiau,nes žinojau kas manęs laukia už tai. Kitą dieną grįžus namo mama nupirko saldainių,sausainių padarė šventinius pietus,tada kartu nuėjom į knygyną ir leido nusipirkti man kokią tik noriu knygą. Dabar skaitymas man šventas dalykas. :}
Beje,galiu papasakot kaip aš pamėgau skaitymą. Per vieną susirinkimą pradinių klasių mokytoja pasakė tėvams,kad kai pirmokėlis perskaitys savo pirmąją rimtą knygą,padaryti mini šventę jam. Taigi tėvai man nupirko knygą "Raganiukė",labai greit ją perskaičiau,nes žinojau kas manęs laukia už tai. Kitą dieną grįžus namo mama nupirko saldainių,sausainių padarė šventinius pietus,tada kartu nuėjom į knygyną ir leido nusipirkti man kokią tik noriu knygą. Dabar skaitymas man šventas dalykas. :}
gaila, taciau mano vaikai nemegsta skaityti knygu, nors pati vaikysteje daug skaitydavau
Sveikos
Man pačiai netrukus bus 17 metų ir knygas skaityti a mėgstu.Tačiau esu joms laibai išranki, ir manau, kad vaikui, nepriklausomai nuo jo amžiaus, reiktėų parinkti knygas kurios jį domintų. Versdami skaityti nieko gero nepasieksit. Na ką, paskaitys prie jūsų, paskaitys dar šiek tiek, ir numes tą knygą.
Jei norite, kad vaikas tikrai susidomėjęs skaitytų, reikėtų pasidomėti jo pomėgiais, stebėti charakterį, tai ką jis megsta veikti ir kuo domsi. Ir tada nupirkti kokią knygutę, susijusią su tuo. Juk jų pasirinkimas dabar milžiniškas.
Manau, tokiu atveju vaikas tikrai labiau susidomės knyga. Nes visada įdomiau skaityti tai, kas jam yra aktualu.
Bet čia dovanojimo ir panašiais atvejais, o šeip gal geriau būtų, su pačiu vaiku apsilankyti knygyne, ir nekišant to, kas jums atrodytų labai įdomu, leisti vaikui išsirinkti ačiam, nes neretai tėvų ir vaikų nuomonės bei skoniai labiau skiriasi.
Na nežinau, tai galvoju, ir daryčiau aš. Galiu ir klysti, bet parašiau, kaip man atrodo
Man pačiai netrukus bus 17 metų ir knygas skaityti a mėgstu.Tačiau esu joms laibai išranki, ir manau, kad vaikui, nepriklausomai nuo jo amžiaus, reiktėų parinkti knygas kurios jį domintų. Versdami skaityti nieko gero nepasieksit. Na ką, paskaitys prie jūsų, paskaitys dar šiek tiek, ir numes tą knygą.
Jei norite, kad vaikas tikrai susidomėjęs skaitytų, reikėtų pasidomėti jo pomėgiais, stebėti charakterį, tai ką jis megsta veikti ir kuo domsi. Ir tada nupirkti kokią knygutę, susijusią su tuo. Juk jų pasirinkimas dabar milžiniškas.
Manau, tokiu atveju vaikas tikrai labiau susidomės knyga. Nes visada įdomiau skaityti tai, kas jam yra aktualu.
Bet čia dovanojimo ir panašiais atvejais, o šeip gal geriau būtų, su pačiu vaiku apsilankyti knygyne, ir nekišant to, kas jums atrodytų labai įdomu, leisti vaikui išsirinkti ačiam, nes neretai tėvų ir vaikų nuomonės bei skoniai labiau skiriasi.
Na nežinau, tai galvoju, ir daryčiau aš. Galiu ir klysti, bet parašiau, kaip man atrodo
Mano sunui beveik 11. Knygas skaito retkarciais, bet kasdien - komiksus
aš tai pati dar vaikas per dieną perskaitau porą knygų po porą šimtu psl. ir knygos man labai patinka.Pvz mergaites nuo 10 labiau traukia ''lengvos'' knygos apie meilę,berniukus ir panašios.Jeigu mergaitė eina į biblioteką su tevais tai nesiū lau tevam eit kartu,nes tuomet ji negali laisvai pasirinkti knygų.Pvz: aš vis dar prisimenu kai prieš 4 metus prisiregistravau Mažvydo Nacionalinėj bibliotekoj ir mama nuėjo kartu.Išrinko baisiai nuobodžias knygas ir aš merdėjau jas skaitydama...Kitąsyk nuvažiavau viena ir pasiėmusi visokių ''lengvų'' knygų slėpiau jas uoliai nuo mamos,užtat penkias knygas perskaičiau per 2 dienas Beto kai liepia klasėse skaityti būna tuokie sąrašai tai kai 8 klasėj siūlo skaityti salomėjos neries knygas tai nors nusišauk.Jiegu paauglius irtraukia kokios knygos tai tik apie juos pačius,šiuolaikinės...Nieko nuostabaus ,kad 12 metų vaikai nebeskaito Zuikio Puikio pasakėlių xD
auginu 7 m sunu, vasaros atostogams uzduota perskaityti mike pukuotuka, tai asaru pakalne, zurnaliukus skaitineja be problemu
Zinau kad dukra ir draugai kurie net nemegsta skaityti labai uzkimba ant knygu serijos Klanu Kariai. Perskaite 3 dalis dabar laukiam kada pasirodys 4. Skaite po kelis kartus,asarojo... Cia 3-5 klasiu vaikams,manau. Pabandykit pasiulyti. Mes turim visas 3 dalis,jos perskaitytos,pasiulaiu vaikui parduoti,kad vietos butu naujoms,tai ne uz ka Sake,dar skaitys jas daug kartu
Mano sūnui aštuoneri ir skaito gan noriai, bet ne visas. Tsirenka kas jam patinka, o kas ne. O skaityti paskatino "Šokoladas iki sekmadienio" jau kelis kartus perskaitė, dabar dar ir broliui skaito
QUOTE(Litlle~woman @ 2009 07 08, 13:41)
aš tai pati dar vaikas per dieną perskaitau porą knygų po porą šimtu psl. ir knygos man labai patinka.Pvz mergaites nuo 10 labiau traukia ''lengvos'' knygos apie meilę,berniukus ir panašios.Jeigu mergaitė eina į biblioteką su tevais tai nesiū lau tevam eit kartu,nes tuomet ji negali laisvai pasirinkti knygų.Pvz: aš vis dar prisimenu kai prieš 4 metus prisiregistravau Mažvydo Nacionalinėj bibliotekoj ir mama nuėjo kartu.Išrinko baisiai nuobodžias knygas ir aš merdėjau jas skaitydama...Kitąsyk nuvažiavau viena ir pasiėmusi visokių ''lengvų'' knygų slėpiau jas uoliai nuo mamos,užtat penkias knygas perskaičiau per 2 dienas Beto kai liepia klasėse skaityti būna tuokie sąrašai tai kai 8 klasėj siūlo skaityti salomėjos neries knygas tai nors nusišauk.Jiegu paauglius irtraukia kokios knygos tai tik apie juos pačius,šiuolaikinės...Nieko nuostabaus ,kad 12 metų vaikai nebeskaito Zuikio Puikio pasakėlių xD
manau, kad visiškai klysti. tos visos knygos apie meiles, vaikinus ir kitus dalykus ir totalus šlamštas. Vieną kartą pasiėmiau porą, baisu buvo. Tokios šiukšlės nesu skaičius. Nežinau, kodėl jas leidžia. Turbūt dėl pinigų ir populiarumo, o apie vaikus visai negalvoja. Savo dukrai niekad tų knygų neliesčiau skaityt, nes normalios knygos ugdytų vaiką, o ne paverstų 10-mete apsirengusią "diržu" ir lakstančia aplink berniukus.