Mūsų trečiokų mokytoja kiekvieną mėnesį organizuoja perskaitytų knygų aptarimą.Kiekvienas vaikas pristato perskaitytą jam patikusią knygutę.Manau, kad tai labai gerai.O skaito vaikai įvairias-ir Ragana Lilė, ir Kasparavičiaus knygutes, ir Vytauto V. Landsbergio, Astridos Lindgren, Račicko ir dar daug įvairių.
QUOTE(edvina @ 2009 03 29, 19:09)
O ar jūsų vaikai užsirašinėja perskaitytas knygas? Jei taip, tai ar to reikia mokyklai, ar savo įdomumui.
Maniškis rašosi, bet tik savo įdomumui, pas mus kažkaip nekontroliuoja ką ir kiek vaikai skaito. Paklausia, bet, kad labai mažai tų skaitančių laisvalaikiu manoškio klasėje
Maniškis rašosi, bet tik savo įdomumui, pas mus kažkaip nekontroliuoja ką ir kiek vaikai skaito. Paklausia, bet, kad labai mažai tų skaitančių laisvalaikiu manoškio klasėje
Čia labai priklauso nuo mokytojos. Maniškis antrokas, jo mokytoja tiesiog reikalauja, kad vaikaii skaitytų knygas, ir ne bet kokias, o kokybišką vaikišką literatūrą. Dėl to esu be galo dėkinga mokytojai, nes pačiai irgi niekaip nesisekdavo priversti vaiko skaityti. O mokytoja - autoritetas, jos klauso. O perskaitęs ir atsiskaitęs už tą knygą ir pats lieka patenkintas
Maniškis 11 metų,bet skaityti visai nenori,daro tai per prievartą.Žinoma,skaito,nes mokytoja prašo atsiskaityti už perskaitytas knygas,bet visai nejaučia jokio malonumo. Taip keista,nes aš pati tai negaliu be knygos gyventi
Rašau likusią rekomenduojamo knygų sąrašo pirmokams dalį:
21.V.Nemunėlis "Meškiukas Rudnosiukas"
22.K.Kubilinskas "Buvo buvo kaip nebuvo"
23.N.Kepenienė "Po riestainio saule"
24.A.Lindgren "Padaužų kaimo vaikai"
25.A.Matutis "Dvylikos svečių lauktuvės"
26.V.Nemunėlis "Tėvų nameliai brangūs"
27."Pasakos apie gėles"
28.A.Lindgren "Mes Varnų saloje"
29.R.Sadauskas "Kaip būti geram"
30.F.Zaltenas "Bembis. Bembio vaikai"
31.S.Paltanavičius "Paukščių laikrodis"
32.R.Šerelytė "Ėriukas po baobabu arbamegztinis su uodega"
33."Puiki knyga lietingai dienai"
34.A.Baltakis "Kas kur gyvena"
35.J.Degutytė "Baltas gulbių sostas"
36.H.M.Deneborgas "Asiliukė Grizela"
37.Enas Raudas "Lokio trobelė"
38.P.Cvirka "Nemuno šalies pasakos"
39.Just.Marcinkevičius "Voro vestuvės"
40.R.Kiplingas "Kaip drugelis treptelėjo koja"
41.P.Mašiotas "Senio pasakos"
42.V.Misevičius "Danuko Dundulioko nuotykiai"
43.A.Milnas "Mikės Pūkuotuko pasaulis"
44.V.Žilinskaitė "Tik niekam nesakyk"
45.V.Račickas "Mikė ir Juozapėlis"
46.R.Skučaitė "Laiškas sekmadieniui"
47.A.Lindgren "Emilis iš Lionebergos"
48.M.Vainilaitis "Žydras povas povinėja"
49.L.Gutauskas "Auksinė šiaudų šviesa"
50.O.Proisleris "Vaiduokliukas"
Skaitykit į sveikatą
21.V.Nemunėlis "Meškiukas Rudnosiukas"
22.K.Kubilinskas "Buvo buvo kaip nebuvo"
23.N.Kepenienė "Po riestainio saule"
24.A.Lindgren "Padaužų kaimo vaikai"
25.A.Matutis "Dvylikos svečių lauktuvės"
26.V.Nemunėlis "Tėvų nameliai brangūs"
27."Pasakos apie gėles"
28.A.Lindgren "Mes Varnų saloje"
29.R.Sadauskas "Kaip būti geram"
30.F.Zaltenas "Bembis. Bembio vaikai"
31.S.Paltanavičius "Paukščių laikrodis"
32.R.Šerelytė "Ėriukas po baobabu arbamegztinis su uodega"
33."Puiki knyga lietingai dienai"
34.A.Baltakis "Kas kur gyvena"
35.J.Degutytė "Baltas gulbių sostas"
36.H.M.Deneborgas "Asiliukė Grizela"
37.Enas Raudas "Lokio trobelė"
38.P.Cvirka "Nemuno šalies pasakos"
39.Just.Marcinkevičius "Voro vestuvės"
40.R.Kiplingas "Kaip drugelis treptelėjo koja"
41.P.Mašiotas "Senio pasakos"
42.V.Misevičius "Danuko Dundulioko nuotykiai"
43.A.Milnas "Mikės Pūkuotuko pasaulis"
44.V.Žilinskaitė "Tik niekam nesakyk"
45.V.Račickas "Mikė ir Juozapėlis"
46.R.Skučaitė "Laiškas sekmadieniui"
47.A.Lindgren "Emilis iš Lionebergos"
48.M.Vainilaitis "Žydras povas povinėja"
49.L.Gutauskas "Auksinė šiaudų šviesa"
50.O.Proisleris "Vaiduokliukas"
Skaitykit į sveikatą
Nors man tik 11 metu, labai megstu skaityt knygas, kai buvau 3oke nekesdavau knygu. dabar manes neimanoma "nukrapstyt" nuo knygu
QUOTE(Dute @ 2009 03 31, 12:07)
Ačiū už sąrašėlį. Mažiukas toks, sakyčiau Bet kažką iš jo bandysim
Tikrai labai dekui uz sarasiuka mes kaiop tik pirmokai tai vis uzeja i knygyna renkames po valanda laika atrodo visos tokios grazios tos vaikiskos knygutes, siaip megstam skaityti knygutes nes mokykloje kas menesi organizuoja knyguciu aptarima tai maniskis nori vis pasigirti kiek daug perskaite
QUOTE(Marijai @ 2009 04 11, 01:11)
Ačiū už sąrašėlį. Mažiukas toks, sakyčiau Bet kažką iš jo bandysim
esu nemaža dali skaicius 1 klasej
QUOTE(kamilyytee @ 2009 04 11, 13:03)
Tikrai labai dekui uz sarasiuka mes kaiop tik pirmokai tai vis uzeja i knygyna renkames po valanda laika
O aš savuosius į biblioteką siunčiu. Ir nekainuoja , ir vaikams atrakcija - gali patys rinktis . Ypač dukrai patinka , jos ten su bibliotekininke pabendrauja , pasikonsultuoja. Pastebėjau, kad noriau skaito, kai patys parsineša.
labai daug skaito, ypač jei "užsikabina", patinka hario poterio knygos tai labai greit perskaito, na vasara mažiau skaito
Sveikos,
man 12, aš labai mėgstu skaityti knygas, o šeip seniau to labai nekesdavau priežastis: Mano klasiokė perskaitė hario poterio dalį [500psl.], sakė labai patiko, aš irgi pasiemiau. Pradėjau skaityti ir labai nepatiko, bet mane vertė tą knygą pabaigti skaityti, tad po truputį skaičiau, ir perskaičiau, ir labai įdomu buvo. Poto pasiemiau dar, dar, dar ir dar, kol perskaičiau 7dalis, o šeip į dieną "surydavau" apie 150~200psl. O dabar skaitau visas kitas knygas paaugliams, ir tikrai patinka.
Skaitau knygas, aišku tik tos kurios man pasirodo įdomios ]
Jau nuo 2009 metų esu perskaičius tokias knygas, kaip : '' Gyvsidabris '', '' Kuždesys '', '' Dešimtasis ratas '', '' 19 minučių '', '' Šaltakraujiškai '', '' Laisva! '', '' Savaitgalis Paryžiuje ''. Knygos normalios, ne plonytės.
Jau nuo 2009 metų esu perskaičius tokias knygas, kaip : '' Gyvsidabris '', '' Kuždesys '', '' Dešimtasis ratas '', '' 19 minučių '', '' Šaltakraujiškai '', '' Laisva! '', '' Savaitgalis Paryžiuje ''. Knygos normalios, ne plonytės.