Maniske skaito, bet labai priklauso nuo knygos ir dar nuo daug visokiu salutiniu reiskiniu-aisku ir nuo laiko, kada beskaityti, jei i mokykla iseina 7.20 i griztam namo apie 18.30- pamokos, vakariene, pasnekesiai ir t.t. Va, dabar uzmigti niekaip negali, tai bando skaityt
Gal kas žino privalomos literatūros sąrašą pirmokui - kiek puslapių, kokias knygeles skaityti. Ačiū
Mano mergina trečiokė šiuo metų šturmuoja Raganą Lilę
O mano pirmokas "Harį Poterį", bet norėčiau sąrašėlio, kokia literatūra privaloma ar rekomenduojama pirmokams.
QUOTE(Marijai @ 2009 01 31, 02:51)
O mano pirmokas "Harį Poterį", bet norėčiau sąrašėlio, kokia literatūra privaloma ar rekomenduojama pirmokams.
O mokytojos negalit paprašyt rekomenduojamo? Nes privalomo kaip ir nėra, na bent jau neteko girdėt, kad toks būtų
QUOTE(vilma1978 @ 2009 01 30, 22:56)
Mano mergina trečiokė šiuo metų šturmuoja Raganą Lilę
ir maniskis treciokas pamises del Liles Jau visas knygeles perbelde. Labai dziaugiuosi, kad nupirkau jam viena is sios serijos knygeliu, nes butent nuo jos ir uzsikrete skaitymu, o iki tol turedavom kovot del kiekvieno privalomo puslapio. Dar sake patiko "Mazasis princas". Na, ir aisku pamises del komiksu, nuolat perka Donaldus ir dar kazkokias komiksu knygeles. Kol pats nemokejo skaityt, tai einamiausios budavo ivairios vaikiskos enciklopedijos
QUOTE(Marijai @ 2009 01 30, 22:44)
Gal kas žino privalomos literatūros sąrašą pirmokui - kiek puslapių, kokias knygeles skaityti. Ačiū
Kai mano dukra baigė 1 klasę, vasarai gavo tokį rekomenduotinų knygų sąrašą. Žinoma jų daugoka (51), tai gal per kelis kartus parašysiu
1.S.Geda "Praniukas Pramaniūgas"
2."Du kiškeliai pagiry"
3.E.Mieželaitis "Zuikis Puikis"
4.J.Degutytė "Pelėdžiuko sapnas"
5."Vaikų enciklopedija"
6.V.Palčinskaitė "Sapnų taškuota sraigė"
7.S.Paltanavičius "Ir aš turiu saulutę"
8.Just.Marcinkevičius "Grybų karas"
9.D.Mrazkova "Neverk, musmiryte"
10."Buvo senis ir senutė"
11.V.Žilinskaitė "Mokė milžinas"
12.V.Miliūnas "Evalduko metai"
13.A.Matutis "Girios televizorius"
14."Trumpos linksmos lietuvių pasakos"
15."Menu mįslę keturgyslę", "Lietuvių mįslės"
16.S.Poškus "Nebaigta pasaka"
17.S.Paltanavičius "Kas girelėj ošia"
18.L.Gutauskas "Kam katinui ūsai"
19.R.Sadauskas "Nuo pilies iki pilies"
20. "Linksmos Europos tautų pasakos"
Tai daugiausia kūriniai, kurių ištraukas skaitys antros klasės skaitiniuose. Tęsinys kitą kartą
QUOTE(Marijai @ 2009 01 30, 23:44)
O koks dar privalomas? Pirmokui nėra jokio sąrašo. Tik nuo antros klasės reikia atsiskaityti už perskaitytas knygas
QUOTE(kliūdžiau @ 2009 03 27, 12:16)
O koks dar privalomas? Pirmokui nėra jokio sąrašo. Tik nuo antros klasės reikia atsiskaityti už perskaitytas knygas
Man atrodo, kad privalomo ir vyresnėse klasėse nėra, tik rekomenduotinas. Maniškė, jei gerai pamenu pirmoje klasėje skaitė "Tetulės Mosopės paslaptis", tokia sena knygelė, bet jai labai patiko . Po poros metų prisiminė ir panoro perskaityti dar kartą. Ir "Melagių pilis", aš pati parinkau knygas, svarbiausia, kad raidės nebūtų mažos, nes sunku skaityti. Be to manau, kad knygą reikia rinkti pagal vaiko skaitymo įgūdžius. Persunki - išgąsdins , perlengva - nesudomins .
QUOTE(svajoklis @ 2007 08 03, 18:03)
Na labai jau pazystama situacija.
Masniskai ir skaite jei labai reikia ar juos verti.Bet paskutini gal pusmeti padarem namie konkursa,kas daugiau perskaitys knygu.
Jei pamenat mokykloj anksciau mes rasydavom i sasiuvini apie perskaitytas knygas.Tad mano vaikai dabar daro ta pati.Ir negana tik parasyti (zinau kaip pati gudraudavau mokykloj ).Mes ta pacia knyga perskaitom keli zmones.(pvz.dukra ir tetis,ar sunus ir mama).O paskui diskutuojam.O tas kuris buvo sauniausias gauna priza.(Biletas i baulinga ,kino teatra ir tt.).Ir namuose esam nustate 1val.po pietu visa seima kartu skaitom knygas.O vakare kas nori pratesia skaityma savo kambaryje,lovoje.
Pakolkas sekasi sauniai.gaunasi mazdaug 1-1.5sav---1 knyga.
Tad tuo esu patenkinta.Kaip bus toliau ziuresim.
Masniskai ir skaite jei labai reikia ar juos verti.Bet paskutini gal pusmeti padarem namie konkursa,kas daugiau perskaitys knygu.
Jei pamenat mokykloj anksciau mes rasydavom i sasiuvini apie perskaitytas knygas.Tad mano vaikai dabar daro ta pati.Ir negana tik parasyti (zinau kaip pati gudraudavau mokykloj ).Mes ta pacia knyga perskaitom keli zmones.(pvz.dukra ir tetis,ar sunus ir mama).O paskui diskutuojam.O tas kuris buvo sauniausias gauna priza.(Biletas i baulinga ,kino teatra ir tt.).Ir namuose esam nustate 1val.po pietu visa seima kartu skaitom knygas.O vakare kas nori pratesia skaityma savo kambaryje,lovoje.
Pakolkas sekasi sauniai.gaunasi mazdaug 1-1.5sav---1 knyga.
Tad tuo esu patenkinta.Kaip bus toliau ziuresim.
mano sunus kol mokesi pradineje skaitydavo daug taciau dabar jis penktokas ir per siuos metus dar nera normaliai knygos perskaites ir vis barames.tokios "programos"kaip pas jus mums nelabai iseitu pritaikyti tai net nzn kaip imanoma geruoju skaityt. turi daug uzklasines veiklos bet sedint namie be jokio uzsiemimo knygos nesumasto pasiimt geriau tv paziures
Maniškis trečiokėlis skaito daug ir įvairias knygas. Ir "Raganą Lilę" lyg ir visas perskaitęs, dabar "Haris Poteris" 6 knygą skaito.
O ar jūsų vaikai užsirašinėja perskaitytas knygas? Jei taip, tai ar to reikia mokyklai, ar savo įdomumui.
Maniškis rašosi, bet tik savo įdomumui, pas mus kažkaip nekontroliuoja ką ir kiek vaikai skaito. Paklausia, bet, kad labai mažai tų skaitančių laisvalaikiu manoškio klasėje
O ar jūsų vaikai užsirašinėja perskaitytas knygas? Jei taip, tai ar to reikia mokyklai, ar savo įdomumui.
Maniškis rašosi, bet tik savo įdomumui, pas mus kažkaip nekontroliuoja ką ir kiek vaikai skaito. Paklausia, bet, kad labai mažai tų skaitančių laisvalaikiu manoškio klasėje