Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

Mano penkiolikmetis sūnus, dideliam mano nusivylimui, visai nemėgsta skaityti. Kažkada su malonumu perskaitė "Plėšiką Hocenplocą", dar pernai vasarą netyčia įniko į "Adriano Moulo brendimo kančias". Perskaitė neatsiplėšdamas. Šiemet netyčia po ranka pakliuvo Adriano Moulo tęsinys, partempiau su džiaugsmu. Deja! Jau nebenorėjo, tik žadėjo kada nors paskaityti. Pažiūrėjau pažiūrėjau ir grąžinau knygą. user posted image
Atsakyti
Pivalomos literatūros sąrašą galima rasti
http://www.pedagogik....php?-469374926 pasirinkite kalbos, o tada 5-6 klasei 481 psl, 7-8 kl 500-501 psl, 9-10 kl 519 psl

o rekomenduojamos, t.y. papildomos- http://www.pedagogik...php?-1570517421 vėl prie kalbų rasit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zinulė: 03 gruodžio 2008 - 19:37
nelabai
Atsakyti
[quote=ERUGĖ,2008 10 21, 08:12]
Gal ,mamytės, pasipasakokit apie savo vaikų mėgstamiausias knygas ax.gif Na aišku tų vaikų,kurie nėra dideli skaitovai,nes tie kurie mėgsta skaityti,beveik kiekvienoje knygoje atranda kažką įdomaus

Man atrodo, kad kiekvienas vaikas turi atrasti SAVO knygą. thumbup.gif Jei tokia nepasitaikys - bus sunku su knygom. Vieniems patinka nuotikiai, kitiems pasakos, kitiems kokie detektyvai, dar kitiems gal apie indėnus ir t.t. Maniškis (11m) užkibo ant Ž.Verno ,, Penkiolikos metų kapitonas'', biggrin.gif tai dabar varo visas Verno knygas neatsitraukdamas. O mano brolio dukra (15m)(labai jau sunku buvu priversti paiimti knygą į rankas) ėmė skaityti knygas apie gyvūnus - Baltoji Iltis, Lesė ir kt. thumbup.gif
Atsakyti
Maniske skaito ir net labai smile.gif Beje jai 11m. Kai perskaito knyga ar net dvi verkia, kad nera ka skaityti thumbup.gif Kai prkam ir perkam. Dar gerai, kad i biblioteka uzsirasiusi tai kartais nubega ir ten tongue.gif
Atsakyti
patarkit, kokį žurnaliuką užprenumeruoti 11 metų berniukui? blush2.gif
Atsakyti
Man 12m. rasau, mama leidzia tongue.gif tai vat. Idomiausios knygos man yra autores Katherine Paterson: "Kaip ir žvaigždės" , "Tiltas į Terabitiją" . jose aprasomas vaiku gyvenimas nusivylimas dziaugsmai. 1, knygoje pabaigoje mirsta berniuko drauge ir jis mokosi su tuo susitaikyti. 2, knygoje pasakojama apie mergaite kurios tevas sedi kalejime, mama geria, brolis neklauso, mociute susenus : motina palieka ja su broliu pas mociute. Taciau jai gyvenima sviesina zvaigzdziu zmogus ateinantis kas nakt su teleskopu ir rodantis jai zvaigzdes.
taip pat tos pacios autores knyga "Smarkuolė Gilė Hopkins" apie mergaitę is globos namu kuri besalygiskai iesko vietos kuria vadiname namais.
Sitos knygos nera tokios "happy End'ai ". tikrai pamoko vaikus kad ne visada viskas buna gerai ir reikia moketi susitaikyti. Labai rekomenduopju sitas knygas. teko net asara isspausti.
PERSKAITYKITE thumbup.gif sugriauziau knygas per 1 - 5 dienas thumbup.gif labai idomios tikrai
Atsakyti
Mano dičkė (jai 12) absoliučiai neskaito doh.gif Gali dominti nedominus.... verysad.gif Aš pamenu iš savo paauglystės, kad antradienis būdavo laukiamiausia diena, nes mūsų klasė galėdavo eiti į biblioteką... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2008 12 20, 23:50)
patarkit, kokį žurnaliuką  užprenumeruoti 11 metų berniukui?  blush2.gif

gal "Naminuka"?Ten daug ivairiu uzduociu,kryziazodziu(jei megsta juos spresti).Mano desimtmetei dukrai labai patinka "Naminukas".
Atsakyti
mano dvinukes tai negali gyvent be knygu g.gif
nezinu kodel skaityt ismoko 5 metu ir skaito daug nespeju net knygu pirkti thumbup.gif lotuliukas.gif doh.gif
bet gal ir todel klaseje skaito geriausei ....... mirksiukas.gif
seip pas mumis griezta tvarka perskaitei knyga papasokojai tevai uzdeda pliusa tokioj knygeliai kas per menesi perskaito daugiausia knygu tas gauna priza wub.gif thumbup.gif
musu viriausioji (17 metu ) irgi kazkaip pripratus prie knygu todel irgi daug skaito doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miglytea: 29 gruodžio 2008 - 15:08
Mano merginos labiausiai "burtininkavimo" knygas skaito.
Na, Hario Poterio ciklą ar LAURA turbūt jau nestebuklas paminėti, bet ir kitos skaitomos panašios:
ORAKULAS-ARCHONTAS-SKARABĖJAS,
ERAGONAS-VYRIAUSIASIS,
AKMENS ŠVIESA - STIKLINIS ŽODIS -VANDENS KARALIENĖ
AUKSINIS KOMPASAS-AŠTRUSIS PEILIS-GINTARINIS ŽIŪRONAS,
SAMARKANDO AMULETAS-PTOLEMAJO VARTAI-GOLEMO AKIS

Būtinai turi būti daug magijos, stebuklų, burtininkų... O svarbiausia - kad knyga būtų ne viena, o su pratęsimais, stori tomai, daug knygų.... Ir kuo daugiau, tuo geriau...

O vieną kartą pamačiau knygyne ir nupirkau DANUKĄ DUNDULIUKĄ... Buvo tokia mano vaikystės knyga apie mažą išminčių... Tokia šauni - mano mėgstamiausia, skaičiau gal 5 kartus. Tai perskaitė... mainais į GOLEMO AKIS...
Sakė, kad šiaip sau, o va ta magiškoji - kur kas geriau...
Ir Tomo Sojerio nuotykiai pasirodė nuobodoki, vos tris skyrius įveikė ir numetė...

Knygas skaito jau seniai... Ai, net KALĖDŲ SENELIUI 9 metų (dar tikėdamos) parašė laišką, kad nori išmokti skraidyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilidin: 30 gruodžio 2008 - 23:14
Mano mazesnioji Juste - seseriu metu. Na, mokome ja skaityti nuo penkeriu, kai pradejo aiskiai kalbeti, metus dirbome prie raidymo, raidziu atpazinimo, skiemenu ir visu zodziu. Nekisome jai mokytis abeceles, nes kiek dar reikejo ir be jos ismokti biggrin.gif Na ir seseriu ji jau skaito lengvas knygeles smile.gif dziaugiames jos gabumais, ir tiesiog neliepiame o graziai pasakome dabar pazaidei, pavalgei belieka ramiai ir idomiai paskaityti smile.gif mazoji ciumpa savo knygele ir su dideliu noru skaito, na zinoma ne valandomis, bet po pusvalandi tai jau tikrai smile.gif manau tai yra gera pradzia biggrin.gif
Atsakyti