Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

QUOTE(Jūržolė @ 2008 08 20, 15:18)
Na net nežinau, kaip sudominti savo sūnų skaityti, knygos jo visai nedomina doh.gif

O patys ar skaitote? Jei tėvai nerodo pavyzdžio, tai ir vaikai nenorės skaityti mirksiukas.gif Ir atvirkščiai. O šiaip tai ir garsiai vaikams reikia daug skaityti. Netikiu, kad nenorėtų klausytis schmoll.gif , pavyzdžiui vakarais prieš miegą. O tada jau natūraliai kils susidomėjimas knygomis, jei pavyks įdomias istorijas pasirinkt 4u.gif

QUOTE(Makarska @ 2008 09 22, 08:43)
SSuzi, mano 8-metis knygomis susidomėjo visai neseniai. Kol kas skaito vieną po kitos Proislerio knygeles.  Gal gali parašyti kokios knygos labiausiai patiko tavo sūnui  smile.gif .

Klausimas ne man , bet įkišiu savo trigrašį blush2.gif : maniškiui patiko visos Raganaitės Lilės, Šauniojo penketuko nuotykiai, Seklio Kviatkovskio serija, Obuolių pasakos, Haris Poteris visas suskaitytas ( dėl ko labai liūdi), o dabar jau Tunelius žada skaityt blink.gif O kai buvo mažesnis labai patikdavo Daktaras Aiskauda, Rikiki istorijos. Sėkmės renkantis ir skaitant 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Shusha. Šaunuolis tavo vaikas, jei Harį Poterį perskaitė 8-rių.
Atsakyti
Aš būdama tokio amžiaus[apie 9metų], knygas skaitydavau tik tada, kai kildavo noras. Šiuo metu, per savaitę retai būna, kad kokius 5skyrius knygos perskaityčiau. Tiesiog, nėra laiko. Su draugais pašėlt, diskotekos, pasivaikščiojimai ir t.t. O šiais laikais iš viso, vaikai tų knygų turbūt retai, kad skaito, nes TV ir kompiuteris užvaldė juos. ;DD Mane jau irgi baigia užvaldyt, bet šiaip dažnai internetu knygą parsisiunčiu, ir skaitinėju. :] thumbup.gif
Atsakyti
Mano dukra jau greit bus desimties metu ir jau gaba senai skaito knygas ir ne plonas , pasaku gana stora knyga per diena sugrauzia biggrin.gif
Atsakyti
Labukas. Maniškei jau greitai 11 ir jau kaip ir pradėjo knygas skaityti biggrin.gif Tik dabar kita problema: tos knygos visai ne pagal jos amžių: Nebaigtas dienoraštis; Princesės dienoraštis; Meilė, sumaištis, klasės išvyka ir panašios. gal aš čia be reikalo jaudinuosi g.gif
Atsakyti
Tiesiog šįryt kalbėjausi su savo 13-mečiu,kodėl jis nemėgsta skaityti doh.gif yra ėmęs visokių knygų,kurios jam atrodė,kad įdomios bus,bet niekada neperskaito iki galo g.gif dabar turi parsinešęs Harį Poterį,nes reikia perskaityti daug puslapių,galvojau,daugeliems ši patinka,gal ir jis skaitys,bet deja verysad.gif Tai jis man šįryt pareiškė,kad vienintelę knygą yra perskaitęs iki galo-Lietuvių liaudies pasakas rolleyes.gif sakė,kad jam patiko ,kad lengvai skaitoma,kad su jumoru cool.gif
Gal ,mamytės, pasipasakokit apie savo vaikų mėgstamiausias knygas ax.gif Na aišku tų vaikų,kurie nėra dideli skaitovai,nes tie kurie mėgsta skaityti,beveik kiekvienoje knygoje atranda kažką įdomaus rolleyes.gif Pvz aš vaikystėje labai mėgdavau skaitymą,skaitydavau visas leidžiamas mano amžiui knygas,na tik nemėgstu ir nemėgdavau fantastikos blush2.gif pasakų prie jų nepriskiriu,jos kažkiek pamokančios ax.gif
Atsakyti
Mano dukros mažesnės (8 metai), bet irgi jaučiu, kad nebus mėgėjos skaityti. Aš mokyklos laikais buvau knygų graužikė, naktimis po antklode su prožektroriumi skaitydavau doh.gif. Nors tėvai manęs neskatino skaityti, nesiūlė knygų, tiesiog man buvo įdomu. Bet vyras - ne, ne skaitovas schmoll.gif, tai matyt vaikai į jį atsigimė unsure.gif. Mėgsta, kai aš joms skaitau (nors pačios neprašo), bet pačios skaityti tingi. Tavo sūnus gal irgi pavargsta ilgas istorijas skaityti, jam geriau, kai yra trumpi pasakojimai (kaip tos pasakos). Kažko panašaus ir reikėtų ieškoti (apsakymų arba iš trumpų istorijų sudaryto pasakojimo) g.gif. Aš savo dukroms sugalvojau skatinimo sistemą, kad už perskaitytus puslapius skaičiuoju taškus, kurie galų gale pavirsta pinigais, bet nežinau, ar 13-mečiui tai tinka unsure.gif. Nesitikiu, kad nuo to atsiras meilė knygoms, bet visgi daugiau perskaitys rolleyes.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 21 spalio 2008 - 09:46
QUOTE(Saja @ 2008 10 21, 11:45)
Kažko panašaus ir reikėtų ieškoti (apsakymų arba iš trumpų istorijų sudaryto pasakojimo)  g.gif.

bet nežinau, ar 13-mečiui tai tinka  unsure.gif

sutinku,bet jam dabar liepė perskaityti daug puslapių(neatsimenu kiek ten)tai jis matyt pagalvojo aceit lengvesnį variantą doh.gif bandysiu sakyt,arba tegul skaito šią arba tegul pasieško vėl kokių trumpų pasakų g.gif

tiktų oi kaip tiktų,bet nenoriu tokio skatinimo unsure.gif
buvau pradėjusi jam už 10-tukus pinigų duoti,tai parnešdavo jų nemažai,galvojau,kad bankrutuosiu biggrin.gif bet kai mėnesio gale auklėtoja surašė visus likusius pažymius ,išsigandau doh.gif
Atsakyti
Gal jam patiktų detektyviniai apsakymai, Konan Doilio arba Agatos Kristi?
Atsakyti
Mano dukra irgi skaite per prievarta kol nesuradau jai Olofsson "Berto žygiai". Švedų rašytojų knyga,parašyta su paauglišku žargonu,jumoru....Man pačiai patiko thumbup.gif Tai ji perskaitė šitą,tada ėmėm ieškoti kitų knygų apie Berta,dar perskaitėm 2 ar 3,ir taip pamegom skaitymą.Dar jai l. patiko kiek pamenu "Klanų kariai į tyrus".Dabar visa klase tiesiog pamišo dėl tos knygios.Šį savaitgali knygyne pirkom šitos knygos 2 dali- "Ugnis ir ledas" .Dukra net žviegė kai pamatė kad jau išleista antra dalis.
Pabandykit mirksiukas.gif Gal patiks.
Atsakyti
QUOTE(ozzy @ 2008 10 21, 15:39)
Mano dukra irgi skaite per prievarta kol nesuradau jai Olofsson "Berto žygiai". Švedų rašytojų knyga,parašyta su paauglišku žargonu,jumoru....Man pačiai patiko thumbup.gif  Tai ji perskaitė šitą,tada ėmėm ieškoti kitų knygų apie Berta,dar perskaitėm 2 ar 3,ir taip pamegom skaitymą.Dar jai l. patiko kiek pamenu "Klanų kariai į tyrus".Dabar visa klase tiesiog pamišo dėl tos knygios.Šį savaitgali knygyne pirkom šitos knygos 2 dali- "Ugnis ir ledas" .Dukra net žviegė kai pamatė kad jau išleista antra dalis.
Pabandykit mirksiukas.gif  Gal patiks.

thumbup.gif aciuks.gif
bandysim biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. Man 15 metų. Na nežinau man niekada nekilo problemų su skaitymu. Dabar jau esu perskaičius Rugiuose prie bedugnės, Erškėčių paukščius, Da Vinčio kodą, Džeine Eir ir t.t. Manau, kad labai geros knygos yra Konano Doilio raštai. Apie Šerloką Holmsą.
Dar vaikams jaunesniems patinka Džanio Rodario Pasakos telefonu bei Otfrydo Proislerio Plėšikas Honcenplocas, Raganiukė, Mažasis vandenis.
Žinau nes pati skaičiau yra prašytos puikiai.Lengvai skaitos, įdomios. ax.gif
Atsakyti