Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitymas

atsimenu, pirma normalesne knyga buvo pepe ilgakojne +/- 6-7m. per tris dienas smile.gif aisku, skaiciau neatsitraukdama visa laika smile.gif nuo to laiko ir nebeatsitraukiau nuo knygu smile.gif bibliotekininke jau mane kiaurai pazinojo, kazkada skaiciavom, kad per pusmeti kakzur 500 dalyku is bibliotekos pasiimiau. cia, aisku, ne vien knygutes, ir zurnalai, bet ju tikrai ne dauguma. dar atsimenu, kad jei pasakydavo, kad man knyga per sudetinga tada is principo ja perskaitydavau smile.gif tokiu budu 7m perskaiciau romeo ir dziuljeta, hamleta smile.gif aisku, nelabai ka supratau tongue.gif
megimas skaityti labai padeda veliau - rasyba, skiryba ir pan nuo pirmuju klasiu iki dabar sekasi daug lengviau, nei nemegejams paskaityt smile.gif o ir rasineliu rasymas daug lengviau pavyksta smile.gif BUTINAI pratinkit vaika prie skaitymo wink.gif labai labai labai pravartu smile.gif
Atsakyti
O man,pačiai,labai patiko "mažoji princesė","širdis", ir labai labai graži knygutė-"be šeimos".
Dar "mažasis princas" patiko 4u.gif ax.gif
Atsakyti
oi kaip sunkiai as priverciu savo vaika skaityti knygas - o Hario poterio ska neskaitysiu - neidomu. skaito pasakas - nes kitas tingi.
Atsakyti
Mano mėgstamiausios vaikystės knygos: A. Lindgren" Padaužų kaimo vaikai", E. de Amiči "Širdis" wub.gif
QUOTE(mamutas @ 2008 04 07, 19:42)
Mano dukra labai daug skaito. Per dieną perskaito 200 psl. knygą. Galėtų kas antra diena mane į knygyną tempti, vis naują knygą pirkti  doh.gif Užtat matematikos visiškai nemoka, kaip kontrolinis, taip dvejetas  verysad.gif Neišmanau ką daryt, nors čia ir ne į temą  blush2.gif

Jei jūsų profilyje nebūtų įrašyta, kad turite tris vaikus, pagalvočiau, kad čia rašo mano mama lotuliukas.gif
Mano situacija panaši - knygų graužikė, filologė iš prigimties. Matematika man - priešas numeris vienas gun_bandana.gif Na tik taip, kad iš kiekvieno kontrolinio po dvejetą tai nebūdavo, bet iš trečdalio - taip. O ir beveik kiekvienąkart pakvietusi mane prie lentos mokytoja pasakydavo: "Sėsk, du". Dešimtoje klasėje metiniam turėjau 4, papildomai mokiausi ir už egzaminą gavau 7 (nes tais metais labai lengvos užduotys pasitaikė), o paskui pasirinkau humanitarinį profilį ir nuo to laiko matematiką mokiausi B lygiu. Kadangi iki tol turėjau reiklią ir griežtą mokytoją (kuri vis dvejetus rašydavo), matematika man būdavo poilsis. Nepalyginsi su A lygiu - jei būčiau pasirinkus, net dvejetų nebūčiau įstengusi gauti.
Nuo praeito antradienio matematikos nebelankau, atestate bus aštuonetas, egzamino nelaikysiu, skaičiuot be skaičiuotuvo pagalvos nemoku iki šiol, daugumos formulių nebeatsimenu (jei ir būdavau trumpam išmokusi - tam kontroliniui), matematiškai mąstyt nesugebu, studijuosiu lietuvių filologiją, skaitysiu, rašysiu ir gyvenime kaip nors išsiversiu be matematikos.
Bandykite kartu su dukra spręsti neaiškumus, tegu pasimoko papildomai, pas korepetitorius, kad metiniam dvejetų nebūtų ir galėtų sėkmingai iš klasės į klasę keliauti, ir jei ji tikrai stipri humanitarė, manau, suras savo vietą gyvenime ir universitete drinks_cheers.gif Nors stojant į daugelį specialybių matematika reikalinga... unsure.gif
Atsakyti
sveikos mamytes! cia noreciau su jumis padiskutuoti apie vaiku knygas kokias skaito jusu vaikai ?kokios jiems patiko? kokios ne? ar knygas issirenka pats vaikas ar ir jus padedate.. butu idomu suzinoti ar knygos kaina itakoja jos pasirinkima taigi apie viska sioje temoje smile.gif

P.S. kuriu pirma tema tai jei nusisnekejau atsiprasau ax.gif ir dar jei tokia tema jau yra tai tikrai nepastebejau.. smile.gif
Atsakyti
mano dvyniai knygų neskaito sad.gif o reikėtų jiem...
nors... susižavėjo Donaldo komiksais bigsmile.gif nors šis tas...

ai, dar domisi enciklopedijomis, kur daug paveikslėlių, bet paskaityti deja nelabai kas yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2008 07 02, 13:40)
mano dvyniai knygų neskaito sad.gif o reikėtų jiem...
nors... susižavėjo Donaldo komiksais  bigsmile.gif  nors šis tas...

ai, dar domisi enciklopedijomis, kur daug paveikslėlių, bet paskaityti deja nelabai kas yra  doh.gif

na dar palauk... gal dar metai kai bus 9 manau pamegs skaityti ,o tu galetum pasiuliti ydomia knyga kad nors pradetu skaityti o jei sudomins tai nė prasyti nereikes patys skaitys smile.gif nors berniukus kartais reikia paraginti skaityti 4u.gif manau mergaites greiciau susidomi thumbup.gif na cia mano nuomone
Atsakyti
Mano vyresnele (jau vienuolikos)knygu maniake. doh.gif Manija prasidejo nuo seseriu...Perskaicius visas lietuviskai isleistas Astridos Lindgren. Dar megsta (tiksliau, mego pradinej) V.Racicka. Nebrokija nei klasikos, nei moderniu autoriu, ju net pavardziu neatsimenu- kas savaite naujos ir naujos knygos...Viena paskutiniu- Mergaite su apelsinais- ir as perskaiciau, nieko visai. Aisku, Haris Poteris irgi perskaitytas. Ir Eragonas- duokle madai. Bet pastarasis panelei nepatiko (pritariu, man irgi nelabai). Gimtadieniui is seneliu-tetu-dedziu uzsipraso knygu. smile.gif

Apskritai, stengiuos ir as kazka vaikisko perskaityti, kad zinociau, kas mano vaikams idomu. Sunus penkeriu- tik pradeda skaityti knygas, kol kas skaitineja tik siaip, nesusikaupia visai knygai nuo pradzios iki pabaigos.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 02, 19:30)
Mano vyresnele (jau vienuolikos)knygu maniake.  doh.gif Manija prasidejo nuo seseriu...Perskaicius visas lietuviskai isleistas Astridos Lindgren. Dar megsta (tiksliau, mego pradinej) V.Racicka. Nebrokija nei klasikos, nei moderniu autoriu, ju net pavardziu neatsimenu- kas savaite naujos ir naujos knygos...Viena paskutiniu- Mergaite su apelsinais- ir as perskaiciau, nieko visai. Aisku, Haris Poteris irgi perskaitytas. Ir Eragonas- duokle madai. Bet pastarasis panelei nepatiko (pritariu, man irgi nelabai). Gimtadieniui is seneliu-tetu-dedziu uzsipraso knygu.  smile.gif

Apskritai, stengiuos ir as kazka vaikisko perskaityti, kad zinociau, kas mano vaikams idomu. Sunus penkeriu- tik pradeda skaityti knygas, kol kas skaitineja tik siaip, nesusikaupia visai knygai nuo pradzios iki pabaigos.

na juk dar tik 5 metukai kiti dar net skaityt nemoka..
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 02, 18:30)
Mano vyresnele (jau vienuolikos)knygu maniake.  doh.gif Manija prasidejo nuo seseriu...Perskaicius visas lietuviskai isleistas Astridos Lindgren. Dar megsta (tiksliau, mego pradinej) V.Racicka. Nebrokija nei klasikos, nei moderniu autoriu, ju net pavardziu neatsimenu- kas savaite naujos ir naujos knygos...Viena paskutiniu- Mergaite su apelsinais- ir as perskaiciau, nieko visai. Aisku, Haris Poteris irgi perskaitytas. Ir Eragonas- duokle madai. Bet pastarasis panelei nepatiko (pritariu, man irgi nelabai). Gimtadieniui is seneliu-tetu-dedziu uzsipraso knygu.  smile.gif

g.gif

Mano dukra (8 metai) kaip tik siandien pareiske, kad ji per daug knygu skaito (ji visus Harius Poterius 7 metu perskaite), NES pradejo zodzius tarti taip kaip jie rasosi, o ne taip kaip tariasi. T.y. ji sako [balet], o ne [balei].

Bet ji ne Lietuvoje eina i mokykla ir todel greiciausiai tokios problemos lietuviui vaikui neiskiltu. Lietuviu kalbos atzvilgiu, jos isprotejes noras skaityti tik praturtina josios zodyna ir patikslina tarsena. thumbup.gif

Atsakyti
Maniškė (14m.) serga dabar Hariu Poteriu, seniau skaitydavo Princesės dienoraščio dalis smile.gif Šiaip knygas nelaibai skaito, bet jau jei patinka kokia viena knyga, tai paskui visas jos dalis susiperka ir skaito, skaito... biggrin.gif
šiaip nemažas sarašiukas būna knygu, kur nokykloje užduoda perskaityti...kartais per vasarą net nespėja visų.. doh.gif
Dar iš draugės pasiskolino tokią ploną knygą anglų kalbos, kur specialiai, tam, kad pagilint anglų kalbos žinias, tai skaito sau su žodynu, kad tik greit jai nepabostų... doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urtes mama: 09 liepos 2008 - 11:44
QUOTE(undinele... @ 2008 06 30, 19:36)
sveikos mamytes! cia noreciau su jumis padiskutuoti apie vaiku knygas kokias skaito jusu vaikai ?kokios jiems patiko? kokios ne? ar knygas issirenka pats vaikas ar ir jus padedate.. butu idomu suzinoti ar knygos kaina itakoja jos pasirinkima taigi apie viska sioje temoje smile.gif

P.S. kuriu pirma tema tai jei nusisnekejau atsiprasau ax.gif  ir dar jei tokia tema jau yra tai tikrai nepastebejau.. smile.gif

Kai vaikui 5 metai, tai knygas renka tėvai.
Manau, kad pačiam išsirinkti nelabai pavyks: griebs už tos kur labiausiai blizgučiais pabarstyta.
O jei tėvai renka, tai aišku, jie gali atsiklausti.
Juk vaikas pasako, kad ta ir ta pasaka jam labiausiai patiko, nes.... Tada galima kažko panašaus paieškoti.
Arba iš savo patirties: kai buvau mažas skaičiau tą knygą ir ji man labai patiko. Parsivežkit iš senelių ir paskaitykit.
Vaiko skonis gal bus kitoks, bet nors padėsi atrasti ir mėgstamus dalykus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilidin: 13 liepos 2008 - 10:12