atsimenu, pirma normalesne knyga buvo pepe ilgakojne +/- 6-7m. per tris dienas aisku, skaiciau neatsitraukdama visa laika nuo to laiko ir nebeatsitraukiau nuo knygu bibliotekininke jau mane kiaurai pazinojo, kazkada skaiciavom, kad per pusmeti kakzur 500 dalyku is bibliotekos pasiimiau. cia, aisku, ne vien knygutes, ir zurnalai, bet ju tikrai ne dauguma. dar atsimenu, kad jei pasakydavo, kad man knyga per sudetinga tada is principo ja perskaitydavau tokiu budu 7m perskaiciau romeo ir dziuljeta, hamleta aisku, nelabai ka supratau
megimas skaityti labai padeda veliau - rasyba, skiryba ir pan nuo pirmuju klasiu iki dabar sekasi daug lengviau, nei nemegejams paskaityt o ir rasineliu rasymas daug lengviau pavyksta BUTINAI pratinkit vaika prie skaitymo labai labai labai pravartu
O man,pačiai,labai patiko "mažoji princesė","širdis", ir labai labai graži knygutė-"be šeimos".
Dar "mažasis princas" patiko
Dar "mažasis princas" patiko
oi kaip sunkiai as priverciu savo vaika skaityti knygas - o Hario poterio ska neskaitysiu - neidomu. skaito pasakas - nes kitas tingi.
Mano mėgstamiausios vaikystės knygos: A. Lindgren" Padaužų kaimo vaikai", E. de Amiči "Širdis"
Jei jūsų profilyje nebūtų įrašyta, kad turite tris vaikus, pagalvočiau, kad čia rašo mano mama
Mano situacija panaši - knygų graužikė, filologė iš prigimties. Matematika man - priešas numeris vienas Na tik taip, kad iš kiekvieno kontrolinio po dvejetą tai nebūdavo, bet iš trečdalio - taip. O ir beveik kiekvienąkart pakvietusi mane prie lentos mokytoja pasakydavo: "Sėsk, du". Dešimtoje klasėje metiniam turėjau 4, papildomai mokiausi ir už egzaminą gavau 7 (nes tais metais labai lengvos užduotys pasitaikė), o paskui pasirinkau humanitarinį profilį ir nuo to laiko matematiką mokiausi B lygiu. Kadangi iki tol turėjau reiklią ir griežtą mokytoją (kuri vis dvejetus rašydavo), matematika man būdavo poilsis. Nepalyginsi su A lygiu - jei būčiau pasirinkus, net dvejetų nebūčiau įstengusi gauti.
Nuo praeito antradienio matematikos nebelankau, atestate bus aštuonetas, egzamino nelaikysiu, skaičiuot be skaičiuotuvo pagalvos nemoku iki šiol, daugumos formulių nebeatsimenu (jei ir būdavau trumpam išmokusi - tam kontroliniui), matematiškai mąstyt nesugebu, studijuosiu lietuvių filologiją, skaitysiu, rašysiu ir gyvenime kaip nors išsiversiu be matematikos.
Bandykite kartu su dukra spręsti neaiškumus, tegu pasimoko papildomai, pas korepetitorius, kad metiniam dvejetų nebūtų ir galėtų sėkmingai iš klasės į klasę keliauti, ir jei ji tikrai stipri humanitarė, manau, suras savo vietą gyvenime ir universitete Nors stojant į daugelį specialybių matematika reikalinga...
QUOTE(mamutas @ 2008 04 07, 19:42)
Mano dukra labai daug skaito. Per dieną perskaito 200 psl. knygą. Galėtų kas antra diena mane į knygyną tempti, vis naują knygą pirkti Užtat matematikos visiškai nemoka, kaip kontrolinis, taip dvejetas Neišmanau ką daryt, nors čia ir ne į temą
Jei jūsų profilyje nebūtų įrašyta, kad turite tris vaikus, pagalvočiau, kad čia rašo mano mama
Mano situacija panaši - knygų graužikė, filologė iš prigimties. Matematika man - priešas numeris vienas Na tik taip, kad iš kiekvieno kontrolinio po dvejetą tai nebūdavo, bet iš trečdalio - taip. O ir beveik kiekvienąkart pakvietusi mane prie lentos mokytoja pasakydavo: "Sėsk, du". Dešimtoje klasėje metiniam turėjau 4, papildomai mokiausi ir už egzaminą gavau 7 (nes tais metais labai lengvos užduotys pasitaikė), o paskui pasirinkau humanitarinį profilį ir nuo to laiko matematiką mokiausi B lygiu. Kadangi iki tol turėjau reiklią ir griežtą mokytoją (kuri vis dvejetus rašydavo), matematika man būdavo poilsis. Nepalyginsi su A lygiu - jei būčiau pasirinkus, net dvejetų nebūčiau įstengusi gauti.
Nuo praeito antradienio matematikos nebelankau, atestate bus aštuonetas, egzamino nelaikysiu, skaičiuot be skaičiuotuvo pagalvos nemoku iki šiol, daugumos formulių nebeatsimenu (jei ir būdavau trumpam išmokusi - tam kontroliniui), matematiškai mąstyt nesugebu, studijuosiu lietuvių filologiją, skaitysiu, rašysiu ir gyvenime kaip nors išsiversiu be matematikos.
Bandykite kartu su dukra spręsti neaiškumus, tegu pasimoko papildomai, pas korepetitorius, kad metiniam dvejetų nebūtų ir galėtų sėkmingai iš klasės į klasę keliauti, ir jei ji tikrai stipri humanitarė, manau, suras savo vietą gyvenime ir universitete Nors stojant į daugelį specialybių matematika reikalinga...
sveikos mamytes! cia noreciau su jumis padiskutuoti apie vaiku knygas kokias skaito jusu vaikai ?kokios jiems patiko? kokios ne? ar knygas issirenka pats vaikas ar ir jus padedate.. butu idomu suzinoti ar knygos kaina itakoja jos pasirinkima taigi apie viska sioje temoje
P.S. kuriu pirma tema tai jei nusisnekejau atsiprasau ir dar jei tokia tema jau yra tai tikrai nepastebejau..
P.S. kuriu pirma tema tai jei nusisnekejau atsiprasau ir dar jei tokia tema jau yra tai tikrai nepastebejau..
mano dvyniai knygų neskaito o reikėtų jiem...
nors... susižavėjo Donaldo komiksais nors šis tas...
ai, dar domisi enciklopedijomis, kur daug paveikslėlių, bet paskaityti deja nelabai kas yra
ai, dar domisi enciklopedijomis, kur daug paveikslėlių, bet paskaityti deja nelabai kas yra
QUOTE(Rustė @ 2008 07 02, 13:40)
mano dvyniai knygų neskaito o reikėtų jiem...
na dar palauk... gal dar metai kai bus 9 manau pamegs skaityti ,o tu galetum pasiuliti ydomia knyga kad nors pradetu skaityti o jei sudomins tai nė prasyti nereikes patys skaitys nors berniukus kartais reikia paraginti skaityti manau mergaites greiciau susidomi na cia mano nuomone
Mano vyresnele (jau vienuolikos)knygu maniake. Manija prasidejo nuo seseriu...Perskaicius visas lietuviskai isleistas Astridos Lindgren. Dar megsta (tiksliau, mego pradinej) V.Racicka. Nebrokija nei klasikos, nei moderniu autoriu, ju net pavardziu neatsimenu- kas savaite naujos ir naujos knygos...Viena paskutiniu- Mergaite su apelsinais- ir as perskaiciau, nieko visai. Aisku, Haris Poteris irgi perskaitytas. Ir Eragonas- duokle madai. Bet pastarasis panelei nepatiko (pritariu, man irgi nelabai). Gimtadieniui is seneliu-tetu-dedziu uzsipraso knygu.
Apskritai, stengiuos ir as kazka vaikisko perskaityti, kad zinociau, kas mano vaikams idomu. Sunus penkeriu- tik pradeda skaityti knygas, kol kas skaitineja tik siaip, nesusikaupia visai knygai nuo pradzios iki pabaigos.
Apskritai, stengiuos ir as kazka vaikisko perskaityti, kad zinociau, kas mano vaikams idomu. Sunus penkeriu- tik pradeda skaityti knygas, kol kas skaitineja tik siaip, nesusikaupia visai knygai nuo pradzios iki pabaigos.
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 02, 19:30)
Mano vyresnele (jau vienuolikos)knygu maniake. Manija prasidejo nuo seseriu...Perskaicius visas lietuviskai isleistas Astridos Lindgren. Dar megsta (tiksliau, mego pradinej) V.Racicka. Nebrokija nei klasikos, nei moderniu autoriu, ju net pavardziu neatsimenu- kas savaite naujos ir naujos knygos...Viena paskutiniu- Mergaite su apelsinais- ir as perskaiciau, nieko visai. Aisku, Haris Poteris irgi perskaitytas. Ir Eragonas- duokle madai. Bet pastarasis panelei nepatiko (pritariu, man irgi nelabai). Gimtadieniui is seneliu-tetu-dedziu uzsipraso knygu.
na juk dar tik 5 metukai kiti dar net skaityt nemoka..
QUOTE(alfa159 @ 2008 07 02, 18:30)
Mano dukra (8 metai) kaip tik siandien pareiske, kad ji per daug knygu skaito (ji visus Harius Poterius 7 metu perskaite), NES pradejo zodzius tarti taip kaip jie rasosi, o ne taip kaip tariasi. T.y. ji sako [balet], o ne [balei].
Bet ji ne Lietuvoje eina i mokykla ir todel greiciausiai tokios problemos lietuviui vaikui neiskiltu. Lietuviu kalbos atzvilgiu, jos isprotejes noras skaityti tik praturtina josios zodyna ir patikslina tarsena.
Maniškė (14m.) serga dabar Hariu Poteriu, seniau skaitydavo Princesės dienoraščio dalis Šiaip knygas nelaibai skaito, bet jau jei patinka kokia viena knyga, tai paskui visas jos dalis susiperka ir skaito, skaito...
šiaip nemažas sarašiukas būna knygu, kur nokykloje užduoda perskaityti...kartais per vasarą net nespėja visų..
Dar iš draugės pasiskolino tokią ploną knygą anglų kalbos, kur specialiai, tam, kad pagilint anglų kalbos žinias, tai skaito sau su žodynu, kad tik greit jai nepabostų...
šiaip nemažas sarašiukas būna knygu, kur nokykloje užduoda perskaityti...kartais per vasarą net nespėja visų..
Dar iš draugės pasiskolino tokią ploną knygą anglų kalbos, kur specialiai, tam, kad pagilint anglų kalbos žinias, tai skaito sau su žodynu, kad tik greit jai nepabostų...
QUOTE(undinele... @ 2008 06 30, 19:36)
sveikos mamytes! cia noreciau su jumis padiskutuoti apie vaiku knygas kokias skaito jusu vaikai ?kokios jiems patiko? kokios ne? ar knygas issirenka pats vaikas ar ir jus padedate.. butu idomu suzinoti ar knygos kaina itakoja jos pasirinkima taigi apie viska sioje temoje
Kai vaikui 5 metai, tai knygas renka tėvai.
Manau, kad pačiam išsirinkti nelabai pavyks: griebs už tos kur labiausiai blizgučiais pabarstyta.
O jei tėvai renka, tai aišku, jie gali atsiklausti.
Juk vaikas pasako, kad ta ir ta pasaka jam labiausiai patiko, nes.... Tada galima kažko panašaus paieškoti.
Arba iš savo patirties: kai buvau mažas skaičiau tą knygą ir ji man labai patiko. Parsivežkit iš senelių ir paskaitykit.
Vaiko skonis gal bus kitoks, bet nors padėsi atrasti ir mėgstamus dalykus.