Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas. 27 dalis

Aš turiu spec.pieštuką. Pažymiu juo. Labai patogu thumbup.gif

Pumpurėli, išduok paslaptį, kaip įtempi medžiagą ant savo rėmo ax.gif Ir ar gerai įsitempia? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnieszka.v: 09 rugpjūčio 2007 - 14:40
QUOTE(agnieszka.v @ 2007 08 09, 15:39)
Aš turiu spec.pieštuką. Pažymiu juo. Labai patogu  thumbup.gif

Pumpurėli, išduok paslaptį, kaip įtempi medžiagą ant savo rėmo  ax.gif  Ir ar gerai įsitempia?  mirksiukas.gif

To rėmo viršus ir apačia yra apvalūs su tvirtos medžiagos gabalėliais. Prie tų gabalėlių pritvirtini kanvą (aš prisiuvau, bet skaičiau, kad kažkas klijuoja iš abiejų pusių limpančia juosta) ir susuki kanvą ant tų apvalių rėmo dalių tiek, kad medžiaga išsitemptų. Vertikaliai ji išsitempia pakankamai gerai, bet man truputį nepatinka, kad neišsitempia horizontaliai. Tuo atžvilgiu patogiau apvalus lankelis, bet man labai nepatinka jį nuolat perkėlinėti ir nebaigti elemento ar spalvos vien dėl to, kad lankelis užeina ant tos vietos doh.gif Ir dar bjauru, kai reikia lankelį dėti ant jau išsiuvinėtos vietos, atrodo, siuvinio gadinimas doh.gif
Atsakyti
Papasakosiu apie spec markerius. Turiu ore nykstantį, bet gyvenime jo nebenaudosiu. Nes siuvinėjant didelį darbelį vis atnaujindavau linjas, o po kiek laiko pamačiau, kad tose vietose pasiliko geltonos žymės. Tikiuos išsiskalbs, nors abejoju. Kaip su tuo kuris vandenyje ištirpsta nežinau, neteko susidurti. Girdėjau, kad išpaišius spec markeriais medžiagytę reikėtų slėpti nuo saulės spindulių. Dabar naudoju paprastą pieštuką, pasižymiu labai švelniai - neryškiai. Pasak mamosRe pieštukas kuo puikiausiai išsiskalbe. Aš jos patirtim patikėjau. Jei ką turėsiu ką kaltint biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saliuky @ 2007 08 09, 18:58)
Dabar naudoju paprastą pieštuką, pasižymiu labai švelniai - neryškiai. Pasak mamosRe pieštukas kuo puikiausiai išsiskalbe. Aš jos patirtim patikėjau. Jei ką turėsiu ką kaltint  biggrin.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Va būtent, nereikia naudoti kieto pieštuko, nes jis "kiečiau" ir įsižymi. O jei švelniai su minkštu pieštuku- tai tikrai išsiskalbs.
Jei ką, tai aš tau galėsiu išskalbti mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
As turiu specialu piestuka, jei kuriai reikia, galiu padovanoti. Niekada nieko nepiesiu ir nesidaigstau, siuvineju ziuredama i schema ir dar nieko neteko ardyti... : rolleyes.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
QUOTE(zuikiniauskienė @ 2007 08 09, 11:50)
Aš tai nieko nenaudoju, tik sudygsniuoju vieną siūlę skersai ir vieną išilgai kas 10 langelių.

O flomasterių 'Gerose akyse' nebebus, nes ten girdėjau, jog jų daugiau nebegamins.

Kaune dar mačiau, baltas yra ir melynas atrodo
QUOTE(zuikiniauskienė @ 2007 08 09, 13:46)
aš jau jį seniai išsiuvinėjusi esu. ax.gif Tik dar neįrėminau. blush2.gif  Nėra jis toks didelis, tik darbelio daug, ypač su backstitchu. doh.gif

Nuostabus darbas, thumbup.gif tikiuosi ir man pavyks thumbup.gif
QUOTE(libaja @ 2007 08 09, 13:49)
Lėliuką siuvinėjau susidygsniavus smulkiai 10x10, dabar pasidariau kas 10 langelių didelius dygsnius. Tik nelabai jie man padeda  hihihi.gif Sekantį darbelį matyt, susipiešiu, nes tuos dygsnių siūlusdažnai prisiuvu, ir sunku ištraukt po to

Aha, as ir susidygsniavau, bus matyt kas iseis cool.gif jei reiks teks isvaryti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglinukas @ 2007 08 10, 10:54)
Aha, as ir susidygsniavau, bus matyt kas iseis  cool.gif  jei reiks teks isvaryti  lotuliukas.gif

Aš kai ant juodos kanvos siuvinėju,tada susidygsniuoju su baltu siūlu, nes joks pieštukas nesimato. Po to siūlus ištraukiu, jei neišsitraukia, tada nukarpau.
Atsakyti
QUOTE(Eglinukas @ 2007 08 10, 10:54)
Nuostabus darbas,  thumbup.gif tikiuosi ir man pavyks  thumbup.gif

tikrai pavyks. Nieko ten labai sudėtingo nėra. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaRe @ 2007 08 10, 11:04)
Aš kai ant juodos kanvos siuvinėju,tada susidygsniuoju su baltu siūlu, nes joks pieštukas nesimato. Po to siūlus ištraukiu, jei neišsitraukia, tada nukarpau.

Ant tamsios kanvos man atrodo turėtų tikti senovinė priemonė - sudžiūvęs muilas smile.gif Mano močiutė siuvėja buvo, tai visuomet ant medžiagos iškarpas piešdavo su sausu muilu - labai gerai matydavosi ir nekenkdavo audiniui. Pabandyk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 10, 12:23)
Ant tamsios kanvos man atrodo turėtų tikti senovinė priemonė - sudžiūvęs muilas smile.gif Mano močiutė siuvėja buvo, tai visuomet ant medžiagos iškarpas piešdavo su sausu muilu - labai gerai matydavosi ir nekenkdavo audiniui. Pabandyk smile.gif

kažin, ar muilas siuvinėjimui tinka, kai darbelis šimtus kartų yra čiupinėjamas, siuvinėjamas ir panašiai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 08 10, 12:23)

Neee, netiks schmoll.gif . Aš pati šiokia tokia siuvėja, bet muilu galima žymėti, kai trumpam reikia. O čia rankose ištisai būna, tai tikrai greit išnyktų mirksiukas.gif

QUOTE(zuikiniauskienė @ 2007 08 10, 12:28)
kažin, ar muilas siuvinėjimui tinka, kai darbelis šimtus kartų yra čiupinėjamas, siuvinėjamas ir panašiai. unsure.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibirkštėlė @ 2007 08 07, 13:52)
Gal kuri užmetėt vokų schemų? (Tų su adresais ir pašto ženklais) wink.gif

Atsakyti