Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, beretės suaugusiems ir vaikams

QUOTE(elena1000 @ 2005 11 30, 12:01)

Man neatidaro g.gif verysad.gif
Atsakyti
kaip Jūs manot mezgėjelės, ar tinka pynės vyriškai kepurei? g.gif
Atsakyti
Manau, kad visai nieko, tik gal pynės turėtų būti stambesnės
Atsakyti
Nors.... gal vis dėlto geriau be jų....
Atsakyti
Laba, merginos
Esu visiška savamokslė rankdarbiuose ir baisiausiai noriu kepurės žiemai... Su raštu jau kaip nors suidorosiu, bet jūs man durnai doh.gif paaiškinkit, kaip išgauti tą kepurės smailėjančią formą į viršugalvį... Ar čia reikia megzti keturiais virbalais, kaip kojnę, ar tiesiog keliose vietose sumzginėti akis, betr tada juk matysis ir suigadins raštas... ar ją megzti iš dviejų dalių ir šonuose susiūti... bet tada bus dvi siūlės... g.gif Patarkit, prašau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Lelija* @ 2005 12 09, 17:22)
Laba, merginos
Esu visiška savamokslė rankdarbiuose ir baisiausiai noriu  kepurės žiemai... Su raštu jau kaip nors suidorosiu, bet jūs man durnai  doh.gif paaiškinkit, kaip išgauti tą kepurės smailėjančią formą į viršugalvį... Ar čia reikia megzti keturiais virbalais, kaip kojnę, ar tiesiog keliose vietose sumzginėti akis, betr tada juk matysis ir suigadins raštas... ar ją megzti iš dviejų dalių ir šonuose susiūti... bet tada bus dvi siūlės...  g.gif Patarkit, prašau  blush2.gif

Mane taip pat domina, kaip megzti kepure ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Gal kas gali aprašyti kaip nusimegzti vaikišką kepurytė 1mėn. vaikučiui. Niekur nerandu, žioplė. Norėčiau lietuviškai ax.gif
Atsakyti
Buciau be galo dekinga, jei ir man kas paaiskintu kepures mezgimo ABC, o tai noras bandyti didelis, o žiniu 0 blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės.
Noriu Kalėdoms numegzt draugės 2 metukų mergaitei kepurytę, bet deja negaliu niekaip Jos galvytės pamatuoti, nes tada mama sužinos ir nebus staigmena. g.gif Gal kuri mezgė panašaus amžiaus kleckui arba turi tokį ir gali pasakyt apytiksų galvos dydį??????????? biggrin.gif Mergaitė nėra labai didelė, bet net neįsivaizduoju, kiek galėtų būt cm, nes dar savo leliukų neturiu.
Atsakyti
O dėl kepurės mezgimo tai viskas labai paprasta. Aš sau su kiauraraščiu kepurę nusimezgiau per gerą pusvalandį ir visai nebloga išėjo lotuliukas.gif Nepykit kad giruosi. 4u.gif Pabandysiu išsamiai paaiškinti.
[U]Kepurės mezgimas
Pradžioje užsidedi reikiamą skaičių akių ant vieno virbalo. Jei nori megzt galima ir keturiais, bet tada bus kepuri ne apvalėjanti, o tokia smaili, trikampė.
Kokių 10-20 eilių mezgi stulpeliais 1 gera1 bloga akis. Na o toliau mezgi pasirinktu rašteliu , kol numezgi didesnę pusę kepurės, nieko nenuiminėdama. Vėliau keturiose vietose suiminėji po vieną akį, kas 2-3 eiles. Priklauso nuo to, ar viršugalvy nori didesnio suraukimo ar ne. Visų akių suimt nereikia. Gali likt ir didesnis akių skaičius. Tada numezgus tiek kiek reikia ilgio, ant virbalo likusias akis perveriame tos pačios spalvos siūlų ir sutraukiame. Šoną susiūname tuo pačiu siūlu. thumbup.gif
Kitos gal mezga kitaip. Juk daug būdų yra. Šiaip senose mezgimo knygose paieškokit, yra aprašyta. Sėkmės.
Atsakyti
[quote=raganiukshte,2005 12 11, 20:28]
Sveikutės.
Noriu Kalėdoms numegzt draugės 2 metukų mergaitei kepurytę, bet deja negaliu niekaip Jos galvytės pamatuoti, nes tada mama sužinos ir nebus staigmena. g.gif Gal kuri mezgė panašaus amžiaus kleckui arba turi tokį ir gali pasakyt apytiksų galvos dydį??????????? biggrin.gif Mergaitė nėra labai didelė, bet net neįsivaizduoju, kiek galėtų būt cm, nes dar savo leliukų neturiu.
Manau, kad Jolituxx galėtų patarti, ji savo lelytei mezgė, yra foto. Aš irgi mezgiau savo vaikams, bet tai taip seniai buvo.... Kaip megzti tai pamenu, bet kiek akių uždėti g.gif dėja ......

Atsakyti
QUOTE(raganiukshte @ 2005 12 11, 19:28)
Sveikutės.
Noriu Kalėdoms numegzt draugės 2 metukų mergaitei kepurytę, bet deja negaliu niekaip Jos galvytės pamatuoti, nes tada mama sužinos ir nebus staigmena.  g.gif Gal kuri mezgė panašaus amžiaus kleckui arba turi tokį ir gali pasakyt apytiksų galvos dydį??????????? biggrin.gif Mergaitė nėra labai didelė, bet net neįsivaizduoju, kiek galėtų būt cm, nes dar savo leliukų neturiu.

niu pasigavau savo 1m ir 10mėn berną ir pabandžiau išmatuot galvytės apimtį, kažkur- 48-49 cm tongue.gif
o kepurytė juk toks dalykas, kuris kažkiek tamposi, tai manau, kad svarbu nenumegzt per daug didelę ir viskas bus OK thumbup.gif
Lauksim rezultatų čia tongue.gif
Atsakyti