Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, beretės suaugusiems ir vaikams

QUOTE(bazuka @ 2005 11 30, 08:34)
Sveikutės darbštuolės,mane taip pat domina kpurės paauglėms,o tai mezgiau japonišku raštu,nemokėjau viršugalvyje suimti graziai akis ir išardziau. verysad.gif

As bandyciau sumezginet po tris akis. Vidurine geraja nusikelciau, sumegzciau dvi isvirkscais, o tada uztraukciau geraja. Pabaigoj liktu vien tik geros, ir mezginys butu plonesnis. Bet kitaip nesugalvoju. Nebent tas geras is geros puses megzt duriant po akim, gautusi storiau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrutia @ 2005 11 30, 13:32)
As bandyciau sumezginet po tris akis. Vidurine geraja nusikelciau, sumegzciau dvi isvirkscais, o tada uztraukciau geraja. Pabaigoj liktu vien tik geros, ir mezginys butu plonesnis. Bet kitaip nesugalvoju. Nebent tas geras is geros puses megzt duriant po akim, gautusi storiau...  g.gif

Norint, kad gražiai atrodytu kepuraitės viršugalvis, nereikia stengtis sumegzti visų akių. Palik kokias 10-12 akių ant virbalo, po to perverk per jas siūlą ir stipriai sutrauk 4u.gif
Atsakyti
Vaipra,japoniškas raštas(jis iš labai senos mezgimo knygos).
pavyzdėliui apmeti 20 akių,
1 eilė - 1 geroji ,1 išvikščioji
2 eilė - 1 geroji po akim ,1 išvirkščioji
visos kitos mezgamos kaip 2 eilė
gaunasi dvigubas mezginys ir iš abiejų pusių vienodas,greičiausiai esi mačiusi tik gal pavadinimo nežinai.
Atsakyti
Ačiū ,Giedrutia už patarimą,bet jau taip mėginau ir nelabai patiko.tikriausiai megsiu lygiu raštu ir su vąšeliu numegsiu dar kokią kvietkelę.Čia mano panelė taip pasiūlė mirksiukas.gif sunku su tom paauglėm doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2005 12 01, 09:08)
Vaipra,japoniškas raštas(jis iš labai senos mezgimo knygos).
    pavyzdėliui apmeti 20 akių,
    1 eilė - 1 geroji ,1 išvikščioji
    2 eilė - 1 geroji po akim ,1 išvirkščioji
    visos kitos mezgamos kaip 2 eilė
  gaunasi dvigubas mezginys ir iš abiejų pusių vienodas,greičiausiai esi mačiusi tik gal pavadinimo nežinai.

Tai gal tai kažkas panašaus į anglišką stulpelį?
Atsakyti
Jo, panašus!!!dabar pažiūrėjau į kitą mezgimo knygą, tai ten rašo angliškas ir ten daromas užmetimas , o japoniškam kabinama po akim , bet idėja greičiausiai ta pati.Šiaip aš tuo raštu mezgiau pirmą kartą,nors mezgime nesu naujokė.
Atsakyti
Na, matai biggrin.gif Tas raštelis visai neblogas, šaunūs šalikai gaunasi. Tik va, vienas negeras dalykas, tai, kad daug siūlų "suėda" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaipra @ 2005 11 28, 08:39)
O kam tos schemos, aš tai "iš akies" mezgu

As irgi dazniausiai megu is akies mirksiukas.gif , jei kazkurioje vietoje nelabai aisku, improvizuoju ir ieskau iseities savaip. O cia mano mazutes kepurele ir pirstineles, gal kam nors dar kokia ideja ikvepsiu mirksiukas.gif :
user posted image
Atsakyti
Jolituxx, labai gražu smile.gif Aš irgi ką nors įdėsiu
Atsakyti
Grazi ir patogi kepuryte!!! 4u.gif

O pirstineles be nykstuko mezgei?
Atsakyti
wub.gif thumbup.gif kepuriukas
Atsakyti
QUOTE(elena1000 @ 2005 11 30, 13:01)

labai ačiū. radau taoi ko senokai norėjau wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti