Ramunne ačiū už idėjas
Sirenute,
K2TOG - Knit 2 stitches together as one stitch.
kitų neturiu supratimo...
QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 24, 19:41)
Sirenute,
vat šita tai žinojau, bet tie kiti ka reiškia, kaip iššifruoti
radau, radau
sl - slip - скольжение
psso - pass slip stitch over - снимите со спиц снятую непровязанную петлю (снять скользящую петлю над)
gal dabar kas paaiškės
sl - slip - скольжение
psso - pass slip stitch over - снимите со спиц снятую непровязанную петлю (снять скользящую петлю над)
gal dabar kas paaiškės
Na, dabar aš, pradedanti mezgėja, kreipsiuosi į jus su klausimu. Ką galima numegzti iš 50g poliakrilo (polyacrilic)? Ar išeitų nedidelė kepurėlė? jei ne, tai kas kita? šiaip siūlas ganėtinai plonas. Ant etiketės rašo, kad virbalai turėtų būt 3-3,5 dydžio, bet man jie tokie stori pagal tą siūlą atrodo. siūlo 170m.
Siūlai prieš šimtą metų vežti iš Vokietijos, likęs vienas 'matkelis'. Nesinorėtų pritrūkti, nes desipirkt vargu ar galėčiau...
Siūlai prieš šimtą metų vežti iš Vokietijos, likęs vienas 'matkelis'. Nesinorėtų pritrūkti, nes desipirkt vargu ar galėčiau...
QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 24, 20:33)
radau, radau
sl - slip - скольжение
gal dabar kas paaiškės
sl - slip - скольжение
gal dabar kas paaiškės
Ačiū tau
QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 25, 00:45)
Na, dabar aš, pradedanti mezgėja, kreipsiuosi į jus su klausimu. Ką galima numegzti iš 50g poliakrilo (polyacrilic)? Ar išeitų nedidelė kepurėlė? jei ne, tai kas kita? šiaip siūlas ganėtinai plonas. Ant etiketės rašo, kad virbalai turėtų būt 3-3,5 dydžio, bet man jie tokie stori pagal tą siūlą atrodo. siūlo 170m.
Aš kaip tik vakar numezgiau sau ir vyrui kepures iš 200m (50vilna ir50 poliakrilo),tik vyrui prieš pabaigiant mezginį kokiom 4 eilems reikėjo pririšti iš kito ,,matkelio''.Vyrui mezgiau paprastu raštu (1 ger.,1 išvirkš.,),o sau su 5 pynemis.Tai manau kad tau tikrai turėtų užtekti 50gr.
QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 25, 01:45)
O aš, pavyzdžiui, niekada nekreipiu dėmesio kokio nr. virbalai rekomenduojami megzti. Pati nusprendžiu pagal savo nuožiūra kokie tinka Ta prąsme, kokio mezginio noriu, ar retesnnio, ar tankesnio. Va ...
O dėl tų 50 g "matkelio" tai manau ne bėda, jeigu trūksta, gi galima priderinti ir kitą spalvą.
Tarp kitko, Vilniaus mezgejėlės, noriu parekomenduoti visai neblogą siūlų parduotuvę ( kiek žinau ir Klaipėdoje yra buvusiame "Vaikų pasaulyje" ). Čia pardavinėjami sveriami siūlai. Nusipirkau virš dviejų kg, o sumokėjau 41 Lt Vadinasi "Diteksas" Kęstučio g. 1/9 (Žvėryne)
Gabija, ačiū. Mano siūlas plonesnis turbūt... Bet viena kepurė turėtų išeit. Bėda tik, kad vakar galvojau galvojau ir nusprendžiau, kad per plonas jis man kepurei, pradėjau megzt iš kito siūlo, gerokai storesnio. O iš šito galvoju gal vėliau reiks pamėgint nusimegzt vasarinės berankovės bliuzelės priekį, o nugarai jau priderint kokį siūliūką (mat mano turimas yra trispalvis). Gaila jo nepanaudot. Dabar vat svarstau, ar tam reikia daugiau siūlų nei kepurei, ar ne...
vaipra, aš irgi nežiūriu (nors tiek ir tesu dar tenumezgusi). Šiuo atveju pateikiau virbalų numerį, kad mamytės daugmaž orientuotųsi, koks siūlų storis.
o siūliukas, kaip minėjau, trispalvis, tai dar ketvirtos spalvos ijungt nelabai norėtųs...
o siūliukas, kaip minėjau, trispalvis, tai dar ketvirtos spalvos ijungt nelabai norėtųs...
pienių jūra, na jau čia tavo fantazijos reikalas
Na, apskriai fantazija lyg ir nesiskundžiu, tik vat mezgimo patirtis tokia menkutė menkutė Bet jei apskritai įmanoma, tai kaip nors sumąstysiu. Blogiausiu atveju bus labau kiaura bliuzelė