Įkraunama...
Įkraunama...

Bambutės priežiūra

Sveikos,
Turiu klausimeli, siandien nukrito virkstele ir norejau paklausti ar spiritu bei kalio permanganatu reikia tepti tik aplink ta spygli ar ir pati vidu, kuris atrodo slapiuoja? padekit, nes nezinau ar galima viduje ten tepti?
Atsakyti
QUOTE(Uksnė @ 2010 05 28, 22:05)
o tai kiek jūs laiko buvot ligoninėj? blink.gif

5 dienas doh.gif doh.gif doh.gif man dare operacija, o po to ispuole savaitgalis, tai zodziu, teko pasigulet verysad.gif ir penkta diena keiciant sauskelnes ziuriu, kad virkstele guli thumbup.gif issigandau, net nulekiau pas seseles paklausti, ar nereikia niekuo patept ir pan, atrode ohoho koks ivykis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(regi1 @ 2010 06 01, 14:23)
Nuraminot truputi del tos bambutes, nes maniskiui jau truputi daugiau nei trys savaites, o tas sasiukas vis dedasi ir dedasi.As jau seniai pradejau valyti su spiritu, o ne su vandeniu, nes kol valiau su vandeniu tai ta virkstele isviso kristi nesiruose. Jau greiciau tie sasiukai praeitu, nes maudyti kazkaip baisu, tai ir tik su vandenuku rauksles apsluostom, bet juk jau tiek laiko tai ir maudyt reik. g.gif

na as tai maudyciau tikrai, o dar kai tokie karsciai, tai juk paciam vaikiukui negerai nemaudomam... schmoll.gif tik po maudyniu reikia labai gerai issausinti bambute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergaicciukas @ 2010 06 02, 14:45)
Sveikos,
Turiu klausimeli, siandien nukrito virkstele ir norejau paklausti ar spiritu bei kalio permanganatu reikia tepti tik aplink ta spygli ar ir pati vidu, kuris atrodo slapiuoja? padekit, nes nezinau ar galima viduje ten tepti?

ne tik kad galima, bet ir reikia smile.gif Bet užtenka vien spirito mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uksnė @ 2010 06 05, 15:56)
ne tik kad galima, bet ir reikia smile.gif Bet užtenka vien spirito mirksiukas.gif

o mes valėm vien su spiritu, 2 kartus per dieną. Vienu žodžiu laikėmės visų nurodymų ir šiai dienai turime bambutės uždegimą, geriam antibiotikus doh.gif
net neįsivaizduoju iš kur tas užkratas. Chirurgė mums sakė, kad gali būti nuo pamperiukų verysad.gif
Atsakyti
sveikutes,
Norejau paklausti, gal kam taip buvo - bambute jau nukritus kelios dienos, viskas buvo lyg ir gerai, neslapiavo. Tik va siandien pastebejau krauja is bambutes. Pavaliau spirituku, bet jo ir vel atsirado. Esu sunerimusi, ar negali cia buti kokio uzdegimo pozymis, ar siaip kas negerai? Pasidalinkit, mielosios, patirtimi jei kuriai taip buvo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 06 13, 15:44)
sveikutes,
Norejau paklausti, gal kam taip buvo - bambute jau nukritus kelios dienos, viskas buvo lyg ir gerai, neslapiavo. Tik va siandien pastebejau krauja is bambutes. Pavaliau spirituku, bet jo ir vel atsirado. Esu sunerimusi, ar negali cia buti kokio uzdegimo pozymis, ar siaip kas negerai? Pasidalinkit, mielosios, patirtimi jei kuriai taip buvo.  verysad.gif

galiu iš mūsų patirties parašyti. Mums buvo panašiai, irgi nukrito bambutė, porą dienų nieko - bambytė švari, o paskui pasirodė kraujingos išskyros. Bet dar nereiškia, kad jums uždegimas. Stebėkite ar neatsirado pūlingų išskyrų ir ar nepradėjo raudonuoti oda aplink bambytę. O geriausia - pasirodykite gydytojai. Tikrai bus ramiau 4u.gif
Mano sūneliui bėgo kraujukas iš bambytės. Po kelių dienų pastebėjau pūlingas išskyras ir paraudusią odelę virš bambutės. Nedelsiant kreipiausi į gydytoją, ji mus pas chirurgę nusiuntė. Tai dabar geriam antibiotikus ir kasdien pas chirurgę lankomės verysad.gif
Tai va, o mano vyras sakė, kad man paranoja dėl tos bambutės, kad čia nieko nėra....
Atsakyti
vaje, dabar issigandau tikrai. Paraudimu kol kas nera, nes ir tas kraujukas atsirado tik snd. po pietu. Su gyd. nesusisiekiu, bet ryt jau skambinsiu visais varpais. O tai dabar pavalyt ta kraujuka su spiritu, ar lesti ramiai jam uzdziuti?
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 06 13, 16:25)
vaje, dabar issigandau tikrai. Paraudimu kol kas nera, nes ir tas kraujukas atsirado tik snd. po pietu. Su gyd. nesusisiekiu, bet ryt jau skambinsiu visais varpais. O tai dabar pavalyt ta kraujuka su spiritu, ar lesti ramiai jam uzdziuti?

Oj, net nežinau ką čia Jums patarti... g.gif
Aš tai gal pavalyčiau su tuo spiritu.
Atsakyti
Šiaip jau buvo kalbėta apie kraują, bet galiu pakartoti. Jei TIK kraujukas - viskas gerai. Mažei gyjant bambutei, keičiant pampersiuką vis nuvalydavau sukrešėjusio kraujuko - normalu. O dėl pačios ramybės - pasikonsultuoti su gyd visada geriau wink.gif Ramios naktelės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinap @ 2010 06 13, 22:11)
Šiaip jau buvo kalbėta apie kraują, bet galiu pakartoti. Jei TIK kraujukas - viskas gerai. Mažei gyjant bambutei, keičiant pampersiuką vis nuvalydavau sukrešėjusio kraujuko - normalu. O dėl pačios ramybės - pasikonsultuoti su gyd visada geriau wink.gif Ramios naktelės 4u.gif

Aciu, jau susisiekiau su gyd. Liepe pavalyti bambutes ta kresuliuka kraujo, o jei ir vel atsiras, tuomet jau atvyks apziureti.
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 06 14, 10:03)
Aciu, jau susisiekiau su gyd. Liepe pavalyti bambutes ta kresuliuka kraujo, o jei ir vel atsiras, tuomet jau atvyks apziureti.

Mes šįryt buvom pas chirurgę. Gerėja jau mums, brendam po truputį iš bėdų thumbup.gif
Beje kalbėjau su gydytoja - ne toks jau ir retas reiškinys šiais laikais tas bambytės uždegimas. Sakė, kad seniau tik vienas kitas naujagimis pasigaudavo uždegimą (anot literatūros, tik 1-4 proc.), o dabar anot gydytojos - akivaizdžiai daugiau.
Atsakyti