Mane siurpas ima kokios stagnacines gydytojos ir seseles dirba Lietuvoje! Bet ka padarysi, nepasirinksi, o kai vaikutis gimsta, tai jos gi pirmos patarejos buna visais vaiko prieziuros klausimais. Dabar as parasysiu, kaip is tikro reikia priziureti bambute. Jokiu spiritu ar kalio permanganatu!!! Jei norit, galit bandyma atlikti ant saves, zinosit ka iskencia jusu vaikas kai ant zaizdos isvis be reikalo pilat spirita ir kt nesamones. Ir pamatysit, kaip suleteja gijimas, nes zaizda pastoviai yra sudirginama, nudeginama, ty. sutrukdoma odos lastelems atsinaujinti. Visos zaizdos gyja nuo apacios, ty oda atsinaujina po sasu. O sasas ir yra apsauga nuo aplinkos, kad odele galetu niekieno netrukdoma atsistatyti.Kam ta sasa dirginti? kam ji sukioti? Kam mirkyti spiritu ir o dieve, kalio permanganatu!!!!???? Nekeista, kad bambute sitaip varginama rupestingu mamu supuliuoja, susidirgina, ima slapiuoti. Gyvenam 21 amziuj, kai vanduo is krano yra geriamas tikiuosi, visoje Lietuvoje. Jei vanduo naudojamas is nelabai svaraus sulinio, tada ji geriau virinti. Valyti bambute uztenka 1-2 karta paroj, su ausu krapstuku suvilgytu vandenuku. Su sausu ausu krapstuku issausinti. Viskas! Visa prieziura. Bambute paprastai nukrenta pirmaja gyvenimo savaite. (mano sunui nukrito 6 diena). Vaikuti kasdien maudyti taip pat nebutina, jis gi nesidarbuoja lysvej kur nors, yra svarutis ir nedaug prakaituoja. Uztenka 2-3 k per savaite.
Kazkuri rase, kad sesele liepe pudruot bambute.............. Daugelis valo spiritu, zelionka ar kalio permanganatu............. Tai dabar suprantat esme? Jei is tikro butu tikslinga valyti bamba dezinfekuojanciais skysciais, tai ar galima butu tada ja pudruoti??? O kai sitie patarimai ateina is issilavinusios medikes lupu, tai as imu abejoti, ar mes isrepliojom is akmens amziaus? Jie juk totaliai priestarauja vienas kitam!
Tarp kitko, skaiciau, (deja neberandu to straipsnio, ideciau nuoroda), kad kalio permanganatas sukelia odos ligas, ziauriai dirgina oda ir aplamai yra kenksmingas vaikams. Suprantu, kad musu mamos mus maude roziniam vandenely, nes taip gydytojai liepe... Mes netgi buvom suvynioti kaip kocelai be sanso pajudint bent viena galune, kokius 3 menesius. Mums neduodavo valgyt kada noredavom, o tik tada kai laikrodis parodydavo kada laikas. Laikai pasikeite is esmes. O stagnacines sesutes ir gydytojos vis dar bambute spiritu degina. Ziauru, ka ir pasakyt....
As neesu naturalumo fanate, tiesiog nekenciu stagnacijos. Isikando viena teorija ir velka per puse amziaus. Ka ten per puse, per visa! Skandinavijoj nerasit nei vienos ligonines kur bambute deginama dirginama ir kitaip zalojama.
QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 15, 22:21)
As neesu naturalumo fanate, tiesiog nekenciu stagnacijos. Isikando viena teorija ir velka per puse amziaus. Ka ten per puse, per visa! Skandinavijoj nerasit nei vienos ligonines kur bambute deginama dirginama ir kitaip zalojama.
bet kame reikalas, kodėl 'valdiškuose' kursuose, ligoninėse, paskui poliklinikose, bent Vilniuje, tik tokia priežiūra priemetama jei jau taip gerai tik vandeniu valyti.
Kauno Krikscioniskuose GN per paskaiteles is karto pasake - jokiu permanganatu, jokiu spiritu, tik virintu vandeniu.
QUOTE(kristinap @ 2009 09 15, 22:19)
bet kame reikalas, kodėl 'valdiškuose' kursuose, ligoninėse, paskui poliklinikose, bent Vilniuje, tik tokia priežiūra priemetama jei jau taip gerai tik vandeniu valyti.
Juk parasiau labai aiskiai kame reikalas. Perskaityk is naujo posta. Stagnacija.
stagnãcija [lot. stagnum stovintis vanduo], sustojimas, sustingimas; neveiklumas.
Kazkada tokia bambu prieziura gal ir buvo tikslinga atlikineti, nes pries pvz 40 metu tikrai ne visi zmones turejo tekanti svaru vandeni namuose ir pampersu nebuvo, higienos stovis namuose buvo kur kas prastesnis, kaupdavosi nesvariu vystyklu kalnai,tuos pacius vystyklus vaikai kartais tiek privarydavo kaip sakoma "iki pazastu" taigi gal ir buvo tikslinga ta bambute dezinfekuoti, nes ant jos patekdavo tiesioginio uzkrato ir nuo to lengviau kildavo infekcijos. Vaikas budavo, kaip rasiau, vyniojamas kaip kocelas keletu sluoksniu ir jo odele nekvepuodavo taip laisvai, kaip siais laikais. Stai tau ir atsakymai. As pati esu medike, tik man likimas dave dovana nebesitrinti nukarsusioj Lietuvos medicinos sistemoj. Linkeciau Lietuvos medikems pavazineti daugiau po kursus, taciau suprantu, kad tam nera pinigu, nes Lietuvoje medicina yra visiskai ties skurdo riba, kas liecia ir priemones, ir zinias. O butent ziniu trukumas ir nulemia, kad bambute iki siol yra bereikalingai zalojama.
QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 16, 12:00)
Juk parasiau labai aiskiai kame reikalas. Perskaityk is naujo posta.
aš tamstos poziciją supratau. Nemanau, kad visos daktarės tokios iš akmens amžiaus... mane domina tikri motyvai, reiks užklausti savo gydytojos, nors jau ir neaktualu
o ir iš vis, šiais laikais labai daug kas vyksa dėl mados, todėl ir sunku priimti kokią naujovę... pvz. kad ir gimdant atsisakyti klizmos, pasakojo ligoninės personalas: kai ji buvo privaloma, tada daug kas atsisakydavo, paskui pakeitė, kad pasirenkamas dalykas, tai beveik visos jos nori...
[quote=kristinap,2009 09 16, 12:08]
aš tamstos poziciją supratau. Nemanau, kad visos daktarės tokios iš akmens amžiaus... mane domina tikri motyvai, reiks užklausti savo gydytojos, nors jau ir neaktualu
o ir iš vis, šiais laikais labai daug kas vyksa dėl mados, todėl ir sunku priimti kokią naujovę... pvz. kad ir gimdant atsisakyti klizmos
Aciu Dievui, tikrai ne visos daktares yra is akmens amziaus, nes skaiciau postu kad kai kurias mokino be spiritu ir k.permanganatu valyti. Reiskia, nera vienos gelezines tvarkos. Na, klizma cia biski ne i tema, bet velgi galiu paaiskinti, kad klizmavimas daromas be reikalo, nes vaiko kontaktas su motinos ismatomis yra labai naudingas vaiko zarnyno bakteriju kulturai formuotis, kas po to lemia jo stipru imuniteta. Mamos labai gedijasi, kad atsitinka tokia nesispasakyta nelaime, jos isivaizduoja elegantiska gimdyma, kur ne kruopeles jokiu iskyru ir neduok Dieve, ismatu! Taigi vel kartoju: ziniu trukumas, ziniu trukumas, ziniu trukumas......
Siaip idomu,o kas vyksta del mados? Gal galit ivardint?
o ir iš vis, šiais laikais labai daug kas vyksa dėl mados, todėl ir sunku priimti kokią naujovę... pvz. kad ir gimdant atsisakyti klizmos
Aciu Dievui, tikrai ne visos daktares yra is akmens amziaus, nes skaiciau postu kad kai kurias mokino be spiritu ir k.permanganatu valyti. Reiskia, nera vienos gelezines tvarkos. Na, klizma cia biski ne i tema, bet velgi galiu paaiskinti, kad klizmavimas daromas be reikalo, nes vaiko kontaktas su motinos ismatomis yra labai naudingas vaiko zarnyno bakteriju kulturai formuotis, kas po to lemia jo stipru imuniteta. Mamos labai gedijasi, kad atsitinka tokia nesispasakyta nelaime, jos isivaizduoja elegantiska gimdyma, kur ne kruopeles jokiu iskyru ir neduok Dieve, ismatu! Taigi vel kartoju: ziniu trukumas, ziniu trukumas, ziniu trukumas......
Siaip idomu,o kas vyksta del mados? Gal galit ivardint?
Mums šiandien 5-a para, kažin ar tą spaustuką, kur suspausta virkštelė reikia nuimti ar palikti ?
KMUK bambutę mokė valyti tik virintu vandenuku, taip ir darome. Vakar mažiuką išmaudėme ir ko tai virkštelė pradėjo labai "teplioti". Pati bambutė lyg ir nieko, neraudonuoja, bet virkštelė... ji tokia stora ir sakyčiau šlapiuojanti. Automatiškai ir bambutę ištepa. Ryte pavaliau, daugiau nelendu (manau per daug gi irgi negalima ten krapštinėti), sakiau vakare vėl pavalysiu.
KMUK bambutę mokė valyti tik virintu vandenuku, taip ir darome. Vakar mažiuką išmaudėme ir ko tai virkštelė pradėjo labai "teplioti". Pati bambutė lyg ir nieko, neraudonuoja, bet virkštelė... ji tokia stora ir sakyčiau šlapiuojanti. Automatiškai ir bambutę ištepa. Ryte pavaliau, daugiau nelendu (manau per daug gi irgi negalima ten krapštinėti), sakiau vakare vėl pavalysiu.
Ko gero atmirko ir todel teplioja. Jei bambute nieko, tai ir tokiau teskite procedura rytas-vakaras, pamatysit, greit nukris. Per daug listi ,kapi sakot, tikrai nereikia, viskas susitvarkys.
QUOTE(angelu kalva @ 2009 09 17, 13:57)
Ko gero atmirko ir todel teplioja. Jei bambute nieko, tai ir tokiau teskite procedura rytas-vakaras, pamatysit, greit nukris. Per daug listi ,kapi sakot, tikrai nereikia, viskas susitvarkys.
O kažin kaip su tuo plastmasiniu spaustuku, nuimti jį ar palikti ?
labas,
pries savaite pagimdziau trecia savo atzala, tad turiu patirties del bambutes
mano maziui ji vakar nukrito. Pirmus vaikus gimdziau Lietuvoj, tai bambute reike valyt ir spiritu, ir peroksidu. Kai mazaji pagimdziau Svedijoje ir bambute liepe tik sausu krapstuku nusausinti , jei sudreksta. Mum su vyru tai pasirode baisiai, galvojom supuliuos ir t.t. Ir ka , bambute kuo graziausia nukrito. Tad merginos , nekankinkit savo mazyliu!!!
pries savaite pagimdziau trecia savo atzala, tad turiu patirties del bambutes
mano maziui ji vakar nukrito. Pirmus vaikus gimdziau Lietuvoj, tai bambute reike valyt ir spiritu, ir peroksidu. Kai mazaji pagimdziau Svedijoje ir bambute liepe tik sausu krapstuku nusausinti , jei sudreksta. Mum su vyru tai pasirode baisiai, galvojom supuliuos ir t.t. Ir ka , bambute kuo graziausia nukrito. Tad merginos , nekankinkit savo mazyliu!!!
QUOTE(Nertukė @ 2009 09 17, 13:10)
O kažin kaip su tuo plastmasiniu spaustuku, nuimti jį ar palikti ?
Nukris su virksteles galiuku, kai ateis laikas. Jei atvirai, tai mano sunui jokiu spaustuku nedeliojo, gimdziau irgi Svedijoje, todel praktikos spaustuku srityje 0. Zinau tik teorija, kad taip daroma, su naujagimiais nedirbau,tik su suaugusiais.