Įkraunama...
Įkraunama...

Bambutės priežiūra

QUOTE(cavalli @ 2008 08 18, 13:07)
Ligoninej nereik spirituko, juk ten viska daro tos priziuretojos ax.gif Ir isleidziant is ligonines israso recepta spiritukui 4u.gif

Va taip siandien mano gn man ir pasake, kai paprasiau kad parasytu toki recepta sako tu ka gal perkaitai? rolleyes.gif ligoninej nereikia, o isleidziant parasys. Ech sunku kai viskas pirma kart nestuke.gif g.gif
Atsakyti
Sveikutes, as airijoje, mes irgi su vandenuku valom, bet jau 9 paros o kad ruostusi bambute nukrist nesimato, tai as galvoju ka daryt, gal su dektine valyt pradet nes kitko neturiu? doh.gif Ka jus manot apie tai?
Atsakyti
QUOTE(jurga197733 @ 2008 08 18, 20:08)
Va taip siandien mano gn man ir pasake, kai paprasiau kad parasytu toki recepta sako tu ka gal perkaitai? rolleyes.gif  ligoninej nereikia, o isleidziant parasys. Ech sunku kai viskas pirma kart nestuke.gif  g.gif

drinks_cheers.gif tikrai pirma karta sunku, kai nieko nzn doh.gif O dar sunkiau toms, kurios dar gedinas paklaust ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Indruliux @ 2008 08 18, 23:30)
Sveikutes, as airijoje, mes irgi su vandenuku valom, bet jau 9 paros o kad ruostusi bambute nukrist nesimato, tai as galvoju ka daryt, gal su dektine valyt pradet nes kitko neturiu? doh.gif Ka jus manot apie tai?

O manot valant su degtine greiciau ji nukris? g.gif Jei nepuliuoja, neraudonuoja aplink bambute, tai manau, reik laukt, nukris ji pati. Pirmam vaikuciui mums irgi ilgai buvo bambute, bijau sumeluot, bet kiek pamenu apie dvi savaites isbuvo doh.gif Taip laukiau kol nukris, kad nebesimaisytu ji su tuo saguciu doh.gif O dabar mergaiciukei lb greit nukrito ax.gif Dar nukrito man nebunant namie. Griztu, vyras sako, nukrito bambike unsure.gif Tai net paklausiau, ar tu netempei, ar ji tikrai pati atitruko lotuliukas.gif Negalejau patiket, kad taip greit ax.gif
Atsakyti
Mes bambutę valėm su spiritu ir po to su kalio permanganatu pridegindavom. Gimdžiau AK (darė CZ), tai pragulėjau ligoninėj 5 dienas, namo grįžom jau be virkštelės thumbup.gif Gydytoja per vizitaciją nusuko ją (4-tą sūnaus gyvenimo dieną) blink.gif Nes ji buvo labai plona pas mus wink.gif bet ji mums gijo gana ilgai iki mėnesio...bet dabar užtat turime gražią bambutę bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velniukstis: 23 rugpjūčio 2008 - 09:47
nelabai suprantu daugelio pasisakymu. ypac del vanens. kas yra virintas vanduo? tai viso labo sterilus skystis neturintis jokiu kitu savybiu, nei dezinfekciniu, bei gydomuju.

Dabar labai populiaru kursuose (semetos irgi) propaguoti tai kas sveika ir naturalu.viskas gerai - kol gerai. mamos dziaukite kad valet virintu vandeniu ir viskas buvo gerai, bet supraskit, buvo gerai ne todel kad valet vandeniu, o todel kad viskas graziai gijo, nepateko infekcija. o jei tik butu infekcija iskart visi gydytojai spirita rankon duotu.
tam kad apsidrausti nuo tokiu netiketumu gal visgi geriau su spiritu valyt?
sausina odele? nejuokaukim, 1kv sm plotelis sausas? vanduo ir maudymas kur kas labiau sausina odele ir ne siaip maza ploteli o visa vaikeli.
mum siandien 9 diena, virkstele nukrito, bet dar liko siek tiek. tepam spiritu tris kart dienoj - tai elementari dezinfekcija. del kalio permanganato - sutinku jo galima ir nenaudoti, jis siek tiek toksiskas, bet velgi svaigti apie tepamos bambos ir smegenu nesivystymo rysi yra daugiau nei juokinga.
kalio permanganatas naudojamas del to kad degina, sausina nereikalinga odele.
zinoma galima laukti kol viskas ivyks naturaliai, bet tada didesne rizika chrirugo intervencijos.
Musu bambut negyja idealiai, bet ne todel kad naudojam ne vandeni o spirita.
spiritas dezinfekuoja o tai juk nera blogai?
kiekviena renkasi pagal save ir tik tada kai kas blogai atsisako savo isitikinimo ir klauso ka gydytojai kalba, jie irgi klysta, viena kart sako vanduo o paskui ziurek ir spiritas su permanganatu.
vaikui paaugus spiritas, ir kaskodel cia neminetas vandenilio peroksidas bus geriausi jusu draugai, na zinoma po lamisil gelio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apex_lt: 30 rugpjūčio 2008 - 23:53
mano abiems vaikams virkstele nukrito kita diena grizus is ligonines,o priziureti reikia arba virintu vandeniu arba spiritu 70laipsniu plauti.ir kai dar buvome ligonineje tai sake viska plauti tik su virintu vandeniu
Atsakyti
QUOTE(alinatr @ 2008 09 01, 17:48)
mano abiems vaikams virkstele nukrito kita diena grizus is ligonines,o priziureti reikia arba virintu vandeniu arba spiritu 70laipsniu plauti.ir kai dar buvome ligonineje tai sake viska plauti tik su virintu vandeniu

Na mum irgi sakė kad geriausiai tinka virintas vanduo. Na ir baisu man prie jos liestis buvo jūs neįsivaizduojat doh.gif atrodė kad mažyliui labai skauda blink.gif nors aišku jis net nesureguodavo rolleyes.gif . Nukrito mums gal po kokios savaitės.
O šeip manau tas spiritas tik teoriškai gera priemonė virkštelės plovimui yra, juk gamtoj joks gyvūnas nei spirito ar kokio jodo neturi, virkštelės yra valomos jas kruopščiai išlaižant. Tai kuo žmonių vaikai skiriasi nuo kitų žinduolių ? Tik tuo kad mes prisigalvojam visokių "sąmoningai-nesąmoningų" teorijų ir jas taikom praktikoj, kai to nevisada reikia schmoll.gif
Atsakyti
Teisingai mamos, aš ir už dezinfekcija drinks_cheers.gif o man tarp kitko KLP liepė ir spiritą ir vandenilio peroksidą naudot, bet man 5 dieną ligoninėj nukrito virkštelė tai aš namie gal savaitėlę parmanganatą panaudojau, poto tik spirituką, ir dar kažkuri mamytė patarė vandenilio peroksidą, tai taip gerai išburbuliuodavo ax.gif
Atsakyti
kuom peroksidas gerai, kad jį net kažkas rekomenduoja. Be ironijos. Tiesiog noriu žinoti.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Mano lelius jau po 12 dieneliu atkeliauja thumbup.gif Norejau paklausti ar jus taip vadinama zelionke(briliantine zaluma)naudojot bambutei valyti?Man cia drauge patare,sako gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(EgluteN @ 2008 09 11, 22:03)
Sveikutes 4u.gif
Mano lelius jau po 12 dieneliu atkeliauja thumbup.gif Norejau paklausti ar jus taip vadinama zelionke(briliantine zaluma)naudojot bambutei valyti?Man cia drauge patare,sako gerai g.gif

o kam ta vaikuti terlioti? ir nemanau, kad gydytoja apsidziaugs tai pamaciusi. geriausiai ir greiciausiai uzgydo 1% vandenilio spiritas. nors kaip dabar teorijos aiskina, kad vaikui, nors ir toks kiekis, bet i organizma patenka to spirito. bet nejaugi tos mamos, kurios anksciau taip dare, uzaugino visos vaikus alkoholikais?
mums GN su vandenuku plove, bet namuose nelabai norejo gyti, tada pradejau naudoti spirita, ir viskas greitai pasibaige. beje, nereikia issigazti to, kad atrodo jog jau uzgyjo bambute, bet kai vaikas pradeda labiau verkti, vel pakraujuoja, tai normalu. as buvau issigandusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(EgluteN @ 2008 09 11, 22:03)
Sveikutes 4u.gif

Labas rytas
Dar ilgą laiką yra stebima bambutė - ar neparaudo, nėra patinimo, nes ji yra galimi infekcijos "vartai". Briliantinė žaluma maskuotų paraudimą, todėl netinka.
Atsakyti