Įkraunama...
Įkraunama...

Daržas (svogūnai, agurkai ir etc.)

sakyukit mergaites....kadangi tiek cia diskutuota apie protingus darzus ir siltnamius, tai gal man paporinsit, ne skai skaiciau as pati, tai nelabai supratau ... jis vis mini apie laseline laistymo sistema... aip jis ten uzkasa tara, kad paskui sako nereik savaites laistyt darzoviu...nelabai supratau principo..gal jus kas jau taip naudojat??

aciu
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 02 23, 19:44)
Lenda po truputi laishkai mano buteliniame svogunu darze  assa.gif



QUOTE(Mantilė @ 2010 02 23, 20:10)
maniškiai irgi iškiše snapelius jau thumbup.gif



Parodysit kai suzaliuosit bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(antigone333 @ 2010 02 23, 20:39)
sakyukit mergaites....kadangi tiek cia diskutuota apie protingus darzus ir siltnamius, tai gal man paporinsit, ne skai skaiciau as pati, tai nelabai supratau ... jis vis mini apie laseline laistymo sistema...  aip jis ten uzkasa tara, kad paskui sako nereik savaites laistyt darzoviu...nelabai supratau principo..gal jus kas jau taip naudojat??

pomidorų temoj šitą klausimą bandau išsiaiškinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2010 02 23, 22:41)
pomidorų temoj šitą klausimą bandau išsiaiškinti g.gif

:mirksiukas:tau kazko neiseina norm. parasyti lotuliukas.gif sorry...
Atsakyti
Kiek aš supratau, tai pvz. 5l plasmasiniui buteliui dugne ir gal šonuose (reiktų pasitikslint) pribadai skylučių ir įkasi į žemę šalia augaliuko, kad butelio kakliukas išlindęs būtų. Pripilį į jį vandens ir užsuki. Pro skylutes vanduo po truputį sunkiasi ir džėkina žemę aplink. Kai vandens butelyje nebelieka vėl pripili, todėl ir reikia kad viršutinė butelio dalis virš žemės liktų. Tikiuos aiškiau nors truputį ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 24 vasario 2010 - 08:47
As "Sodo spalvose" skaiciau, kad moteris plastmasiniais buteliais drekina augalus tokiu budu: tas nupjautas plastmasinis butelys ikasamas taip, kad jo virsus butu lygiai su zemes pavirsium - ten akiivaizdu pilamas vanduo, apacioje tas butelys uzsukamas kamstuku nesandariai - taip, kad pro ji visa laika lasetu. Jokiu papildomu skyluciu butelyje atseit nereikia.
Siaip genialus sumanymas, as irgi ne visada galiu nulekti i sodyba, jauciu butinai pasinaudosiu sita racionalizacija.
Atsakyti
O ar ne per giliai gaunasi tas drėkinimas, kai įkasa visai į žemę?
Aš darysiu kiek kitaip. Įkasiu iki pusės, dugne pradursiu kelias skylutes(kiek jų reiktų, atsirinkiu, vis pradurdama po vieną su laiku, kol matysiu, kad drėkinasi pakankamai). Pro kaklelį vis galima būtų neišimant butelio pripildyti vandens, laikysiu atsuktą, kad viduje nesusidarytų slėgis.
Tik vat, su buteliais prasčiau, vandens neperkam. Kur gaut?
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 02 24, 10:34)

Aš darysiu kiek kitaip.
Tik vat, su buteliais prasčiau, vandens neperkam. Kur gaut?

aš ir pabandysiu keletą įkasti.
pasiteirauk-kaimynai, bendradarbiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai ta buteli nupjauna pagal augalo saknu ilgi, nes svarbu, kad saknys gautu vendeni.
Mes irgi nieko namuose neperkam buteliuose, bet sodyboj perkam vandeni, tai manau greit prisirinks tu buteliu.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 02 24, 09:39)
aš ir pabandysiu keletą įkasti.
pasiteirauk-kaimynai, bendradarbiai mirksiukas.gif

Na taip, kaimynai lotuliukas.gif . Nebent tolimi kokie.
Bandysiu ieškot, o dar mąstau, kad galbūt ir su žarna vertėtų pabandyt, iškelt bačką, kad slėgis būtų... Na laiko dar yra, kaip tik viską apsvarstyt. Niekada taip anksti apie daržą negalvodavau. Tik kai čia įlindau rimčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2010 02 23, 20:51)
Auginau vienais metais baklažanus, nieko nepavyko  verysad.gif Net neužmezgė vaisių, kažkaip nužydėjo ir viskas  verysad.gif Prieš anytą daržininkę buvo gėda  lotuliukas.gif  doh.gif Gal pasidalinsit paslaptimis?


Man vienais metais baklazanai nespejo vaisiu isauginti, o pernai kokius 5 tokius didelius ir grazius jau turejau. Na musu vasaros per trumpos jiems, reikia stengtis isauginti daigelius kuo anksciau, paseti jau dabar, paskui visaip stengtis sviesoj ir silumoj laikyti. Kai persodinsit i siltnami, pasistenkit sodinti ten kur daugiausia saules, kad niekas neuzgoztu. Paskui jau jie patys auga gan gerai ir lengvai, ir vaisius mezga. Tik dar svarbu nepraziureti ir nurinkti koloradus, nes jie baklazanus labai megsta, ir labai greitai nueda jei nepastebi. Ir amaras taip pat, bet amara tiesiog su vandeniu nuplaunu ir dingsta.
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 02 23, 23:55)
tau kazko neiseina norm. parasyti lotuliukas.gif sorry...

ką aš nenormalaus parašiau?
Atsakyti