Šiaip daikonai ir man skoniu patiko, tik sėklyčių pirkti šiandien Seniuose jau neradau.
Srauniau, žiūrėjau Megos senukuose garstyčių sėklyčių, tai tikrai nėra. Aš pirkau pavasarį Draugystės seniuose.
O kažin ką dar galima pasisėti sezono prailginimui, taip rudens nesinori, kol darže kapstais tol rodos vasara dar. Ridikėliai, salotos, krapai, daikonas, man rods ir mangoldai (gal kas žino koks jų skonis). Daugiau nežinau, gal merginos ką įdomaus dar rudeniop sėjat?
Ir dar vienas klausimas ramybės neduoda:
kaip kuo ilgiau išlaikyti derlių (gal kas kokių gudrybių žinot). Ypatingai domina pomidorai - tiek daug jų turim, anksčiau ant popieriaus rūsy išdėliodavau, bet labai dideli nuostoliai, nors pavienius tai iki gruodžio išlaikydavau. Pasidalinkit patirtim: morkos, kopūstai, burokėliai, pomidorai, cukinijos ir t.t. (maišuose, aukštyn kojom, galvom, po vieną, krūvom, smėly... ir t.t.).
Pradėsiu nekukliai nuo savęs: labiausiai pasiteisinęs laikymo būdas
šaldiklis, taigi į jį keliauja:
- šparaginės pupelės: nieko neverdu (neblanširuoju), nuplaunu, dalį cielų, dalį supjaustytų;
- kalafioras: išskirtytas žiedeliais porą min. į verdantį vandenį, paskui į šaltą, nuvarvintas į šaldiklį (esu šaldžius ir neblanširuotus, blanširuoti gal geriau);
- brokolis: taip pat kaip kalafioras.
Šitie išsilaiko super.
Dar šaldžiau ir skaitau, kad nepasiteisino:
- cukinija ir moliūgas: bandžiau ir neblanširuotus gabaliukais šaldyti, ir blanširuotus. Nepatiko nei vienas iš šių būdų (neblanširuota geriau, blanširuoti visai pasileidžia).
- pomidorai cieli, kelis į sriubą ir ant balandėlių per žiemą įmečiau, visus kitus išmečiau.
Kitų būdų nežinau, rūsys labai prastas, bet cukinijas man rodos ir be rūsio išlaikyti galima
Nu dar jau visai ne į temą, bet dabar cukinijų metas, tai jų derlių sudoroti labai padeda sulčių spaudimas, pvz. kartu su obuoliais. Obuolių sultys labai švelnios tampa, aš vaikams taip prispaudžiu, tai geria net apsiputoję (nors cukinijų atseit labai negėsta). Tą patį darau ir su moliūgais. Ir dar į bulvinius blynus visai skanu įtarkuoti.