QUOTE(Laimuška @ 2010 02 13, 14:20)
Šiandien gavau užsakytas sėklas, tai dabar studijuoju aprašymus
Pastebėjau, kad žirnių, svogūnų arašymuose rašo, kad nebūtų šviežiai tręšta dirva.Čia kaip suprast, kad nebūtų tą dieną trešta?O jei patęšta pieš savaitę?
Gal kas žinote?Aš visada trešiu pavasarį, kai suformuoju lysves, o po kokios savaitės pasėju daržoves.Gal negerai darau
Papildyta:
Dar vienas klausimėlis iškilo bestudijuojant
Nusipirkau svogūnų sėklų "Kelsae".Pagal aprašą jau kaip ir laikas būtų sėti sėklytes, bet mano manymu ar ne per anksti?Kažkodėl netikiu, kad bus ankstyvas pavasaris, nebus kur jų tiek dėti jei lauke šalta
Gal jau kuri pasisėjote ar ruošiatės?Jei taip tai kada?
šviežiai tai reiškia prieš pat sėjimą patręšta ir dar reiškia 'pavasarį', jei pavasarį sėjama. 'Ne šviežiai patręšta' būtų tręšimas iš rudens
QUOTE(Mantilė @ 2010 02 13, 20:35)
pirkau svogūnų sėklikių,rašo- būtinai išdygus dirvoje praretinti,kad vietos būtų jiems pakankamai.O namie pasisėjau tik ankstyviems laiškams.Jau norisi vitaminų į salotas
čia gal kaip kuriai patogiau. Kiek pati sėdavau tiesiai į dirvą, tai vėliau problema būdavo su pikiavimu. Šiemet sodinsiu svogūnų daigelius, taip bus tvarkingiau. Tiesa, kaimynės iš manęs juokiasi, kad salotų daigelius į dirvą sodinu, o ne sėju iškart ( nugi nemoku kitaip, man asmeniškai įkišus daigą žymiai paprasčiau ir tvarkingiau atrodo
)
Papildyta:
QUOTE(na_ir @ 2010 02 14, 17:07)
aciu.as ziurejau www.seklos.lt tai niekur neradau,kad jie priimtu uzsakymus
pas juos internetu nenusipirksi ir tai, kad yra tinklapy, nereiškia kad visuose jų prekybos centruose bus