QUOTE(Vikauoga @ 2008 05 28, 22:29)
pomidorams per stipru mėšlas, šviežias tai išvis per stipru bet kam. aš pomidorus prieš sodindama žuvies pakasu, nes jiems fosforo reik
o azoto gal ne taip
Pelenai gera trąša, visokių mikroelementų daug ten, tik aišku švarios medienos turi būt - ne dažytos, ne lakuotos, ne pakelės medžių.... ypač jie tinka kai žemė molinga, rūgšti - tai pelenai nukalkina. Labai gerai bulvėms
Galima pelenus vandeny pamirkyt ir laistyt (daigelius ypač), ar šiaip pabarstyt... galima pamulčiuot pavasarį pelenais aplink vaiskrūmius - kenkėjams tada sunkiau prieit
dar - palaisčius ridikėlius galima pelenais apibarstyt, kad spragšių lervos nesuėstų... ir t. t. :
http://www.lrytas.lt...
Papildyta:
QUOTE(diinka @ 2008 05 29, 11:02)
agurkus galima laistyt ant lapų, jiems netgi patinka, o pomidorų- ne,
pomidorų tikrai ne
jokiais būdais. O dėl agurkų.... mano anyta irgi labai mėgsta ant lapų pilt, ir deja jie iškart nugeltonuoja.... O mano mama tai niekada ant lapų nepildavo, ir agurkų daug būdavo iki pat rudens... tai vat aš irgi nepilu, nors dabar išsiaiškinau, kame reikalas - ant lapų pilt galima tik karštom dienom ir ryte, kad iki nakties spėtų išgaruot drėgmė, nes nors agurkai ir mėgsta drėgmę, bet jei temperatūra nukris, o lapai ilgai liks šlapi, tai nugeltonuos ar nupus....
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2008 05 29, 18:00)
Su skruzdelėm irgi vargas, jei išsikasia lizdą po agurkais ,ar kitomis daržovėmis, tai daržovės ir nuvysta, nes jos tiesiog jų šaknis iškelia į viršų.
aš pilu daug vandens, kol išsinešdina jos.... ir stengiuos mažiau plėvelių naudot, nes ten tai tuoj pat randi pilių pristatytų