aš šiandien irgi vos ne plikai apskabiau pomidorus
valgome dumplainius, labai skanūs
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 14, 15:18)
tiesa, mano daikonai sužydėjo sėklos dar likę, sakiau pralauksiu dabartinius karščius ir vėl pasėsiu, galgi ruduo ilgesnis nešaltas pasilaikys kaip pernai, gal spės ūgtelėti
Daikonai sėjami liepos gale
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 20, 21:13)
Daikonai sėjami liepos gale
taigi ir buvau sėjusi anksčiau, bet matyt dėl karščių sužydėjo, va ir svarstau, gal surizikuoti dar kartą pasėti...
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2007 08 20, 20:51)
valgome dumplainius, labai skanūs
nesu ragavusi o ar valgomi būna kažkokios spec. rūšys, ar tie patys, kur kartais puokštes komponuojant naudoja tokius oranžinius burbulus? kaip suprantu jų viduryje ir būna tas valgomas vaisius ar ne?
QUOTE(jurginėlis @ 2007 08 20, 21:51)
aš šiandien irgi vos ne plikai apskabiau pomidorus
valgome dumplainius, labai skanūs
valgome dumplainius, labai skanūs
Šiaip tai įdomu, bet kažkada skaičiau, kad vienai pomidorų kekei reikalingas bent vienas lapas, nu per lapus gi jie kvėpuoja, dar kažkaip ir patį pomidorą maitina (deja su botanika pas mane silpnai). O ne perseniausiai skaičiau, kad minimimum 15 lapų turi likti.
Šiaip aš irgi apskabau, visus negražius lapus, ir gan drąsiai apgeniu viską iki apatinės pomidorų kekės, visada viskas tvarkoj. Bet taip drastiškai tai
Pasidalinkit mergaitės kaip tie Jūsų pomidorai pliki laikosi? Šiaip tikrai nieko nenoriu supeikti ir užgauti, tiesiog labai įdomu...
Stasele, mes tai svogūnus kur ant saulės po pastoge pažeriam ir džiovinam, kurie lieka storakakliai tuos greit vartojam, o kurie normaliai sudžiūsta - žiemai. O vienais metais nusipirkau tokių baltais lukštais svogūnų, tai vat jie pasirodė visiškai netinkami ilgesniam laikymui (kaip ir raudonais lukštais).
QUOTE(vilytte @ 2007 08 21, 12:44)
...Pasidalinkit mergaitės kaip tie Jūsų pomidorai pliki laikosi? Šiaip tikrai nieko nenoriu supeikti ir užgauti, tiesiog labai įdomu......
na gal tas išsireiškimas "pliki" per drąsus, aš jų niekada nenuplikinu, o ypač lapų, tiesiog išskabau visus pažastiniu ūglius, o va šiuo metu kai genėjau, tia tiesiog apgenėjau ir ką tik pradėjusius žydėt žiedus, kurie jau nebespės virsti pomidoru.
ir laikosi jie puikiai, kaip tik po apgenėjimo pradėjo tvarkingai rausvinti šonus
QUOTE(jolaxus @ 2007 08 21, 08:31)
taigi ir buvau sėjusi anksčiau, bet matyt dėl karščių sužydėjo, va ir svarstau, gal surizikuoti dar kartą pasėti...
Papildyta:
nesu ragavusi o ar valgomi būna kažkokios spec. rūšys, ar tie patys, kur kartais puokštes komponuojant naudoja tokius oranžinius burbulus? kaip suprantu jų viduryje ir būna tas valgomas vaisius ar ne?
Papildyta:
nesu ragavusi o ar valgomi būna kažkokios spec. rūšys, ar tie patys, kur kartais puokštes komponuojant naudoja tokius oranžinius burbulus? kaip suprantu jų viduryje ir būna tas valgomas vaisius ar ne?
Valgomasis dumplainis visai kitoks, nei naudojamas puokštėms. Jis auginamas šiltnamyje kaip pomidorai. Yra žemuoginiai, ananasiniai, slyviniai ir t.t. Žiedai panašūs kaip bulvės, o nužydėję užmezga vaisių, savo forma panašų į pomidoriuką, tik jie būna švelniai oranžiniai. Nuskintus galima laikyti maždaug iki vasario galo, skonio nepraranda.
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 21, 13:32)
...Nuskintus galima laikyti maždaug iki vasario galo, skonio nepraranda.
ohoho, nieko sau laikymo terminas
QUOTE(jurginėlis @ 2007 08 20, 21:51)
O gal galima detaliau koks tas skonis ir kiek suprantu valgomas žalias?
QUOTE(vilytte @ 2007 08 21, 12:44)
Pasidalinkit mergaitės kaip tie Jūsų pomidorai pliki laikosi? Šiaip tikrai nieko nenoriu supeikti ir užgauti, tiesiog labai įdomu...
nu laikosi super sakyčiau pas mane tik viršūnėje liko kokie 2 lapai, tikrai ne daugiau kiek pamenu, o taip visas - plikas kaip tilvikas višūneė, beje,jau irgi nugnybta
QUOTE(vilytte @ 2007 08 22, 15:06)
O gal galima detaliau koks tas skonis ir kiek suprantu valgomas žalias?
Tai gi rašiau, kad yra ananasiniai, žemuoginiai, slyviniai, konditeriniai (šitie dideli, bet nelabai skanūs, skirti konservavimams, uogienėms ir t.t.
QUOTE(Knifofija @ 2007 08 22, 17:32)
Tai gi rašiau, kad yra ananasiniai, žemuoginiai, slyviniai, konditeriniai (šitie dideli, bet nelabai skanūs, skirti konservavimams, uogienėms ir t.t.
Ir obuoliai yra ananasiniai, ir nors labai skanūs, bet iki ananaso jiems labai toli. Be to ananasiniais, žemuoginiais ir t.t. galima pavadinti ir dėl kvapo, o ne dėl skonio.
jie kuo puikiausiai auga lauke, tik gal kiek smulkesni nei šiltnamyje(ten turiu kelis krūmus).
Skonį net sunku apibūdinti, bet tikrai labai skanūs
Skonį net sunku apibūdinti, bet tikrai labai skanūs