Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(*gidryte* @ 2007 08 19, 14:31)
merginos ir vel as pas jus su problemom  4u.gif  blush2.gif
ar gali buti, kad del to, kad man uzkietejo viduriai ir maziukui mano uzkietejo taip pat  verysad.gif  nu vargsiukas stena, net iki melynumo, bet daro po nedaug ir kietai  verysad.gif
kokios priemones galetu padeti nuo kietejimo viduriu? ta prasme liaudiskos  blush2.gif  slyvos nelabai padeda  blush2.gif

Senas geras budas - tai ramuneliu arbatyte. thumbup.gif Jei viduriukai uzkieteje - tai uzplikyta duoti, o jei laisvi viduriukai - truputuka pavirinta.
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2007 08 19, 14:31)
merginos ir vel as pas jus su problemom  4u.gif  blush2.gif
ar gali buti, kad del to, kad man uzkietejo viduriai ir maziukui mano uzkietejo taip pat  verysad.gif  nu vargsiukas stena, net iki melynumo, bet daro po nedaug ir kietai  verysad.gif
kokios priemones galetu padeti nuo kietejimo viduriu? ta prasme liaudiskos  blush2.gif  slyvos nelabai padeda  blush2.gif

Cinamonas, daug vandens, džiovintos slyvos iš vakaro užpiltos stikline vandens arba abrikosai. Po gimdymo man kurį laiką buvo užkietėję viduriai, bet vaikui ne.
Atsakyti
Drkui merginos uz patarimus 4u.gif
bandysiu maiui duoti gal ramuneliu arbatytes g.gif kazi o kiek militru duoti ar kiek nores?
niekad negalvojau, kad kai tapsiu mam jausiuosi tokia beviltiska ir zalia verysad.gif kartais paciai norisi verkti kai matai kad maziukui bloga ir jis stena vos ne iki melynumo, ir jeigu ne viena proiblemyte tai kita kokia atsiranda verysad.gif jau tokia zalia jauciuosi doh.gif
Atsakyti
Gidryte, nesijausk beviltiska ir zalia. Svarbiausia pasitikejimas savimi, nes kudikis jaucia tai. Jei pati panikuosi, tai ir kudikiui bus blogai. Kazkas rase kad pasitikinti savimi mama lengviau ir kudiki nuramina. Mano pupai sianakt pilvuka skaudejo, tai verke baisiai. Paemiau ja ant ranku, sakau neverk as tau padesiu. Tai tokiu zvilgsniu i mane ziurejo tarsi lauktu kad as jai padeciau, net susigraudinau. Tai pamasazavau pilveli, paskraidem lektuveliu, rieciau kojytes prie pilvelio, siaip taip issipirsciojo. Dar pamylavau ir nurimusi vel uzmigo wub.gif . Supratau kaip pasitikejimas savimi padeda vaikui.
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2007 08 19, 15:53)
Drkui merginos uz patarimus  4u.gif
bandysiu maiui duoti gal ramuneliu arbatytes  g.gif  kazi o kiek militru duoti ar kiek nores? 
niekad negalvojau, kad kai tapsiu mam jausiuosi tokia beviltiska ir zalia  verysad.gif  kartais paciai norisi verkti kai matai kad maziukui bloga ir jis stena vos ne iki melynumo, ir jeigu ne viena proiblemyte tai kita kokia atsiranda  verysad.gif  jau tokia zalia jauciuosi  doh.gif

Gidyte, neduok vaikučiui arbatyčių! Arbatos neturi maistinių medžiagų, o užima vietą skrandyje ir vaikas negauna nei kalorijų, reikalingų augimui, nei kitų svarbių medžiagų augimui.
Be to, stenėjimas - tai nėra užkietėjusių vidurių požymis. Užkietėję viduriai tiek naujagimui, tiek kūdikiui pasireiškia spiromis smile.gif Jei naujagimis tuštinasi dažnai, nors ir stenėdamas - jieko nereikia jam duoti.
Tau užkietėjo viduriai dėl to, kad po gimdymo atsirado daug vietos žarnynui, ir veiksmas lėčiau vyksta. Be viso to aš po gimdymo visada valgau daug skaidulinių medžiagų turinčio maisto, jogurtų su sėlenomis, smulkintomis linų sėmenimis, kad skatintų žarnyno judesius
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2007 08 19, 15:53)
Drkui merginos uz patarimus  4u.gif
bandysiu maiui duoti gal ramuneliu arbatytes  g.gif  kazi o kiek militru duoti ar kiek nores? 
niekad negalvojau, kad kai tapsiu mam jausiuosi tokia beviltiska ir zalia  verysad.gif  kartais paciai norisi verkti kai matai kad maziukui bloga ir jis stena vos ne iki melynumo, ir jeigu ne viena proiblemyte tai kita kokia atsiranda  verysad.gif  jau tokia zalia jauciuosi  doh.gif

Nesijaudink viskas bus gerai. 4u.gif console.gif Arbatytes duok tiek kiek pats nores. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 08 19, 16:50)
Gidyte, neduok vaikučiui arbatyčių! Arbatos neturi maistinių medžiagų, o užima vietą skrandyje ir vaikas negauna nei kalorijų, reikalingų augimui, nei kitų svarbių medžiagų augimui.

Ramuneliu arbata dezinfekuoja organizma. Stomotologai rekomenduoja kudikiams dantenas taip pat ramuneliu arbata masazuoti ir pirmuosius dantukus. O galu gale juk kaip pati vandeni geri taip ir kudikiui gali duoti atsigerti. Nuo to jis tikrai nenustos maziau gerti pacios pienuko.
Atsakyti
Laba,
turiu klausima patyrusioms mamytems: as kol kas negaliu pati savo dukrytes maitinti, tad kad nedingtu pienukas, vis kasdien nusitraukineju. Smalsu, kokia yra apytiksle vienkartine pieno doze, kuria dvieju savaiciu kudikeliai suvalgo? Kad isivaizduociau, ar pakankamai nusitraukiu vienu kartu pienelio. Nusitraukiu vienu kartu apie 70, po nakties 80ml. Ar tai pakankamai, jei pati dabar maitinciau?
Atsakyti
QUOTE(Alsima @ 2007 08 19, 18:44)
Nesijaudink viskas bus gerai.  4u.gif  console.gif Arbatytes duok tiek kiek pats nores. smile.gif
Papildyta:

Ramuneliu arbata dezinfekuoja organizma. Stomotologai rekomenduoja kudikiams dantenas taip pat ramuneliu arbata masazuoti ir pirmuosius dantukus. O galu gale juk kaip pati vandeni geri taip ir kudikiui gali duoti atsigerti. Nuo to jis tikrai nenustos maziau gerti pacios pienuko.

Gidytės berniukas - naujagimis. Jam kiekvienas lašas pieno yra svarbus, nes vietos skrandyje labai nedaug (tik gimusio vaikelio skrandis talpina vos 30 ml), ne taip, kaip suaugusio žmogaus, kur gali ir vandenio, ir mėsos, ir bulvių įmest vienu metu ir dar lik vietos. O dezenfekuoti dar nėra ko. Iki pusės metų vaikui nereikia nei arbatėlių, nei vandenukų - jo maistas ir gėrimas yra mamos pienas.
Arbatėlių davimas yra pirmas žingsnis, kuris mažina mamos pieno gamybą ir tas žingsnis veda prie mišinukų naudojimo.
Atsakyti
QUOTE(Alsima @ 2007 08 19, 19:44)
O galu gale juk kaip pati vandeni geri taip ir kudikiui gali duoti atsigerti. Nuo to jis tikrai nenustos maziau gerti pacios pienuko.

pienas kudikiams yra ir atsigerimas ir maistas tikrai nereik tu arbateliu schmoll.gif

o as norejau paklausti kai mazoji mano 3 men zagsi tai ar cia reiskia, kad per daug prisivalge, ar kad jai dar truksta ar tai nesusije dalykai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 19 rugpjūčio 2007 - 21:18
QUOTE(Margareta @ 2007 08 19, 23:15)
pienas kudikiams yra ir atsigerimas ir maistas tikrai nereik tu arbateliu  schmoll.gif

o as norejau paklausti kai mazoji mano 3 men zagsi tai ar cia reiskia, kad per daug prisivalge, ar kad jai dar truksta ar tai nesusije dalykai?  g.gif

Jei zagsi, reiskia valgydama prisirijo oro, o jei nevalge, tai besijuokiant, bedukstant tai ivyko.
Mano maziukas daznai zagsi, labai jis aktyvus, valgo lyg kur skubedamas, pradejo balsu juoktis, tai to oro prisigaudo dazniau ir zagsi. O MP jam neikisi jei jis nealkanas ax.gif
O kas del vandens ir arbateliu maziesiems, tai maniskis yra gaves vandenuko tik kelis saukstelius su vaistukais, nekisu jam tu skysciu, nes MP yra puiki priemone troskuliui numalsinti, kai buvo labai karsta, tai vis duodu maziui dazniau pazist, ir jei jis nealkanas, tai labai greit numalsindavo troskuli, nustodavo zirzt. Kiekviena mama jaucia, ko ir kada reikia jos mazyliui, todel jei kazkas duoda atsigert arbateles, tai ner blogai, juk musu mamos mums virdavo visokiausias ir girdydavo, tuomet nebuvo tokios kategoriskos nuomones kad iki 6men. tik MP ir maistui ir atsigerimui. Dar dabar susiduriu su nuomonem ir priestaravimais kodel savo kudikiui neduodu arbatu... Kai prisivalgiusi melyniu pas maziu pamaciau tamsios spalvos ismatas, supratau, kad visas mano isgertas arbatas jis ir taip gauna tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri28 @ 2007 08 19, 20:20)
Laba,
turiu klausima patyrusioms mamytems: as kol kas negaliu pati savo dukrytes maitinti, tad kad nedingtu pienukas, vis kasdien nusitraukineju. Smalsu, kokia yra apytiksle vienkartine pieno doze, kuria dvieju savaiciu kudikeliai suvalgo? Kad isivaizduociau, ar pakankamai nusitraukiu vienu kartu pienelio. Nusitraukiu vienu kartu apie 70, po nakties 80ml. Ar tai pakankamai, jei pati dabar maitinciau?

Oho šaunuolė daug nusitrauki, tavo vaikiukui to tikrai pakanka. va manišksi kai 2 mėn buvo asirodo išgerdavo 100-110 ml o maniau neužteks (teko parą laiko maitint iš buteliuko nutrauktu pieneliu) o taviškiui 2 sav tik. Sėkmės tau.

Ir aš manau kad jei mama turi tikrai daug MP jokių arbatėlių nereikia. Dėl užkietėjusių viduriukų pirma reik sutvarkyt savo mitybą, jei tai nepadės kreiptis į pediatrą gal tai net ne užkietėję viduriukai gal vaikas valgydamas MP viską gerai įsisavina ir neturi kuo tuštintis?
Atsakyti
Oi...labai atsiprasau mergaites. Vakar skubiai atrasiau o ne nedirstelejau i parasa...kazkaip pro akis praslydo. doh.gif doh.gif doh.gif blink.gif ax.gif ...galvojau kad kalbama apie didesni jau vaikuti...dar karteli labai atsiprasau. Siaip tai tokiam mazuliukui motinos pienuko ir pakanka. drinks_cheers.gif O jei kas neramina visada geriau pasikonsultuoti su savo gydytoju.
Atsakyti