Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(Ledas @ 2007 08 14, 12:38)
O tu bulves kartu ar verdi?  Aš visada virdavau puse bulvytes, kokį trečdalį morkos , o kitas daržoves kaitaliodavau, tai vieną kopūstą, tai kitą, ar moliūgą, ar cukiniją. Iš pradžių tai tos košės vis per daug būdavo, bet po to, jau jauti kiek ko atpjauti ir išvirti 4u.gif  O tu išvirus, dar spaudi daržoves, ar aš čia ne taip supratau g.gif

ne. as kolkas po viena darzove duodu. bulve negalejau isiulyt 2 dienas, tai nebebandziau. paskui morka valgem - siaip ne taip. ir cukinija viena viriau - tai cukinija patiko.
sakai viska kartu virt? na dar duosiu vienos cukinijos - jei valgo, lai valgo. o paskui bandysiu bulve pridet smile.gif
Atsakyti
sveikos maitinancios mamytes blush2.gif as dar labai jau "sviezia" mamyte ir turiu tokia peolemele, kaip idubusius spenelius ir maziukas mano nenori zisti blush2.gif verysad.gif tosel noredama, kad maziukas vis tiek gautu mano pieno nusitraukineju ir duodu is buteliuko blush2.gif tik manes neramina toks dalykas kaip, kiek r5eikia duoti jam to pienuko mililitrais blush2.gif gal kartias kuri zinot? nes man Airijos gydytojai sako, kad 80 ml vienam akrtui, o maniskis vos 40 - 60 tesuvalgo verysad.gif o va lietuvoj skaiciau, kad naujagimiui zutenka 40 ml per viena maitinima g.gif gal kartais sinot, kaip yra is tirkuju?
ir dar veinas klausimukas, kai nusitraukineji kruti ar reikia nusitraukti, kad visiskai neliktu ar gali likti g.gif nes man kad ir kiek traukciau vis tiek jo bega ir bega doh.gif
atsiprasu, kad tiek prirasiau, bet esu tokia pasimetusi ir neramu del maziuko ar jis gauna pakankamai mano pienelio, ar jam augs svoriukas, nes nuo gimimo per 4 dienas jis numete net 300 g, labai tikiuosi, kad kai svers ryt jau bus pradejes svoris augti wub.gif
is kart dekoju merginos uz pagalba jeigu suteiksit 4u.gif
Atsakyti
sveikos wink.gif
kazkaip anksciau neuzmaciau sitos temos.mano maziui beveik 10 menesiu,vis dar valgo pieneli thumbup.gif tiesa,dabar pradejo truputi kandziotis,bet manau,kad susitarsiu as su juo smile.gif einu paskaitinesiu sita tema,po to irgi ka nors parasysiu. as visom keturiom uz maitinancias mamas thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2007 08 16, 15:20)
ir dar veinas klausimukas, kai nusitraukineji kruti ar reikia nusitraukti, kad visiskai neliktu ar gali likti  g.gif  nes man kad ir kiek traukciau vis tiek jo bega ir bega  doh.gif 

Na as ne karto nepanaudojau pientraukio, maitinau visada pati, mano maze uzaugo nezinodama, kas yra buteliukas, bet manau, kad specifika panasi turetu buti biggrin.gif , tai pasakysiu, kaip as daryciau. Nusitraukciau pieno tiek, kiek vaikutis suvalgo 4u.gif O gramais niekad nezinojau, kiek maniske isgeria - gerdavo tiek, kiek noredavo smile.gif Manau, kad nusiramink ir nesikoncentruok i tuos ml - tegu maziukas valgo tiek, kiek jam norisi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnus Dei @ 2007 08 16, 15:54)
Na as ne karto nepanaudojau pientraukio, maitinau visada pati, mano maze uzaugo nezinodama, kas yra buteliukas, bet manau, kad specifika panasi turetu buti biggrin.gif , tai pasakysiu, kaip as daryciau. Nusitraukciau pieno tiek, kiek vaikutis suvalgo 4u.gif O gramais niekad nezinojau, kiek maniske isgeria - gerdavo tiek, kiek noredavo smile.gif Manau, kad nusiramink ir nesikoncentruok i tuos ml - tegu maziukas valgo tiek, kiek jam norisi mirksiukas.gif

Gidryte pritariui ir as siam patarimui thumbup.gif Kiek nori vaikas tegu tiek ir valgo, jis gi geriau zino kada jau sotus. o del svorio nepergyvenk, visi vaikai is pradziu numeta, sakoma normalu, kad gimimo svori vaikas atgauna iki antros savaites. taip kad maziau nerimauk, aukit sveikuciai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikasx: 16 rugpjūčio 2007 - 17:37
taip pat noriu jusu kai ka paklausti. zinau, kad padavus mesytes, negalima duoti pienelio atsigerti, nes pienas mazina gelezies isisavinima. bet mano merginai tai ne motais! doh.gif Reikalauja papuko ir viskas...gal zinote po kiek mazdaug laiko jau galima?
Atsakyti
QUOTE(vaikasx @ 2007 08 16, 19:27)
taip pat noriu jusu kai ka paklausti. zinau, kad padavus mesytes, negalima duoti pienelio atsigerti, nes pienas mazina gelezies isisavinima. bet mano merginai tai ne motais! doh.gif Reikalauja papuko ir viskas...gal zinote po kiek mazdaug laiko jau galima?

Kiek žinau, kažkur 2val prieš ir po mėsos valgymo ax.gif

Bet kažkur su skaičiusi, kad esą MP yra kitokios struktūros nei paprastas pienas, tad galima jo duoti tongue.gif Neteigiu, kad tai tiesa mirksiukas.gif ar netiesa mirksiukas.gif
Tiesiog, aš stengdavaus tas 2val kažkaip ištempti, o duodavau vandens gerti ar vaisių tyrelės. Nors iš pat pradžių, tai nesukau sau galvos - nes tik pradėjus primaitinti mėsa, maniškės ją spjaudė ir pripažino tik kartu su daržovių ir MP tyrele.....
taip kad skanaus Jums 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes biggrin.gif as su savo mazaja turiu tokia lyg ir problemele gal kas galetu patarti blush2.gif mano mazajai jau 7men.valgo pagrinde MP as tuo nebesiskundziu bet vakarais ji mane neramina mat uzmiega tik valgydama MP niekas kitas jei nerupi :mmmtaigi net nezinau kaip bus kai baigsis MP blink.gif verysad.gif o kada jau vaikai turetu nebevalgyti naktimis?nes manoji tai net kelis kartus atsikelia doh.gif ir gal galetumet patarti kaip atpratinti mazaja nuo valgymo naktimis?
busiu labai dekinga uz visus patarimus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(''Ievute'' @ 2007 08 16, 22:18)
Sveikutes mamytes biggrin.gif as su savo mazaja turiu tokia lyg ir problemele gal kas galetu patarti blush2.gif mano mazajai jau 7men.valgo pagrinde MP as tuo nebesiskundziu bet vakarais ji mane neramina mat uzmiega tik valgydama MP niekas kitas jei nerupi :mmmtaigi net nezinau kaip bus kai baigsis MP  blink.gif  verysad.gif o kada jau vaikai turetu nebevalgyti naktimis?nes manoji tai net kelis kartus atsikelia doh.gif ir gal galetumet patarti kaip atpratinti mazaja nuo valgymo naktimis?

bigsmile.gif įtariu, už mano patarimus nebūsi dėkinga ax.gif
Patarčiau, tikrai dėl to nesijaudinti friends.gif Tavo mažoji dar labai nedidukė, tad nematau čia jokios problemos tongue.gif

Kaip pvz, maniškės naktimis valgyti nustojo gal 1,3m. rolleyes.gif kažkur panašaus amžiaus ir pradėjo po 'naktipiečiavimo' MP savarankiškai pėdinti iki savo lovyčių ir migdytis jau ten bigsmile.gif
Nes aš laikausi to požiūrio, kad viskam ateina savo laikas ir dažnai vaikutis pats parodo, kad jis jau pasiruošęs vienam ar kitam etapui - todėl tėvų pareiga tik nepraleisti to konkretaus momento ir nebereikia drastiškų priemonių atpratinimui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(''Ievute'' @ 2007 08 16, 20:18)
Sveikutes mamytes biggrin.gif as su savo mazaja turiu tokia lyg ir problemele gal kas galetu patarti blush2.gif mano mazajai jau 7men.valgo pagrinde MP as tuo nebesiskundziu bet vakarais ji mane neramina mat uzmiega tik valgydama MP niekas kitas jei nerupi :mmmtaigi net nezinau kaip bus kai baigsis MP  blink.gif  verysad.gif o kada jau vaikai turetu nebevalgyti naktimis?nes manoji tai net kelis kartus atsikelia doh.gif ir gal galetumet patarti kaip atpratinti mazaja nuo valgymo naktimis?

Jei tai problema tai ir as ja turiu mirksiukas.gif tik mano mergyte 8menesiu. bet as tai kazkaip pripratau ir atrodo kad kitaip ir nebuna biggrin.gif As ir laikaus nuomones, kad viskam ateis savas laikas, vadinas dabar jai to reikia.
Papildyta:
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 08 16, 18:23)
Kiek žinau, kažkur 2val prieš ir po mėsos valgymo  ax.gif

Bet kažkur su skaičiusi, kad esą MP yra kitokios struktūros nei paprastas pienas, tad galima jo duoti  tongue.gif Neteigiu, kad tai tiesa  mirksiukas.gif ar netiesa  mirksiukas.gif
Tiesiog, aš stengdavaus tas 2val kažkaip ištempti, o duodavau vandens gerti ar vaisių tyrelės. Nors iš pat pradžių, tai nesukau sau galvos - nes tik pradėjus primaitinti mėsa, maniškės ją spjaudė ir pripažino tik kartu su daržovių ir MP tyrele.....
taip kad skanaus Jums  4u.gif

Dekui uz patarima. na dvieju valandu niekaip neistempiam. g.gif tikekimes nieko blogo
Atsakyti
MP turi baltymo, kuris padeda isisavinti gelezhi 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Dar norejau paklausti, o ar galima valgyti tuos varskes surelius? nu kaip as juos megstu, o dabr bijau valgyti blush2.gif ir is vis as bet ka k imu i burna biju, kad nepakenktu maziukui blush2.gif
siandien kaip uzilpau ant svarstykliu akys ant kaktos isoko per savaite nuo gimdymo 5 kg isgaravo doh.gif
dekui merginos uz patarimus, tikari nuraminot, o va siandien laukiam sesutes kuri pasvers musu turteli ir ziuresim kas ir kaip wub.gif
Atsakyti