QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 19, 16:35)
o aš norėčiau paklausti mamų, žindančių mažylius virš metukų - ar dar žindote naktį?
o dėl žindymo nėštumo metu - aš visom keturiom už, jei mamos sveikata puiki
man, deja, to patirti neteks, nes yra rimta priežastis, dėl kurios man būtų neleista žindyti nėštumo metu
naktimis kėlėsi po 2k iki 1,5m paskui pačios nustojo, išmiegodavo neprabusdamos.
galima žindyti, jei mama jaučias gerai ir jei nėštumas yra nerizikingas. Pvz, mano atveju nors ir gąsdino bobutė, kad mažąją pilvelyje badu numarinsiu - bet kai gimė 4,2kg tai dabar nebeturi argumentų.
QUOTE(vaikasx @ 2007 11 19, 20:01)
Beja, norejau paklausti mamyciu su dideliu maitinimo stazu. mano vienai draugei svedu daktarai uzaiskino nutraukti maitinima (vaikui 2m.) nes kenkia dantukams, na paskui blogas sukandimas, silpni ir t.t. Ar yra tame tiesos, gal kuri pastebejote ka nors panasaus. As kazkaip nenoreciau tuo tiketi...
Maitinu jau 26mėn - ir netikiu, kad kuo kenktų. O daktarėliams geriau lankstinukų su šiuolaikinių tyrimų duomenimis tegul užsako
Dantukams kenkia saldus maista/gėrimai, ypač jei po jų nevalomi dantukai. Higienos nesilaikymas - kai tėvai vaiko čiulptuką/šaukštuką aplaižo ir vaikeliui į burną kiša.
O MP nekenkia, netgi naktimis žindant. Ir tik žindant ofrmuojas taisyklingas sąkandis, bei vėliau kalbos padargai labaiu išsivystę būna - mažiau logopedinių bėdų.
QUOTE(ast_alaus @ 2007 11 19, 21:22)
Nieko sau...daktarai... Del naktinio maitinimo tai taip...dantukams kenkia, bet kas liecia sukandima - priesingai. Zindymas kaip tik formuoja taisyklinga sukandima, ko negalima pasakyti apie ciulptukus ir zindukus.
Papildyta:
QUOTE(Meila @ 2007 11 20, 16:48)
O pas mus vaistinėse kaži būtų galima primaitinimo sistemą įsigyti
Na kur žinda krūtį, o šlangelėmis mišinuką traukia
O pas mus tai čia kur???
Jei LT, tai žinau, kad tik Santariškėse esanti med įrangos firma jas veža - kaina prieš 2m buvo 70lt....
mano B sakė, kad Rusijos vaikų parduotuvėse tokių matęs.
Jei reikia ir brangoka - galima pasidaryt iš plonos plonos lašinės šlangelės, kurios galą pleistru priklijuot prie krūties, o kitą galą merkti į buteliuką ar stiklinaitę. Kuo aukščiau pakeli indelį, tuo greičiau bėga maistukas šlangeliu....
arba taip:
O kam įdomu - tai čia apie tokį kalba eina -
Supplemental Nursing System: