Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(Ice @ 2007 11 20, 16:39)

tas žindymas naktį dėl dantų mane labai neramina nes pati esu dantų gydytoja , žinau visą teoriją, kad negalima dėl ankstyvo dantų ėduonies rizikos, lygiai taip pat kaip ir saldžių arbatėlių; bet ką daryti  doh.gif tenka nusižengti, nevalom mes vakare dantukų po paskutinio žindimo  blush2.gif kaip gi valysi, jei jis su papuku užmiega  blush2.gif

Man ta pati gydytoja sake smile.gif , kad 2 maitinimai per nakti - nera taip jau blogai g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikasx @ 2007 11 20, 15:00)
Gal tu prie musu forumo prisijunk, mes kaip tik meetuka sekmadieni organizuojam...gal irgi prisijungtum ax.gif

Kurio forumo? g.gif
Bet verysad.gif sekmadienis mums sventas reikalas, nes tai vienintele iseigine Tetukui. smile.gif
Atsakyti
O pas mus vaistinėse kaži būtų galima primaitinimo sistemą įsigyti g.gif Na kur žinda krūtį, o šlangelėmis mišinuką traukia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2007 11 20, 16:48)
O pas mus vaistinėse kaži būtų galima primaitinimo sistemą įsigyti g.gif Na kur žinda krūtį, o šlangelėmis mišinuką traukia g.gif

Ui, kas cia per isradimas ? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikasx @ 2007 11 20, 13:11)
Rytuose Romforde, gal zinai. o tu kaip matau visai kitoje puseje rolleyes.gif Gaila, kad taip toli. nes mes cia kartkartem su Essex'o mamytemis meetukus pasidarom  ax.gif

Gal ir ne i tema, bet kur jus ten bendraujat blush2.gif as irgi is romfordo

O mes sia savaite lyg ir siokia tokia pieno krize apturejom doh.gif visada pieno buvo daug, o sia savaite vakare dukryte pries miega kokius tris kartus valgo(kas pusvalandi doh.gif ) ir atrodo kad truksta pieno, nors realiai netruksta, paspaudus vis bega. Bet dabar jau lyg susitvarke, ziuresiu dar kaip sivakar. rolleyes.gif
Atsakyti

QUOTE(July @ 2007 11 20, 19:22)
O mes sia savaite lyg ir siokia tokia pieno krize apturejom  doh.gif visada pieno buvo daug, o sia savaite vakare dukryte pries miega kokius tris kartus valgo(kas pusvalandi doh.gif )

smile.gif Kaip zinia jei vaikelis nori ilgeliau pasibuti prie kruties tai visiskai nereiskia, kad jam truksta pienelio ar jis alkanas... Kruties zindimas tai dar ir buvimas salia mamytes............. ax.gif
Atsakyti
O as tai zinot tikrai irgi noreciau nemaitinti nakti...Nes kai jis du kartus keliasi jauciuosi diena kaip priplota blush2.gif Zinau, kad kitos girdo pienu 5 -6 kartus as turbut tiek neistverciau. Idomiausia, kad kai buvo kokiu 3, 4,5 men, vasara, jau buvo nustojes keltis arba keldavo tik karta, paryciais. Dabar gi vel kaip naujagimis. Esu girdejus kursuose, kad nuo 6 men nebeduot nakti, tipo lai rekia, pareks pareks, po to miegos. Nes ant galvos poto uzlipa g.gif Bet kai ima nakti prasyti, tai nesu as tokia kietasirde, kad pieno kuris priklauso jam, gaileciau, ir duodu. Tik to miego truksta. Dienomis dar kartais studijuoju, tada visai sunku, kai reikia susikaupti privalomai... doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

norejau Jusu paklausti, kaip jus manote jeigu as laikyciausi grieztesnes dietos, taciau gerciau daug skysciu ar pienuko kiekis nesumazetu? Labai jau mane tos kuno formos neramina ir like 6 kg nekaip nuteikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2007 11 20, 15:39)
na, lauke aš kaip ir neleidžiu įkvėpti šalto oro, prabūna jis su tuo žinduku ištisai, bet, jei yra galimybė, tai išimu žinduką, pvz. po vežimo lopšio stogu nėra taip jau ir šalta; aišku, čia buvo praeitą žiemą, kai lelius lopšyje miegojo, dabar, kai jau didesnis, tai stengiamės be žinduko laukan keliauti.

tas žindymas naktį dėl dantų mane labai neramina nes pati esu dantų gydytoja , žinau visą teoriją, kad negalima dėl ankstyvo dantų ėduonies rizikos, lygiai taip pat kaip ir saldžių arbatėlių; bet ką daryti  doh.gif tenka nusižengti, nevalom mes vakare dantukų po paskutinio žindimo  blush2.gif kaip gi valysi, jei jis su papuku užmiega  blush2.gif

o naktimis vis dar žinda po kokius 2 kartus; pareita naktis iš viso kažkokia nerami buvo  doh.gif spardėsi, muistėsi, niurzgėjo ir žindo turbūt vos ne kad 5 kartus (pati jau nepamenu, nes jaučiausi kaip zombis nuo nemiego  doh.gif )

Ice, aš ką tik skaičiau "Mothering Your nursing Toddler", ten rašo apie dantų rūpesčius. Rašo, kad darė tyrimą - merkė dantį į vandenį, moters pieną, cukraus sirupą ir moters pieną su cukraus sirupu. Tai rašo, kad rezultatai: vanduo ir moters pienas nieko blogo dantims. Cukrus, aišku, blogai. O štai pienas su cukrumi - tikra katastrofa. Moralas - dantis valyti po paskutinio kito maisto valgymo. O tada jau galima pienuku mėgautis. Gaila, knygą paskolinau, pažiūrėčiau kokius tyrimus ten cituoja.

QUOTE(nep @ 2007 11 20, 21:01)
O as tai zinot tikrai irgi noreciau nemaitinti nakti...Nes kai jis du kartus keliasi jauciuosi diena kaip priplota blush2.gif Zinau, kad kitos girdo pienu 5 -6 kartus as turbut tiek neistverciau. Idomiausia, kad kai buvo kokiu 3, 4,5 men, vasara, jau buvo nustojes keltis arba keldavo tik karta, paryciais. Dabar gi vel kaip naujagimis. Esu girdejus kursuose, kad nuo 6 men nebeduot nakti, tipo lai rekia, pareks pareks, po to miegos. Nes ant galvos poto uzlipa  g.gif  Bet kai ima nakti prasyti, tai nesu as tokia kietasirde, kad pieno kuris priklauso jam, gaileciau, ir duodu. Tik to miego truksta. Dienomis dar kartais studijuoju, tada visai sunku, kai reikia susikaupti privalomai... doh.gif

Tikrai užjaučiu. Tu dar pasižiūrėk savo mitybą. B grupės vitaminų stoka gali kelti mieguistumą ir nuovargio pojūtį, galbūt padėtų jei pasirinktum tinkamesnį maistą ar pagertum vitaminų. Šiaip tai yra normalu, kad keliasi dažnai. Bėda ta, kad daugeliu atvejų atrodo, kad jei nustosi žindyti, tai nebesikels vaikas ir bus ramiau. Bet iš tiesų tai nujunkius nelabai tepalengvėja gyvenimas. Kol žindai, tai visada gali duoti krūtį ir bandyti miegoti pati, o nustojus žindyti ne visda pavyksta lengvai atrasti kitus užmigdymo būdus...

O tas, kurios šitaip kursuose rekomenduoja vaikus rikdyti, tai pačias reiktų kokią savaitę be maisto palaikyti, žiūrėk, parėks, parėks ir pripras... Pikta man ant tokių...
Papildyta:
QUOTE(kristina2006 @ 2007 11 20, 21:15)
Sveikos mamytes  4u.gif

norejau Jusu paklausti, kaip jus manote jeigu as laikyciausi grieztesnes dietos, taciau gerciau daug skysciu ar pienuko kiekis nesumazetu? Labai jau mane tos kuno formos neramina ir like 6 kg nekaip nuteikia  blush2.gif

Žinai, gal bėda būtų ne pats pienuko kiekis, o jo kokybė. Tie 6 kg skirti pienuko gamybai ir jei žindysi iki metų, tai jie pamažu savaime išnyks smile.gif O jei dabar staiga sudeginsi, tai tokia bėda dar yra - riebaluose kaupiasi teršalai iš aplinkos - tai kas į mus patenka - ir praradus didelį kiekį riebalų staiga, tie teršalai atsipalaiduoja ir keliauja po organizmą ieškodami būdų pasišalinti. Tokiu atveju jų daugiau patenka ir į pieną.
O šiaip, jei moki kalorijas skaičiuoti, tai maitinančiai mamai reikia tik 500 kcal per dieną daugiau nei normaliai moteriai. Žodžiu, nereikia dietintis, nereikia ir persivalgyti už du smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 11 20, 21:21)
O tas, kurios šitaip kursuose rekomenduoja vaikus rikdyti, tai pačias reiktų kokią savaitę be maisto palaikyti, žiūrėk, parėks, parėks ir pripras...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina2006 @ 2007 11 20, 21:15)
Sveikos mamytes  4u.gif

norejau Jusu paklausti, kaip jus manote jeigu as laikyciausi grieztesnes dietos, taciau gerciau daug skysciu ar pienuko kiekis nesumazetu? Labai jau mane tos kuno formos neramina ir like 6 kg nekaip nuteikia  blush2.gif

na 6 kg tai tikrai labai nedaug. ištirps jie tau ir be dietų laikui bėgant. o jei nori greičiau numest - tiesiog pasportuok. tokį nedidelį "antsvorį" galima sėkmingai per 2 mėn ištirpdyt 3 kartus per savaitę po valandą pasimankštinus (bėgiojant, plaukiojant baseine, aerobija, ar treniruoklių salė, dviratis). dietos tikrai labai trukdo pieno gamybai.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 11 20, 22:26)
na 6 kg tai tikrai labai nedaug. ištirps jie tau ir be dietų laikui bėgant. o jei nori greičiau numest - tiesiog pasportuok. tokį nedidelį "antsvorį" galima sėkmingai per 2 mėn ištirpdyt 3 kartus per savaitę po valandą pasimankštinus (bėgiojant, plaukiojant baseine, aerobija, ar treniruoklių salė, dviratis). dietos tikrai labai trukdo pieno gamybai.

oho, kokia prabanga - 3 laisvi vakrai per savaitę blush2.gif tikrai nesitikiu jų bent jau iki pensijos doh.gif
Atsakyti