QUOTE(Ice @ 2007 11 20, 15:39)
na, lauke aš kaip ir neleidžiu įkvėpti šalto oro, prabūna jis su tuo žinduku ištisai, bet, jei yra galimybė, tai išimu žinduką, pvz. po vežimo lopšio stogu nėra taip jau ir šalta; aišku, čia buvo praeitą žiemą, kai lelius lopšyje miegojo, dabar, kai jau didesnis, tai stengiamės be žinduko laukan keliauti.
tas žindymas naktį dėl dantų mane labai neramina
nes pati esu dantų gydytoja , žinau visą teoriją, kad negalima dėl ankstyvo dantų ėduonies rizikos, lygiai taip pat kaip ir saldžių arbatėlių; bet ką daryti
tenka nusižengti, nevalom mes vakare dantukų po paskutinio žindimo
kaip gi valysi, jei jis su papuku užmiega
o naktimis vis dar žinda po kokius 2 kartus; pareita naktis iš viso kažkokia nerami buvo
spardėsi, muistėsi, niurzgėjo ir žindo turbūt vos ne kad 5 kartus (pati jau nepamenu, nes jaučiausi kaip zombis nuo nemiego
)
Ice, aš ką tik skaičiau "Mothering Your nursing Toddler", ten rašo apie dantų rūpesčius. Rašo, kad darė tyrimą - merkė dantį į vandenį, moters pieną, cukraus sirupą ir moters pieną su cukraus sirupu. Tai rašo, kad rezultatai: vanduo ir moters pienas nieko blogo dantims. Cukrus, aišku, blogai. O štai pienas su cukrumi - tikra katastrofa. Moralas - dantis valyti po paskutinio kito maisto valgymo. O tada jau galima pienuku mėgautis. Gaila, knygą paskolinau, pažiūrėčiau kokius tyrimus ten cituoja.
QUOTE(nep @ 2007 11 20, 21:01)
O as tai zinot tikrai irgi noreciau nemaitinti nakti...Nes kai jis du kartus keliasi jauciuosi diena kaip priplota
Zinau, kad kitos girdo pienu 5 -6 kartus as turbut tiek neistverciau. Idomiausia, kad kai buvo kokiu 3, 4,5 men, vasara, jau buvo nustojes keltis arba keldavo tik karta, paryciais. Dabar gi vel kaip naujagimis. Esu girdejus kursuose, kad nuo 6 men nebeduot nakti, tipo lai rekia, pareks pareks, po to miegos. Nes ant galvos poto uzlipa
Bet kai ima nakti prasyti, tai nesu as tokia kietasirde, kad pieno kuris priklauso jam, gaileciau, ir duodu. Tik to miego truksta. Dienomis dar kartais studijuoju, tada visai sunku, kai reikia susikaupti privalomai...
Tikrai užjaučiu. Tu dar pasižiūrėk savo mitybą. B grupės vitaminų stoka gali kelti mieguistumą ir nuovargio pojūtį, galbūt padėtų jei pasirinktum tinkamesnį maistą ar pagertum vitaminų. Šiaip tai yra normalu, kad keliasi dažnai. Bėda ta, kad daugeliu atvejų atrodo, kad jei nustosi žindyti, tai nebesikels vaikas ir bus ramiau. Bet iš tiesų tai nujunkius nelabai tepalengvėja gyvenimas. Kol žindai, tai visada gali duoti krūtį ir bandyti miegoti pati, o nustojus žindyti ne visda pavyksta lengvai atrasti kitus užmigdymo būdus...
O tas, kurios šitaip kursuose rekomenduoja vaikus rikdyti, tai pačias reiktų kokią savaitę be maisto palaikyti, žiūrėk, parėks, parėks ir pripras... Pikta man ant tokių...
Papildyta:
QUOTE(kristina2006 @ 2007 11 20, 21:15)
Sveikos mamytes
norejau Jusu paklausti, kaip jus manote jeigu as laikyciausi grieztesnes dietos, taciau gerciau daug skysciu ar pienuko kiekis nesumazetu? Labai jau mane tos kuno formos neramina ir like 6 kg nekaip nuteikia
Žinai, gal bėda būtų ne pats pienuko kiekis, o jo kokybė. Tie 6 kg skirti pienuko gamybai ir jei žindysi iki metų, tai jie pamažu savaime išnyks
O jei dabar staiga sudeginsi, tai tokia bėda dar yra - riebaluose kaupiasi teršalai iš aplinkos - tai kas į mus patenka - ir praradus didelį kiekį riebalų staiga, tie teršalai atsipalaiduoja ir keliauja po organizmą ieškodami būdų pasišalinti. Tokiu atveju jų daugiau patenka ir į pieną.
O šiaip, jei moki kalorijas skaičiuoti, tai maitinančiai mamai reikia tik 500 kcal per dieną daugiau nei normaliai moteriai. Žodžiu, nereikia dietintis, nereikia ir persivalgyti už du