Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(ragnez @ 2007 11 19, 12:56)
jokiu buteliuku, zinduku, chiulptuku, sterilizatoriu, pientraukio  ir kt priemoniu - neturiu ir nereikia wink.gif

biggrin.gif jo jo, taip ir turime kolekciją pridovanotų, bet taip ir nepanaudotų buteliukų tongue.gif

QUOTE(Heart @ 2007 11 19, 13:33)
Mums šiandien jau daug geriau  thumbup.gif Naktį miegojome kartu, aš "dirbau" soske, ir pienukas po truputį grįžta  smile.gif

taip ir toliau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(July @ 2007 11 19, 00:53)
Na ir siaubu prisiskaiciau  blink.gif  (cia apie ta cezari 7a men)

O del to sutaupymo maitinant krutimi tai nzn  g.gif Paskaiciuokim-pientraukis(na gal ne visoms prireike) Man jo reikejo pradzioje kai buvo labai kietos krutys ir mazyle neeme, dabar nebeprireikia. Maitinimo liemeneles(jos laabai brangios) Maitinu jau 3.5men ir jau pirkau 4 liemeneles. Kadangi pienelio turiu daug, tai iklotus i liemenele kartais keiciu po kelis kartus i diena, o jie kaip zinoma irgi nepigus. Nu viska sumetus, misinukas iseitu  biggrin.gif

Bet va MP vertė vaikiukui vis tiek neįkainuojama wub.gif
Aš tai dėviu turkiškas žindyvių liemnėles po 12-16 Lt iš Kauno urmo bazės ir man gerai; nusiskalbia - naują nusiperku tongue.gif Turėjau ir Triumphą, bet per pirmus maitinimo mėnesius labai susiskalbė, bet ir kažkokio stebūklo joje nepastebėjau schmoll.gif
Mama nupirko pientraukį dar kai buvau nestuke.gif nors sakiau, akd man jo tikrai neprireiks, buvau užsispyrusi, o taip ir buvo - neprirekė rolleyes.gif
Apie 0,5 metų reikėjo tų įklotėlių, taip, nepigu...Dar naudojau Avent pieno surinkėjus, kai iš kitos krūties maitinomo metu tekėdavo labai stipriai pienukas.
Dabar jau gal porą mėn. nebereikia nei įklotėlių, nei tų surinkėjų, jei lyg pajaučiu, kad galėtų tekėti pienukas iš kitos pusės, kai žindau tai prispaudžiu su ranka ir nė lašelis nenuteka smile.gif
O žinduką mes turime blush2.gif Pripratinau blush2.gif Nes mano ėdrūniukas žįsdavo be perstojo, tad apgaudavau spenelį dirbtiniu "papuku" pakeisdama. Bet stengiuosi kuo mažiau jį duoti, nebent jei labai reikia kažkur išėjus, pvz. į parduotuvę, taip pat kartais ir užmigti reikia su juo, arba lauke apsaugo nuo šalto oro rolleyes.gif Žindymui mums jis visai neiko blogo nepagadino schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(xena @ 2007 11 18, 23:54)
Va mano palatoj gimdymo namuose gulėjo mergička, ji su mama gyvena, tai ta mama jau antrą dieną mišinuko atnešė, nes atseit vaikas neprivalgo, nes mum po cezario valgyt neduodavo, tai ir pienas pasak jos buvo "nemaistingas".

doh.gif doh.gif doh.gif na ir "protingi" kai kurie žmonės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 19 lapkričio 2007 - 14:46
Na nekalbant apie vaiko geri ir sveikata, mp maitinti tikrai pigiau ir greiciau nei misineliu - nereikia jokiu buteliuku. Ir as apie tai pagalvojau, ir kas cia blogo? biggrin.gif Beje irgi neturiu ne vienos zindymui skirtos liemeneles, perku pigias, paprastas baltas elastingas. O iklotu zindyvem jau nebereikia. Turiu daug kartinius, juos skalbiau kai reikejo. Dar prireikia pieno surinkeju maitinant. Juos pirkau naujus, uz puse kainos, pagal supermamoj rasta skelbima
Atsakyti
o aš norėčiau paklausti mamų, žindančių mažylius virš metukų - ar dar žindote naktį?

o dėl žindymo nėštumo metu - aš visom keturiom už, jei mamos sveikata puiki smile.gif man, deja, to patirti neteks, nes yra rimta priežastis, dėl kurios man būtų neleista žindyti nėštumo metu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 19 lapkričio 2007 - 16:42
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 19, 16:35)
o aš norėčiau paklausti mamų, žindančių mažylius virš metukų - ar dar žindote naktį?

o dėl žindymo nėštumo metu - aš visom keturiom už, jei mamos sveikata puiki  smile.gif  man, deja, to patirti neteks, nes yra rimta priežastis, dėl kurios man būtų neleista žindyti nėštumo metu  cool.gif

Dazniausiai ne, bet kai sirgo duodavau.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 11 19, 09:56)
liemeneles perku paprastas - tik kad butu tamprios, be pakietinimu. man taip patogiau ir estetiskiau negu zindyvems skirtos.
naudoju skalbiamus daugkartinius iklotus: uz dvi pakuotes (po 6 vnt) sumokejau apie 60 lt ir naudoju jau 8 men  wink.gif
jokiu buteliuku, zinduku, chiulptuku, sterilizatoriu, pientraukio  ir kt priemoniu - neturiu ir nereikia wink.gif

Man kaip tik estetiskiau zindyvem skirtos, ypac kai reikia maitinti ne namie g.gif Atsisegi ir viskas, beje mano liemenele e dydzio, tai jeigu neatsisegtu, tai manau ne kas butu blush2.gif Na nzn. Bandziau visokias, bet man tos zindyvem prilipo.
O buteliuku, ciulptuku, sterilizatoriu ir visokio kitokio shh. turim visa kolekcija, kai paskaiciuoju kiek ten pinigu sukista doh.gif Na bet pirkau viska dar budama nescia, pirmas vaikas, is kur man zinoti kad gali nereiketi, o niekas nepaprotino ax.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif

kažkaip nepastebėjau anksčiau šito skyrelio doh.gif
mums jau beveik 6,5 mėn., o jokio kito maisto nereikia schmoll.gif išsk. MP... o ir normaliai primaitint negaliu, nes mano papuliai jam už soskę doh.gif unsure.gif nusiramina, užmiega tik laikydamas burnoj unsure.gif
o aš išprotėjau ir nuo 6 mėn., vis bandau įkišti žinduką blush2.gif bet labai nesėkmingai, kartais prisnaudusiam įkišu rolleyes.gif
nežinau, kaip reiks nuo savo papulių atpratint doh.gif

o dėl brangumo maitinti pačiai, nesupykit, bet kvaili argumentai blink.gif
liemenukus nešioju pigius, labai patogu ax.gif įklotai kainuoja, nes perku chicco, jie ganabrangūs, bet kad tas pienukas jau nebebėga, tai jų beveik ir nereikia bigsmile.gif
kas čia dar kainuoja? pientraukis? nenaudoju tokio schmoll.gif bandžiau, bet nepasiteisino jis man.. einu visur su vaiku, neteko palikti, o jis ir buteliukų neima,tai kaip reiktų pamaitinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(July @ 2007 11 18, 23:53)
Na ir siaubu prisiskaiciau  blink.gif  (cia apie ta cezari 7a men)

O del to sutaupymo maitinant krutimi tai nzn  g.gif Paskaiciuokim-pientraukis(na gal ne visoms prireike) Man jo reikejo pradzioje kai buvo labai kietos krutys ir mazyle neeme, dabar nebeprireikia. Maitinimo liemeneles(jos laabai brangios) Maitinu jau 3.5men ir jau pirkau 4 liemeneles. Kadangi pienelio turiu daug, tai iklotus i liemenele kartais keiciu po kelis kartus i diena, o jie kaip zinoma irgi nepigus. Nu viska sumetus, misinukas iseitu  biggrin.gif

čia gal kaip kam. Pientraukio nesu turėjus, soskytes pasiūliau abiems-nei vienas nenorėjo, žiaugčiojo tikrąją to žodžio prasme. Didysis buteliuko neturėjo, tik apie metukus kai buvo Avent gertuvę buvom nupirkę, kad važiuojant atsigert galėtų neapsipylęs. Antras, tikiuos, irgi be buteliukų užaugs.
Su pirmu buvau nusipirkus maitinančios specialią liemenėlę, bet kaaaip negražiai krūtinė atrodė blink.gif Tai vėliau jau savo įprastines naudojau. Su antru tai paprastą didesnę vieną buvau nusipirkus, nes jau po kelių mėnesių krūtinė normalaus dydžio. Ir man nebėga pienas. Kažkur nuo trijų mėnesių be jokių įklotėlių vaikštau.
Atsakyti
Na mano lepunelei jau 11men su truputuku ir as dar net nesiruosiu nutraukti, i kitu pastebejimus, kad jau taip ilgai, nelabai ir demesi kreipiu, man dar tikrai netrodo ilgai... ax.gif . o valgo jinai ir nakti ir ryte, vakare ir du kartus diena.
Beja, norejau paklausti mamyciu su dideliu maitinimo stazu. mano vienai draugei svedu daktarai uzaiskino nutraukti maitinima (vaikui 2m.) nes kenkia dantukams, na paskui blogas sukandimas, silpni ir t.t. Ar yra tame tiesos, gal kuri pastebejote ka nors panasaus. As kazkaip nenoreciau tuo tiketi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 19, 18:35)

Taip, vis dar - por1 kartų bunda - užvalgo - apsiverčia ant kito šono ir toliau ramiai miega wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 19, 16:35)

Mano Pipirui metai ir beveik 2 menesiukai - daugiausiai ir zinda naktimis...Diena tik dukart pries miegeli. smile.gif

QUOTE(vaikasx @ 2007 11 19, 20:01)
svedu daktarai uzaiskino nutraukti maitinima (vaikui 2m.) nes kenkia dantukams, na paskui blogas sukandimas, silpni ir t.t. Ar yra tame tiesos, gal kuri pastebejote ka nors panasaus. As kazkaip nenoreciau tuo tiketi... g.gif

Nieko sau...daktarai... Del naktinio maitinimo tai taip...dantukams kenkia, bet kas liecia sukandima - priesingai. Zindymas kaip tik formuoja taisyklinga sukandima, ko negalima pasakyti apie ciulptukus ir zindukus. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2007 11 19, 14:48)
arba lauke apsaugo nuo šalto oro  rolleyes.gif

Is tiesu jis gali labiau pakenkti lauke...kaip ir saliko risimas ant burnos - juk po juo kaip tik susikaupia siltas oras, o po to burnyte islaisvinus, staiga ikvepiama salto oro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(erikanas @ 2007 11 19, 20:04)
Taip, vis dar - por1 kartų bunda - užvalgo - apsiverčia ant kito šono ir toliau ramiai miega wink.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2007 11 19, 21:22)
Mano Pipirui metai ir beveik 2 menesiukai - daugiausiai ir zinda naktimis...Diena tik dukart pries miegeli. smile.gif

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... thumbup.gif jau ir man buvo nusibodusios nuomonės, kad vaikui nereik naktį maitintis; bet aš paprasčiausiai negaliu klausytis naktį žviegimo (kai buvo kokie 8 mėn. išmiegodavo beveik visą naktį, paskui prasidėjo dantukai, paskui ligelės, keliasi ji verkdama, negaliu aš imt ir neduoti jai...). Ir kuo toliau, tuo labaiu mąstau, kad ateis laikas ir jai pačiai tų naktinių maitinimų nebereiks ax.gif
Atsakyti