Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 2 tema

QUOTE(Klepesova @ 2007 11 18, 09:43)
Žiūriu tavo mažiukė vasarinukė. TAi gal iš to pačio asmens ir girdėjome šiuos briedus?  lotuliukas.gif  maniškė nors gimė 03, tačiau ir aš vis pasilieku prie vasarinukių, ir ten išgirdau jau vasarą, kai viena "proto bokštė" pati maitindama mišinėlių "suskėlė" šį briedą.

Na dar išgirdau vieną siaubą. JAV ir Europoje tarp turtingų "figūringų" bobų (kitaip nepavadinsi) paplito mada 7 mėnesį darytis cezarį... kad figūros nesusigadintų  blink.gif  Kai man mama pasakė- nepatikėjau... Bet ji sako- ji žino. Iš piršto neišlaužia gi. (Rusijoje net 4 atvejus žino... ) Kai tai išgirdau- man taip širdį skausmas suspaudė... KĄ ten maitinimas- kūdikėliams net užaugti normaliai neduoda. fool.gif  swoon.gif  cry.gif

Del pinigu misineliams, na aisku, maitinimas labai padeda sutaupyti. Ko gi nepataupius, jeigu maitinti daug maz iseina. Bet aisku, tai nera pagrindine priezastis. As zinau, kad tai yra geriausia, ka galiu duoti savo vaikui. Galbut bandau jam tuo kompensuoti, galbut, busianti demesio trukuma ateityje...Jeigu toks kada nors bus unsure.gif
Del turtingu figuringu bobu, tai as irgi girdejau, girdejau, kad tai daro zvaigzdes unsure.gif .... Bet gi buna tokios ir pora sonkauliu issima, kad lieknesnes atrodytu, talija laibesne....
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 11 18, 09:43)
  1- dingsta dėl įvairių priežaščių pienas. 2-  trumpiau- egoistės.

1 - tokiu maksimaliai 1-2 %, neskaitant tu, kuriosms 'dingo' del nemokejimo zindyti...
2 - drinks_cheers.gif cia negaliu nesutikt (bet sias butent i pirma vieta talpinciau).

QUOTE(nep @ 2007 11 18, 14:01)
Del pinigu misineliams, na aisku, maitinimas labai padeda sutaupyti. Ko gi nepataupius, jeigu maitinti daug maz iseina.

Hmmm, net mintis tokia gyvenime nekilo g.gif cool.gif
Atsakyti
Prieš porą dienų skundžiausi, kad viena krūtis tuštesnė už kitą, o dabar jos abi tuščios verysad.gif Pieno krizės mums buvo jau porą kartų, bet tikrai ne tokios. Vaikas verkia, bando valgyti, o ten nieko nėra cry.gif Išleidau į lauką su tėtuku, geriu kmynų arbatą su pienu ir svarstau, ką čia dar padaryti. Mama jau spėjo "pamokyti", kad laikas traukti atsargas iš šaldymo kameros, bet man atrodo, kad tai būtų didelė klaida unsure.gif Nes vaikas pasisotintų, nečiunkintų krūties ir nestimuliuotų pieno gamybos, o tai jau būtų tiesus kelias prie mišinėlių verysad.gif Bet ką dabar daryti, kad vaikas nesikankintų alkanas, kol ta pieno gamyba susireguliuos unsure.gif Jaučiu, kad man prasideda šlapimo pūslės uždegimas, o juk infekcinės ligos kartais sukelia pieno krizes. Kaip jums pavyko ištverti tokius nemalonumus?
Atsakyti
Manau, jog nieko daugiau ir nepadarysi... tiesiog nenusiteik pesimistiskai, pasistenk (esant galimybei) pailseti ir butinai kuo dazniau leisk Mazyliui stimuliuoti krutis (ir kuo ilgiau) wink.gif Manau viskas susitvarkys ir sekmingai zindysi toliau.

Galbut kitos tures geresniu patarimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 11 18, 10:43)
Žiūriu tavo mažiukė vasarinukė. TAi gal iš to pačio asmens ir girdėjome šiuos briedus?  lotuliukas.gif  maniškė nors gimė 03, tačiau ir aš vis pasilieku prie vasarinukių, ir ten išgirdau jau vasarą, kai viena "proto bokštė" pati maitindama mišinėlių "suskėlė" šį briedą.

jo, čia viena vasarinukė suskėlė, bet čia ne jos nuomonė, o nuomonė pareikštai jai jos bendradarbių smile.gif

Heart, duok dažniau krutį ir per porą dienų viskas susitvarkys 4u.gif

Klepesova, nieko sau, čia aie tuos cezarius blink.gif na gi negali būti gražios turtingos tokios neapšviestos... kam tada išvis vaiko reikėjo?

O dėl ko nemaitina - aš manau kad dauguma dėl to kad nesuranda tinkamo palaikymo. Šiaip gana lengva galima įbaugint kad pieno truksta, jis negeras, o jei tokią įbaugintą mamytę dar ir šeimos nariai nepalaiko - na neužtenka jėgų vienai su likusiu pasauliu kovot.
Va mano palatoj gimdymo namuose gulėjo mergička, ji su mama gyvena, tai ta mama jau antrą dieną mišinuko atnešė, nes atseit vaikas neprivalgo, nes mum po cezario valgyt neduodavo, tai ir pienas pasak jos buvo "nemaistingas".
Atsakyti
Na ir siaubu prisiskaiciau blink.gif (cia apie ta cezari 7a men)

O del to sutaupymo maitinant krutimi tai nzn g.gif Paskaiciuokim-pientraukis(na gal ne visoms prireike) Man jo reikejo pradzioje kai buvo labai kietos krutys ir mazyle neeme, dabar nebeprireikia. Maitinimo liemeneles(jos laabai brangios) Maitinu jau 3.5men ir jau pirkau 4 liemeneles. Kadangi pienelio turiu daug, tai iklotus i liemenele kartais keiciu po kelis kartus i diena, o jie kaip zinoma irgi nepigus. Nu viska sumetus, misinukas iseitu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2007 11 18, 22:54)
neužtenka jėgų vienai su likusiu pasauliu kovot.

Buna ir taip...palaikymas labai svarbu. Kita vertus jei zindyve turi daug teoriniu ziniu ir yra uzsispyrusi - vargu ar kas itikintu pienelio 'nesotumu'...Nors gal tai labiau galioja antra kart pagimdzius. g.gif

QUOTE(July @ 2007 11 18, 23:53)
Nu viska sumetus, misinukas iseitu  biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(July @ 2007 11 19, 00:53)
Na ir siaubu prisiskaiciau  blink.gif  (cia apie ta cezari 7a men)

O del to sutaupymo maitinant krutimi tai nzn  g.gif Paskaiciuokim-pientraukis(na gal ne visoms prireike) Man jo reikejo pradzioje kai buvo labai kietos krutys ir mazyle neeme, dabar nebeprireikia. Maitinimo liemeneles(jos laabai brangios) Maitinu jau 3.5men ir jau pirkau 4 liemeneles. Kadangi pienelio turiu daug, tai iklotus i liemenele kartais keiciu po kelis kartus i diena, o jie kaip zinoma irgi nepigus. Nu viska sumetus, misinukas iseitu  biggrin.gif

na man tai pasitvirtino sutaupymas smile.gif liemenėlės man geriausios eurovaistinės po 40 Lt, pientraukio nenaudojau, o ir įklotų man nereikėjo (būna ir tokių stebuklų) smile.gif

ast_alaus, sutinku kad jei žindyvė turi savo nuomonę, jos niekas nepakeis. bet kad dažnai neturi... pati lankiau žindymo kursus, bet neštum metu netas galvoj buvo biggrin.gif o daugelis net nelankė

man labai gerai smegenys praplovė VGN, buvo pora aukšerių kurios nuo pirmos dienos nuteikė ilgam žindymui, viską parodė, papasakojo, padrasino.
Atsakyti
QUOTE(July @ 2007 11 18, 23:53)
O del to sutaupymo maitinant krutimi tai nzn  g.gif Paskaiciuokim-pientraukis(na gal ne visoms prireike) Man jo reikejo pradzioje kai buvo labai kietos krutys ir mazyle neeme, dabar nebeprireikia. Maitinimo liemeneles(jos laabai brangios) Maitinu jau 3.5men ir jau pirkau 4 liemeneles. Kadangi pienelio turiu daug, tai iklotus i liemenele kartais keiciu po kelis kartus i diena, o jie kaip zinoma irgi nepigus. Nu viska sumetus, misinukas iseitu  biggrin.gif

liemeneles perku paprastas - tik kad butu tamprios, be pakietinimu. man taip patogiau ir estetiskiau negu zindyvems skirtos.
naudoju skalbiamus daugkartinius iklotus: uz dvi pakuotes (po 6 vnt) sumokejau apie 60 lt ir naudoju jau 8 men wink.gif
jokiu buteliuku, zinduku, chiulptuku, sterilizatoriu, pientraukio ir kt priemoniu - neturiu ir nereikia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2007 11 17, 09:19)
Mane dar domina kitas dalykas - o kaip suderinti maitinimą ir nėštumą? Nes močiutė pasakojo, kad tais laikais jai buvo griežtai liepta nutraukti maitinimą, bet šiais laikais gydytojai lyg ir nėra tokie kategoriški  g.gif

Kai pastojau dar sykį, mano mažius pats atsisakė pieno (buvo 8 mėnesių). Gal skonis pasikeitė g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Mums šiandien jau daug geriau thumbup.gif Naktį miegojome kartu, aš "dirbau" soske, ir pienukas po truputį grįžta smile.gif

Tik va, kairioji krūtis vis tiek ne tokia pilna, kaip dešinioji unsure.gif Nu kas čia per velniava doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2007 11 19, 09:54)
ast_alaus, sutinku kad jei žindyvė turi savo nuomonę, jos niekas nepakeis. bet kad dažnai neturi... pati lankiau žindymo kursus, bet neštum metu netas galvoj buvo biggrin.gif o daugelis net nelankė

Tikiu... Gal as jau kaip vyresne kitaip mastau rolleyes.gif Kazkaip visai kitoks supratimas ir vertinimas net paprastu dalyku. Na bet tai kita tema ax.gif

Is tiesu be galo smagu, kad yra tokiu akuseriu, kurios sugeba nuteikti ir pamokyti!!
Kuomet pagimdziau pirmaja dukryte, buvau kiek pasimetusi (nors ir tada nebuvau labai jauna ir 'zalia' siuo klausimu...), viena primygtinai siule nusitraukineti piena ir net puole masazuoti krutis (del ko vos grizusi namo turejau dideliu bedu ir isgascio + teko vel vaziuoti i ligonine prasytis guzeliu ismasazavimo), kita irodinejo, kad jokiu budu nusitraukineti nereikia unsure.gif . Bet tikrai isgelbejo mano paties apsiskaitymas ir pasitikejimas savimi. Issiaiskinau ko reikia mano krutims ir kudikiui ir ismokom susiderinti...
O vat kai gime sunelis (jis gime Anglijoje), niekas ne nemokino kaip ka daryti, nes vos gimusi Mazyli pati uzsitempiau ant krutines, o jis jau susirado kas priklauso biggrin.gif Tad akusere nebeturejo ka pridurti. Tik... liudnas cia vaizdelis UK pogimdyminese palatose - didzioji dauguma nesuka galvos del zindymo...jau pirmomis valandomis gruda buteli su misiniu verysad.gif verysad.gif

QUOTE(ragnez @ 2007 11 19, 10:56)
jokiu buteliuku, zinduku, chiulptuku, sterilizatoriu, pientraukio  ir kt priemoniu - neturiu ir nereikia wink.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Heart @ 2007 11 19, 11:33)
Mums šiandien jau daug geriau  thumbup.gif Naktį miegojome kartu, aš "dirbau" soske, ir pienukas po truputį grįžta  smile.gif

Tik va, kairioji krūtis vis tiek ne tokia pilna, kaip dešinioji  unsure.gif  Nu kas čia per velniava  doh.gif

Smagu girdeti!! thumbup.gif Bandyk vis dazniau kairiaja pasiulyti wink.gif
Atsakyti