QUOTE(mamysiukas @ 2007 11 11, 13:08)
sweikos. norejau paklausti, ar kuriomstaip yra. tai va, mano mazylei jau 2men, maitinu pati. tik va, nzn ar cia beda, ar taip buna. mano kaire krutis didesne uz desine. ir visa laika maitinu tik is jos, nes kitoje, tik keli lasai, ir nieko nepavalgo. bandziau kuri laika is abieju duot, bet rezultato ner. ar kuriai nors taip yra?
Nepasiduok. Man buvo. Tokiu atveju aš vis pirma duodavau išvalgyti tą tuštesnę- o pilnąją paduodavau tik kai ji jau beveik staugdavo- tada "damušdavo" alkį. (tik kad aš dar ir prie to nusitraukinėdavau iš tos pilnosios- po maitinimo)
QUOTE(Raideles @ 2007 11 11, 15:51)
Nealina. O mamai reiktų maitintis ir gerti taip pat kaip ir kiekvienai moteriai - sveikai ir saikingai Ne žindymas, o netaisyklinga mityba alina organizmą, ir ne žindymą reikia nutraukti, o keisti valgymo įpročius
Ne nemanau, kad alina. Jaučiuosi gerai- nors bėgu į paskaitas- tada namai- buitis, tada į vairavimo kursus- vėl namai- maitinimai- buitis... Aš valgau tiek kiek noriu ir ko užsinoriu- jokių specialių dietų nesilaikau. Iš pradžių valgiau daug jautienos ir grikių, bei liesos mėsos( kiaulienos išpjova, kalakutienos file...)bet kai dabar viskas taip pabrango geriau jau nupirksiu vaikui jautienos išpjovos, kiaulienos išpjovos, nei pati valgysiu. Mūsų biudžetas "neišneštų" jei visi valgytumėm tokį maistą.O kiek ten varge vaikučiui reikia? apie 70g mėsos per dieną ir tai nesuvalgo. Nors maniškė visiška mėsėdė
Kai išverdu su mėsa tai ji suvalgo iki 230ml laisvai. daržoves be mėsos: iki 200ml ne daugiau, užtat košių visai nemėgsta: nei grikių nei ryžių, nei pirktinių milupos jokių neįkiši. Tai rytais būna skandalai- mat aš anot vyro sadistiškai kankinu vaikutį bandydama įkišti košės (net specialiai pralaukiu iki 10 val kad tikrai išalktų- tada suvalgo apie 5-7 šaukštelius. taigi maždaug apie 30g
žinoma pietų pareikalauja jau 11,30) teisybė- įsigudrinau
dabar kei verdu mėsą įmetu saują grikių arba ryžių (priklausomai kokią mėsą verdu- jei kalakutieną ar vištieną- ryžiai, jei kiauliena ar jautiena- grikiai) nespjauna.
Bandžiau skiesti košeles savo pienu- iš viso nei šaukštelio nebeįkišau. net nežinau ko taip- sako kiti valgo- taip išėjo į kanalizaciją visas šaldiklis pieno. (su šviežiu irgi nevalgė)
QUOTE(Heart @ 2007 11 12, 16:45)
Sveikos, maitinančios mamos
Man labai keista, kad maitindama savo pyplį, kuriam dar tik eina šeštas mėnuo, kartais esu priversta jaustis kaip kokia nenormali. Nes kai pasakai kam nors, kad vis dar maitini, žmonės išpūčia akis "Taip ilgai????" ...()...
Ką manote apie tokius dalykus, mamytės? Ar susiduriate su tuo?
Aš iš karto užkertu kelią tokiems "pastebėjimams" kai klausia ar maitini- pasakau TAIP, klausia kiek vaikučiui laiko? Atsakau"ai dar tik 8 mėnesiukai- tokia mažytė, norėčiau maitinti iki kokių 1,5metelių, na gal iki 2 bet tikriausiai nepavyks..." ir užpilu informacija apie ilgo maitinimo naudą
Na ir šiaip su manim kažkodėl tai visi bijo ginčytis
sako lengviau su kakta plytas skaldyti. (bet tai netiesa
jei matau, kad priešininkas kalba protingai- nusileidžiu... ) O šiaip manoji irgi su charakteriu Mano mama vis siūlė arbatą su gliukoze(princesei tada vios 2mėn buvo). Na galop trūko mano kantrybė sakau: "OK duosiu-kmynų arbatėlės- bet be gliukozės (atseit uždraudė gydytoja
) manoji kai paragavo kai pradėjo klykti nesavu balsu- nurimo tik papą gavusi. (nors vieną kartą vasarą gėrė- o papą spjovė- matyt vandenuko norėjo). Ir šiaip kai pagalvoju- mano giminėje stebėjomės tik kai mano teta jau
dar tebemaitino vyresnėlį. Stebėjomės todėl kad vaikas jau kalbėjo, virš 2 metų buvo- o ir ji pati prastai labai jautėsi- daug vėmė, buvo silpna, išbalusi kaip popierius vaikščiojo. Na atleiskite- bet tokiu atveju ne vienas siūlėme nustoti maitinti. Nesakau- vyresniąjam vaikui buvo gerai- bet tik ne mamai.
QUOTE(Heart @ 2007 11 12, 17:34)
Mane irgi stebina, kad mamos taip greitai nuleidžia rankas ir iškart puola duoti mišinio. Man, tiesą sakant, atrodo, kad čia viskas dėl apsileidimo ir nepasidomėjimo šiuo reikalu dar iki gimdymo
O aš manau kad nesidomėjimas čia ne prie ko
Gal paprasčiausiai suveikia begalinė motinos meilė? Baimės kad tikrai nėra pienuko? Kitos juk dar prie viso to kiekvieną dieną yra priverstos klausytis tokių pasakymų" neturi pieno- vaikas naktim klykia- tikrai alkanas " (nors visoms aišku, kad tai pilvas) Tai veikia psichologiškai. Mano charakterris kietas- esu bjauri iš prigimties, moku ir apsiginti ir apginti, bet kitos nėra tokios. Ir prie ko čia knygos? Mano grupiokė ir internetą turi ir knygą ne vieną skaitė (net man paskolino, nors kai paskaičiau man pasirodė briedų briedas- "dlia asoba tūpыx tokios net miegodama nepirkčiau) apie žurnalus patyliu- užsipranumeravusi net 2. Bet pieno tik iki 2 mėnesio teturėjo. Nors tu ką- o kokius kalnus vertė- baigėsi ir viskas (na praėjus 2metam aš jai pasakiau- iš nervų taip atsitiko- egzai, praktikos, dar šeima, (su mama gyveno) ir tai kad dingo man jau net natūralu atrodo- juk ji ir taip nervų kamuolys.
Man tuo tarpu tai nesuveikė- tokie pat egzai, praktikos, bet dar turiu 8mėn 11dienų. Nors jau mažėja. Manoji dieną tik 5 kartus ima krūtį. O kartais net tik žaidžia. Gal dar kuriai taip? jaučiu kad net pienuko mažėja. Naktį taip čiulpia nors ten nieko ir nebėra, bet dieną nors tu ką neįkišu. Nebent gryžtu iš paskaitų- būna pasiilgusi ir ima krūtį- gal 2min geria, o tada tik įsitvėrusi guli ir šypsosi- nori prie mamytės būt- bet valgyt nenori (bandžiau imt ant rankų -netinka- reikia būtent prie papo...)Tai štai įtariu, kad mano noras bent iki 1,5 metelių ją maitinti neišsipildys jei tokiais tempais ji atsisakinės valgyti.Taigi ydedu dienotvarkę (gal kas pasakys ką ne taip darau?)
apie 8 MP
10 keli šaukštai košės
apie 11,30 MP (kartais su miegeliu)
13- mėsa su daržovėm.
15 MP (o kartais ir apie 14)
apie 16 obuolių tyrelė
apie 17,30MP
Apie 19 bananas (persimonas, obuolys kriaušė ir t.t.t)
jei apie 20val zyzia- duodu MP jei užmiega liuks, jei ne "blūdijam iki 22, tada į apyvartą eina milupos košės- kurių ji vis tiek nevalgo
Ir prieš miegą dar MP.
(naktį apie 2 kartus pabunda valgyt)